Fietsen langs elf Friese steden

Fietsen langs elf Friese steden

Dag 1 • België - Sneek (fietstocht ± 35 km)  Gemakkelijk 

Via de autosnelwegen rijden we naar Sneek, bekend om zijn mooie Waterpoort. In de namiddag met de autocar naar Joure. Vandaar fietsen we via Goïngarijp en Terherne langs het Sneekermeer. We kruisen het Prinses Margrietkanaal en fietsen naar ons ****hotel Amicitia.

Dag 2 • Sneek - IJlst - Hindeloopen - Workum (fietstocht ± 60 km)  Gemakkelijk 

Vanuit het hotel fietsen we naar het houtstadje IJlst en via Oudega naar Hindeloopen, de grootschippersstad met een heel eigen cultuur. Na een pauze in het kunstenaarsstadje Workum fietsen we langs de Flakke Brekken en de Aldegeaster Brekken terug naar Sneek.

Dag 3 • Leeuwarden - Dokkum - Leeuwarden (fietstocht ± 60 km)  Gemakkelijk 

De autocar brengt ons naar Leeuwarden. We fietsen voorbij het station, het beeld van Mata Hari en verlaten de Friese hoofdstad via een verrassend groen landschap. Vanaf hier gaat het door piepkleine dorpjes naar Dokkum, de moordstad. Daarna volgen we de Finkumervaart tot het beruchte “Bruggetje van Bartlehiem”. We eindigen deze dag in Leeuwarden waar we een bezoek brengen aan de Oldehove en Us Mem.

Dag 4 • Leeuwarden - Franeker - Harlingen - Bolsward (fietstocht ± 65 km)  Gemakkelijk 

Vanuit Leeuwarden fietsen we langs het Van Harinxmakanaal naar universiteitsstad Franeker. Daarna gaat het naar Harlingen, de enige zeehavenstad van Friesland. In de namiddag fietsen we op de dijk langs de schitterende Waddenzee tot Zurich. Vlak voor de aansluiting met de Afsluitdijk maken we een scherpe bocht en fietsen door oneindige landschappen naar Bolsward.

Dag 5 • Stavoren - Sloten - België (fietstocht ± 30 km)  Gemakkelijk 

De autocar brengt ons naar Stavoren. Langs de kliffenkust van het IJsselmeer fietsen we naar Oudemirdum. Via de Gaasterlandse bossen zetten we koers naar Sloten. Hier sluiten we onze “Elfsteden fietstocht” af.

Hotel Amicitia****

Ligging: aan de rand van Sneek, op 15 minuten loopafstand van het centrum

Uitrusting: stijlvol hotel met restaurant, bar, lift, comfortabel ingerichte kamers met bad of douche, toilet en haardroger, telefoon, radio, tv, kluisje, bureau

Maaltijden: ontbijtbuffet, 's avonds 4-gangen avondmalen of uitgebreid buffet

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

  • ****PRINCESS CLASS AUTOCAR

  • Halfpension vanaf de 1e dag het avondmaal tem de 5e dag het ontbijtbuffet
  • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België