Eindhoven & het Philipsmuseum

Eindhoven & het Philipsmuseum

Vandaag brengen we een bezoek aan de Nederlandse stad Eindhoven. Het is met meer dan 230.000 inwoners de vijfde stad van Nederland. De stad is voornamelijk gekend geworden door de fabrieken van Daf en Philips. Door deze bedrijven heeft Eindhoven in de 20ste eeuw een enorme groei gekend. We bezoeken na de middag het Philipsmuseum. Dit bedrijf heeft Nederland op de wereldkaart gezet.

Voormiddag: Na onze diverse opstapplaatsen rijden we naar het centrum van Eindhoven. Met onze gids maken we een boeiende wandeling door de binnenstad. Eindhoven loont zeker de moeite. Het telt 146 nationaal erkende monumenten en heeft een zeer gezellig stadscentrum. Ook de Sint-Catharinakerk is een bezoekje meer dan waard. Onze gids zal u de mooiste plekjes van de binnenstad tonen.

Middag: We genieten van een lekker 3-gangen middagmaal.

Namiddag: Na ons middagmaal brengen we een bezoek aan het Philips Museum. Philips is gekend geworden door de ontwikkeling van de gloeilampen. Er is een ruimte ingericht als een lampenfabriek uit de jaren twintig van de 20ste eeuw. De ontwikkeling van de machines voor de fabricage van de lampen wordt tentoongesteld. Verder zijn er medische apparaten tentoongesteld,  de productie daarvan begon in 1918 met röntgenapparatuur, vervolgens de CT apparatuur en de MRI Scanners. Natuurlijk zijn in het museum veel soorten lampen te zien. Ook de tak van de consumentenelektronica komt aan bod, zoals de radio, televisie, scheerapparaat en diverse keukenapparatuur. Kortom, teveel om op te noemen. Na ons bezoek hebben we nog even vrije tijd in de binnenstad van Eindhoven.

Avond: Het einde van deze dagreis is voorzien om 18u00.

Inbegrepen:

  • Vervoer met luxe autocar
  • Stadswandeling in Eindhoven
  • Middagmaal
  • Bezoek aan Philipsmuseum
  • Begeleiding door een gids
  • BTW en wegentaksen