Druivenstreek & Kuifje

Druivenstreek & Kuifje

Ten oosten van Brussel ligt een prachtige streek, de druivenstreek. We maken een mooie rondrit door dit mooie landschap en uiteraard staat een bezoek aan een druivenkweker ook op het programma. Na de middag rijden we naar Louvain-La-Neuve. Hier bevindt zich het Hergé Museum. In dit museum ontdekken we alles over de stripheld Kuifje.

Voormiddag: Na de diverse opstapplaatsen rijden we naar de Oostrand van Brussel. Hier maken we een rondrit door de druivenstreek. De bekendste dorpen in deze streek zijn Hoeilaart, Overijse, Huldenberg en Tervuren. De Druivenstreek maakt deel uit van de Groen Gordel en dankt zijn naam aan de kweek van druiven in deze regio. In de tuinbouwschool van de provincie Brabant worden de wereldberoemde wijnstokken van de streek zorgvuldig op punt gesteld en bewaard. We eindigen onze rondrit bij een plaatselijke druivenkweker waar we na het bezoek een lekker glas wijn of druivensap degusteren.

Middag: We genieten van een lekker 3-gangen middagmaal.

Namiddag: Na ons middagmaal rijden we naar Louvain-la-Neuve. Hier brengen we een bezoek aan het Hergé museum en maken kennis met zijn grote stripheld Kuifje. Meer dan 80 originele platen, 800 foto’s, documenten en voorwerpen zijn samengebracht in één museum dat door de Franse architect Christian de Portzamparc werd gecreëerd in het hart van Waals-Brabant. Dit verbluffende gebouw heeft iets van een graal die verborgen zou liggen in een woud. Hergé is niet alleen Kuifje. Hij was ook succesvol als illustrator, letterontwerper, publicist, karikaturist en verteller. Ook inzake scenografie slaat het Hergé Museum totaal nieuwe wegen in : het grote publiek kan er immers niet enkel kennismaken met een man en diens oeuvre maar wordt tegelijk meegezogen in de boeiende geschiedenis van de 20ste eeuw. Na het bezoek aan het museum nemen we nog even vrije tijd in het gezellige centrum van Louvain-la-Neuve.

Avond: Het einde van deze dagreis is voorzien omstreeks 18u00.

Inbegrepen:

  • Vervoer met luxe autocar

  • Rondrit door Druivenstreek
  • Bezoek aan druiventeler met degustatie
  • Middagmaal
  • Bezoek aan Hergé Museum
  • Begeleiding door een gids
  • BTW en wegentaksen