Elzas

Elzas

De Elzas is de kleinste regio van Frankrijk en ligt tussen de Rijn en de Vogezen. Deze streek staat bekend om zijn Elzasser wijn, gezellige wijndorpen, schilderachtige straten, wijn proeven en genieten van het heerlijke landschap. Daarnaast heeft de Elzas ook een rijke cultuur met steden als Straatsburg.

Dag 1 • België - Mont Sainte-Odile - Kaysersberg - Le Bonhomme

We rijden langs Belgische en Franse autosnelwegen  om vervolgens langs kronkelende wegen onze eerste halte te bereiken: Mont Saint-Odile. Boven op de berg bevindt zicht het klooster Sainte-Odile, genoemd naar de patrones van de Elzas. Het klooster trekt heel wat bedevaarders aan maar ook gewone toeristen die genieten van het mooie uitzicht over de Vogezen.  Vervolgens houden we halt in een van de mooiste dorpjes van de Elzas: Kaysersberg, geboorteplaats van Albert Schweitzer die in 1952 de Nobelprijs voor de vrede in ontvangst mocht nemen. Het dorpje staat vol oude vakwerkhuizen in prachtige kleuren en opgefleurd met grote bloembakken vol geraniums die erg mooi gerestaureerd zijn. De kleine straatjes ademen de sfeer van weleer uit. In de late namiddag rijden we naar Le Bonhomme voor installatie in het hotel.

 

Dag 2 • Colmar - Riquewihr

In de voormiddag brengen we een bezoek aan Colmar, de hoofdstad van de “Vins d’Alsace”, met vele schilderachtige gebouwen en straten. In de namiddag rijden we naar Riquewihr waar de middeleeuwse vakwerkhuizen en binnenpleintjes ons zullen bekoren. Aansluitend brengen we een facultatief bezoek aan een wijnkelder (± € 4 pp) en kunnen proeven van de bekende Elzasserwijnen.

 

Dag 3 • Le Bonhomme - Straatsburg - België

Voor de middag rijden we richting Straatsburg, het hart van Europa, voor een bezoek. We wandelen tot aan de gotische kathedraal, het meest imposante gebouw van Straatsburg. Vervolgens maken we een facultatieve boottocht (± € 12,50 pp) op de Ill. We varen langs La Petite France, oude stadswijken van het Elzasser vakbouwtype, en de gebouwen van de Europese instellingen. In de late namiddag keren we terug naar België.

Logis Hotel de la Poste**

Ligging: gelegen in het pittoresk dorpje Le Bonhomme, nabij de Vogezen, omgeven door dennenbomen, op 25 km van Colmar

Uitrusting: charmant hotel met receptie, lift, restaurant, bar, terras, tuin, fitness, sauna, verwarmd binnenzwembad, gratis wifi

Kamers: comfortabel ingericht met badkamer met douche, toilet en haardroger, telefoon, tv

Maaltijden: ontbijtbuffet, ’s avonds 3-gangen maaltijden

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

  • ****PRINCESS CLASS AUTOCAR
  • Kamer met ontbijtbuffet
  • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België