Extremadura, het 'land van de Conquistadores'

Extremadura, het 'land van de Conquistadores'

Dag 1 • België - Madrid - Jarandilla de la Vera

We nemen onze vlucht vanuit België naar Madrid, waar onze premium autocar ons opwacht. Talavera de la Reina is gelegen in de vruchtbare vlaktes van de Taag en de Alberche en is al sinds eeuwen beroemd om zijn keramiek. Het is een belangrijke stad in de provincie Toledo, met haar oude ommuringen en de oude Romeinse brug. Na het vrij middagmaal rijden we verder naar Jarandilla de la Vera, voor overnachting in de ****Parador.

 

Dag 2 • Yuste - Plasencia - Trujillo

In Cuacos de Yuste bezoeken we het kloosterpaleis. Plasencia werd gesticht als vestingstadje door koning Alfonso VIII van Castilië. De stadsmuur met 6 poorten en 68 torens is een toeristisch hoogtepunt. Na lunchtijd rijden we, via het ‘Parque Nacional de Monfragüe’, naar Trujillo waar we verblijven in de ****Parador de Trujillo.

 

Dag 3 • Trujillo

Vandaag maken we kennis met onze verblijfplaats Trujillo, de geboorteplaats van twee bekende conquistadores. Het is een eerder kleine stad die haar oude karakter volledig heeft weten te behouden. De interessantste en belangrijkste kerk is de Iglesia de Santa María. Het Castillo is een imposante 12e-eeuwse vesting uit de Moorse tijd.

 

Dag 4 • Cáceres - Malpartida de Cáceres

De stad Cáceres is gesticht door de Romeinen maar kende zijn grote bloei onder de Katholieke Koningen. Voor de middag maken we een wandeling door dit historisch centrum. Aansluitend rijden we naar Malpartida de Cáceres. De volledige Plaza Mayor is hier overdekt met kleurige parasols. In de onmiddellijke buurt ligt het Parque Natural de Los Barruecos, met zijn spectaculair landschap van granieten blokken. Hier brengen we tevens een bezoek aan het toch wel heel speciale Vostell-museum.

 

Dag 5 • Mérida

Merida is de hoofdstad van de Spaanse deelstaat Extremadura. Tijdens onze stadswandeling brengen we een bezoek aan voorname romeinse en middeleeuwse gebouwen: het aquaduct, het theater en amfitheater, de Basiliek van de H. Eulalia, het Alcazaba en het hypermoderne Museo Nacional de Arte Romana. Bij het verlaten van Merida houden we ook nog even halt bij het Circo Romano.

 

Dag 6 • Guadalupe - Toledo

We rijden naar Toledo door een prachtig natuurlandschap, het Geoparque Villuercas - Ibores - Jara om onderweg halt te houden in Guadalupe. Het spreekt voor zich dat we hier een geleid bezoek brengen aan het Real Monasterio de Santa Maria de Guadalupe. Dit gebouw wordt ook wel vermeld als ‘Templo de la Hispanidad’, tempel van de Spaanstalige cultuur. ´s Avonds nemen we in Toledo onze intrek in het **** hotel Sercotel Toledo Renacimeiento.

 

Dag 7* • Toledo

Toledo wordt zeker niet ten onrechte, ‘De Stad van de Drie Culturen’ genoemd. Eeuwenlang woonden christenen, moren en joden er vreedzaam samen. Het is ook de ‘Keizerlijke Stad’ omdat zij de zetel was van het hof van Keizer Karel V of Carlos I van Spanje. We verkennen eerst de omgeving van de stad. De Romeinse aanwezigheid heeft sporen nagelaten, zoals het aquaduct en het circus. De kathedraal Santa Maria is een indrukwekkend groot gebouw. Het in renaissancestijl opgetrokken Alcázar oogt indrukwekkend zo op het hoogste punt van Toledo. De Mezquita Cristo de la Luz is het best bewaarde bouwwerk uit de Moorse tijd. De grootste katholieke kerk is de Iglesia de Santiago del Arrabal. Het Monasterio Santo Domingo el Antiguo was het allereerste klooster in Toledo. De Jezuïetenkerk Iglesia de San ldefonso is een prachtig voorbeeld van de barok in Toledo. Het Monasterio San Juan de los Reyes werd opgetrokken om een overwinning op de Portugezen in de Slag bij Toro eind 15e eeuw te vieren. Toledo is een heerlijke wirwar van smalle straatjes, historische gebouwen, prachtig ingerichte kerken en karakteristieke pleinen.

*wettelijk verplichte rustdag van onze chauffeur

 

Dag 8 • Toledo - Madrid - België

Vanuit Toledo rijden we naar de luchthaven in Madrid voor onze terugvlucht naar België.

HOTELS *** & ****

PARADOR DE JARANDILLA DE LA VERA ****

Ligging: in het centrum van de historische stad Trujillo

Uitrusting:  deze Paradores is ondergebracht in het voormalige klooster van Santa Clara; het bestaat uit 2 delen: één uit de renaissance tijd met arcades en zuilen, een tweede veel moderner en heel licht; het interieur wordt gekenmerkt door de vroegere kloosterstijl en beschikt over een receptie, lift, restaurant, bar, terras, tuin, zwembad (seizoensgebonden), gratis wifi, ruime en moderne kamers met kloosterkarakter en veel houtwerk hebben een eigen badkamer met bad of douche, toilet en haardroger, telefoon, tv, kluis, minibar

Maaltijden: ontbijtbuffet, ’s avonds 3-gangen menu of buffet met traditionele gerechten met een vleugje avant-garde

 • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
 • Bij boeking de identiteitsgegevens van alle deelnemers doorgeven 
 • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

 • Transfer van bij u thuis naar de luchthaven en terug

 • Vlucht van Brussel naar Madrid en terug
 • Vervoer met een ***** ROYAL CLASS autocar
 • Halfpension vanaf de 1e dag het avondmaal t.e.m. de 8e dag het ontbijt
 • Alle uitstappen zoals beschreven
 • Toegangen: klooster van Yuste, kathedraal Placensia, wandeling door historisch centrum Trujillo, klooster Santa Maria de Guadalupe, romeins amphitheater Merida, bezoek Toledo, kathedraal Santa Maria Toledo, Monasterio of San Juan de los Reyes
 • Gebruik van draadloze headset
 • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België