Fietsen langs drie rivieren

Fietsen langs drie rivieren

Dag 1 • België - Kampen - Veessen (fietstocht ± 38 km)  Gemakkelijk 

Vanuit onze centrale opstapplaats rijden we naar Kampen, een oude Hanzestad waar men, na Cuba, de beste sigaren maakt. Na ons vrij middagmaal brengen we een bezoek aan de stad en maken we per fiets een verkenningstocht om daarna door het natuurgebied “De Duursche Waarden” te fietsen. In Veessen wacht de autocar ons op en brengt ons naar ****hotel Van Der Valk voor onze overnachting.

Dag 2 • Veessen - Deventer - Bronkhorst - Doesburg (fietstocht ± 59 km)   Gemakkelijk   

Na ons ontbijt rijden we naar Veessen vanwaar we verder fietsen door het rivierenlandschap van de IJssel. Tegen de middag komen we in Deventer, een oude Hanzestad met mooi rivierfront en een gezellige binnenstad. Na de middag fietsen we via Zutphen tot in Bronkhorst. Na een kort bezoek aan het kleinste stadje van Nederland fietsen we tot in Doesburg, gekend voor mosterd. De autocar brengt ons terug naar ons hotel.

Dag 3 • Doesburg - Nijmegen - Malden (fietstocht ± 60 km)   Gemakkelijk   

Op de weg van Doesburg naar Arnhem rijgen rivierlandschappen en dorpjes met een rijke historie zich aaneen. In Arnhem verlaten we de IJssel en maken kennis met de Rijn. We fietsen langs Westervoort via het Pannerdens kanaal naar Millingen aan de Rijn, het hart van de Gelderse Poort. Via dit prachtige natuurgebied komen wij in Nijmegen, de oudste stad van Nederland om uiteindelijk te eindigen in Malden.

Dag 4 • Malden - Lottum - Arcen - Velden (fietstocht ± 59 km)   Gemakkelijk   

We zijn nu in het stroomgebied van de Maas. De ene uiterwaarde volgt de andere op evenals vele kleine dorpjes zoals Mook en Gennep. We fietsen langs het nationaal park Maasduinen en in de namiddag brengen we een bezoek aan Lottum, het rozendorp van Nederland. Verder langs de Maas tot in Velden, waar de autocar ons opwacht en naar ons hotel brengt.

Dag 5 • Velden - Thorn (fietstocht ± 57 km)   Gemakkelijk    

Ook deze dag kunnen we nog gans de dag fietsen. Vanuit Velden gaat het richting Kessel en verder langs de Maas richting Roermond, om via de Maasplassen in het witte dorp Thorn te komen. Daar eindigt deze prachtige fietstocht. In de Late namiddag rijden we terug naar België.

HOTEL VAN DER VALK****

Ligging: rustig gelegen hotel niet ver van het centrum van Lent

Uitrusting: alle kamers zijn ruim en comfortabel met eigen badkamer, koffie-en theefaciliteiten, satelliet-tv, WIFI, airconditioning

Maaltijden: zeer verzorgd en uitgebreid ontbijtbuffet, s’avonds zeer lekker 3-gangen menu

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

  • **** PRINCESS CLASS AUTOCAR
  • Halfpension vanaf 1e dag avondmaal tem 5e dag ontbijt
  • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België