Félicien Rops, de kunstenaar die opschudding verwekt

Félicien Rops, de kunstenaar die opschudding verwekt

In de voormiddag verkennen we de geboortestad van Félicien Rops: Namen. De namiddag staat in het teken van Félicien Rops, geboren op 7 juli 1833 in Namen en ongetwijfeld één van de meest diabolische kunstenaars van zijn generatie. Zijn geboorteplaats Namen heeft een prachtig museum aan hem gewijd dat een bezoek meer dan waard is.

Voormiddag: na onze diverse opstapplaatsen rijden we naar de geboortestad van Félicien Rops, Namen. Namen is een ongelooflijke charmante stad. Onze gids toont ons de architecturale pareltjes van de stad zoals het theater, het belfort en het archeologisch museum, zonder de vele kerken te vergeten zoals de majestueuze kathedraal van Saint-Auban, de kerken Saint-Loup en Saint-Jean-Baptiste. Ook ligt het centrum bezaaid met winkelwandelstraatjes waar het gezellig kuieren is langs de vele boetiekjes.

 

Middag: we genieten van een lekker 3-gangen menu.

 

Namiddag: na ons middagmaal brengen we een bezoek aan het museum van Félicien Rops. De op 07 juli 1833 geboren Félicien Rops zal uitgroeien tot één van de meest diabolische kunstenaars van zijn generatie. In 1851 gaat Rops naar Brussel om er rechten te studeren. Maar al snel komt hij in contact met de kunstenaarswereld. In 1853 treedt hij toe tot het Atelier Libre Saint-Luc, een trefplaats voor kunstenaars waar avant-garde-ideeën worden uitgewisseld. Félicien Rops wordt een uitzondelijk kunstenaar. Hij stelde zich overal voor als: “Ik ben Rops, deugdzaam zijn kan ik niet en hypocriet wil ik niet”. In 1874 verhuisde hij naar Parijs waar hij echt bekendheid verwerft. In 1898 overlijdt Félicien Rops in Parijs in het bijzijn van zijn dochter en zijn beste vriendin.

 

Avond: we eindigen deze dagreis omstreeks 18u00.

Inbegrepen:

  • Vervoer met luxe autocar
  • Stadswandeling in Namen
  • Middagmaal
  • Bezoek aan museum Félicien Rops
  • Begeleiding door een gids
  • BTW en wegentaksen