Een dagje genieten van lekkere streekproducten

Een dagje genieten van lekkere streekproducten

Iedere streek of elk dorp heeft wel zijn erkende streekproducten en streekproevertjes. Vandaag ontdekken we de vele delicatessen die de Kempense gemeente Mol ons heeft te bieden. De gids begeleidt ons op deze culinaire tocht en weet ons veel te vertellen over de lekkere streekproducten. Uiteraard kunnen we proeven naar hartenlust!

Voormiddag: vanuit onze opstapplaatsen rijden we naar de Kaasboerin in Postel. We worden er hartelijk ontvangen met een koffie en een lekker stuk gebak. Daarna vertrekken we op culinaire verkenningstocht met onze gids. Binnen de muren van de Postelse abdij toont een film hoe de echte Postelse kaas gemaakt wordt. Onlangs kreeg dit lekker en erkend streekproduct het label van beste Belgische abdijkaas. We degusteren van de lekkere kaas en genieten van een fris kruidendrankje, ter plekke door de herboristen gemaakt!

Middag: we genieten van een lekker 3-gangen middagmaal.

Namiddag: Na ons lekker middagmaal rijden we naar Mol. Deze gemeente heeft tal van streekproducten. We volgen het bakproces van de Molse zanddeegkoekjes. Daarna genieten we her en der van chocolade molletjes, een Molse Mokka, een sneetje gerookte ham, kipkap, pens met appelmoes en een ambachtelijk gemaakt ijsje. We degusteren een lekkere Molder, een Mols bier gebrouwen met hand geplukte gagel. Aardigheidje: bij de bakker ontvangt elke deelnemer een lekker Azurro broodje!

Avond: we eindigen deze “lekkere” dagtocht omstreeks 19u00.

Inbegrepen:

• Vervoer met luxe autocar
• Koffie met gebak
• Degustatie van streekproducten
• Middagmaal
• Begeleiding door een gids
• BTW en wegentaksen