Een stijlvolle Kerstmis in Praag

Een stijlvolle Kerstmis in Praag

Kerstmis, dat is feestelijke lichtjes, sfeervolle kerstmuziek en gezellig samen thuis. Misschien is het wel eens leuk om kerst niet thuis, maar op een totaal andere plaats te vieren. Praag ziet er met kerst nog sprookjesachtiger uit en is dus de ideale kerstbestemming. Uw verblijf in het 5 sterren Hilton Hotel maakt deze reis compleet.

Dag 1 • België - Praag

Voor de middag rijden we richting Duitsland. Nadien rijden we verder via Würzburg en Nurnberg naar de Tsjechische grens en naar Praag voor installatie en avondmaal in ons hotel.

 

Dag 2 • Praag

In de voormiddag bezoeken we de Praagse Burcht (± € 11 pp) met: de St. Vituskathedraal, het koninklijk paleis, de Wladislawzaal, de Allerheiligenkapel, de basiliek, het klooster van Sint-Joris, het Gouden Straatje en de Marie Victoriekerk. Na de middag brengen we een bezoek aan de unieke bibliotheek van het Strahovklooster (± € 4 pp) en het Loreto Heiligdom (± € 4 pp).  Voor het avondmaal verlaten we Praag en rijden naar Detenice voor een typisch avondmaal in een middeleeuws kader.

 

Dag 3 • Praag

Vandaag is het volop genieten van de Praagse kerstsfeer. Op de kerstmarkten vinden we allerlei leuke cadeautjes zoals: Tsjechisch glas, houten speelgoed, kaarsen, kerstboomversieringen en handgemaakte sieraden. Wat zou kerst zijn zonder kerstliedjes? Lokale en internationale koren brengen deze liedjes ten gehore op Old Town Square en vermaken zo de bezoekers.  Wie wil kan tijdens deze kerstnacht de nachtmis bijwonen. Veel Tsjechen doen dit voornamelijk voor gezelligheid en het gezang van het koor. Echt een traditie die de moeite waard is om zo de sfeer te proeven.

 

Dag 4 • Praag

Vandaag bezoeken we de oude stad. We starten de verkenning van de stad Praag bij het Wenceslasplein. Vanaf het oude stadsplein bewonderen we het astronomisch uurwerk en de Sint-Nicolaaskerk. Na de middag verkennen we verder de stad met de Tynkerk, de Joodse wijk (± € 23 pp), de synagoge, de oude begraafplaats en de Karelsbrug. Aansluitend keren we terug naar ons hotel en maken ons klaar voor een feestavond met gala diner.

 

Dag 5 • Praag - België

Nog nagenietend van een heerlijke kerst in luxe rijden we doorheen Duitsland en keren terug naar België.

 

Opgelet: volgorde programma kan aangepast worden n.a.v. de feestdagen.

Hotel Hilton Prague*****

Ligging: centrale ligging, op wandelafstand van het winkelcentrum Palladium, en van de bezienswaardigheden, metrostation op ongeveer 300m

Uitrusting: magnifiek hotel met lift, receptie, restaurant, bar, sky bar met panoramisch zicht, fitnesscentrum met sauna en binnenzwembad, gratis wifi in openbare ruimtes

Kamers: moderne kamers met badkamer met bad en/of douche, haardroger en toilet, bureau, tv, telefoon, kluisje, airco, koffie- & theefaciliteiten

Maaltijden: ontbijtbuffet, 2x avondmaal in buffetvorm, 1x gala-diner & 1 avondmaal in typisch restaurant in Detenice

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Bij boeking de identiteitsgegevens van alle deelnemers doorgeven
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren
  • Vreemde munt: Tsjechische kroon (ter plaatse te wisselen)

  • **** PRINCESS CLASS AUTOCAR
  • Halfpension vanaf de 1e dag het avondmaal tem de 5e dag het ontbijt
  • Gebruik van draadloze headsetBegeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België