Europa Park Duitsland - Welkom in het beste park ter wereld

Europa Park Duitsland - Welkom in het beste park ter wereld

Het Europa Park, gelegen in het Zwarte Woud, heeft met meer dan 100 (!) attracties het grootste aanbod van alle parken in Europa. Het biedt voor ieder wat wils: voor de allerkleinsten, het gezin en de durfal die zijn hartje kan ophalen in de 13 achtbanen.

Dag 1 • België - Rust

In de voormiddag rijden we richting Straatsburg. Na de middag rijden we verder langs de autosnelwegen naar Rust. De aankomst bij het Europa Park is voorzien rond 15u00. Vandaag nemen we de tijd voor een eerste kennismaking met het park dat sinds de zomer van 2016 ingedeeld is in veertien Europese landen. In 2016 werd Ierland nog toegevoegd. Vooral kinderen kunnen hier uit hun dak gaan. Naast de bestaande buitenattracties komen er ook drie nieuwe attracties bij: een schommelschip, een kinderachtbaan en een tractorrit. In Ierland komt eveneens een grote overdekte speelhal waar de kleine bezoekers naar hartenlust kunnen spelen en ravotten. In de prachtige decors van de verschillende landen, vinden we de meest uiteenlopende attracties met verschillende achtbanen, het handelsmerk van dit attractiepark, een kinderwereld, een sprookjesland, een avonturenland,… In 2017 werden verschillende bestaande attracties verfraaid en shows opgefrist maar Europa Park pakte ook uit met een nieuwe mega-attractie: VOLETARIUM, het grootste flying theater van Europa. Hiermee komt de droom uit om te kunnen vliegen. Een flying theater is een attractie waarbij de bezoekers zittend in een brede stoeltjeslift hangend voor een scherm een film beleven. Doordat de gondel kan bewegen, krijgen we de indruk dat we met de film meevliegen. Na sluitingstijd rijden we naar Lahr voor installatie in ons hotel.

Dag 2 • Rust

We brengen een tweede dag door in Europa Park. Met een 13-tal achtbanen is het park een droom voor elke achtbaan fan. Spectaculair is een ritje in de Silver Star, de hoogste achtbaan van Europa. Met de mega-achtbaan “Blue Fire” schieten we van 0 naar 100 km/u in 2,5 seconden. Ook de zeer grote waterachtbaan Poseidon, zorgt ervoor dat we met een enorme vaart een verkoelende duik maken. In Frankrijk vinden we de attractie Eurosat, een enorm grote bol met daarin een indoor achtbaan rond het thema ruimtereizen. Of toch liever de “Whale Adventures-Splash Tours”, een waterachtbaan voor het hele gezin? Ook voor de kleintjes valt er veel te ontdekken: een zweefmolen, miniscooters, speeltuin, spookhuis, tea cups,… Iedere dag trekt er ook een heuse parade door het park waarvan zowel groot als klein genieten met volle teugen.

Dag 3 • Rust - België

We brengen een derde dag door in Europa Park. De nadruk in het park ligt niet alleen op de talrijke spectaculaire attracties. Er worden overal in het park ook grote en kleine shows opgevoerd, in overdekte en openluchttheaters. In Spanje strijden ridders tegen elkaar in de Arena en in het stijlvolle Teatro dell’Arte in Italië wordt gedanst in chique kostuums. Het ronde Globe Theater in het themagebied Engeland is gebouwd in de stijl van Shakespeare en op de ijspiste zijn we getuige van een spetterende schaatsshow. Rond 16u00 verlaten we het Europa Park en rijden terug naar België.

CITY HOTEL LAHR***

Ligging: gelegen vlakbij het centrum van het dorpje Lahr, in het Zwarte Woud

Uitrusting: gezellig hotel met lift, receptie, Stube, bar, terras, gratis wifi

Kamers: comfortabel ingericht met badkamer met bad/douche, toilet, tv, telefoon, bureau

Maaltijden: ontbijtbuffet

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen de bevoegde instanties te contacteren

  • ****PRINCESS CLASS AUTOCAR
  • Kamer met ontbijtbuffet
  • Inbegrepen: 3 dagen toegang Europa Park
  • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België