Firenze - Rome - Venetië

Firenze - Rome - Venetië

Dit is een droomreis omdat hier het mooiste van Italië in één reis samengebracht wordt. Ervaar de kunst van Michelangelo in de wondermooie kunststad Firenze, ontdek de ontelbare schatten in historisch Rome en geniet van de romantiek in Venetië.

Dag 1 België - Martigny

Voor de middag rijden we doorheen België, Luxemburg en Frankrijk richting Straatsburg. Na de middag reizen we verder langs Colmar, Basel en Bern naar Martigny voor installatie in het ***Hotel Alpes & Rhône (of gelijkwaardig).

Dag 2 Martigny - Pisa - Montecatini Terme

Voor de middag rijden we doorheen de Alpen via de Col du Grand St Bernard. Na de middag komen we aan in Pisa. We wandelen naar het Domplein met de Dom, de Doopkapel en de beroemde Scheve Toren. Aansluitend rijden we naar Montecatini Terme voor installatie in het ***hotel Giglio.

Dag 3 Firenze

Vandaag bezoeken we Firenze. We genieten van het schitterend uitzicht over de stad vanaf de Piazzale Michelangelo. Daarna wandelen we langs de Arno naar de Ponte Vecchio en het Palazzo Pitti. Nadien wandelen we langs het Uffizi en de Piazza della Signoria naar de Dom en de Doopkapel. Na de middag hebben we  tijd om te shoppen of een facultatief bezoek te brengen aan de vele bezienswaardigheden zoals de Medicikapel (± € 9 pp ) of de Santa Croce met het graf van Michelangelo (± € 5 pp ).

Dag 4 Siena - Rome

Voor de middag bezoeken we Siena, één van de belangrijkste steden in Italië. Het is een schilderachtige stad in het centrum van de Toscaanse hoogvlakte met een unieke Dom (± € 7 pp). Aansluitend rijden we naar Rome voor installatie in het ****hotel American Palace.

Dag 5 Rome

We beginnen het bezoek aan de Eeuwige Stad uiteraard aan het Colosseum en het Forum Romanum. Vervolgens hebben we vanop het Vittoriano een unieke kijk op het Capitool en de Piazza Venezia. Na de middag flaneren we via het Pantheon en de Piazza Navona naar de Sint-Pietersbasiliek. Na het bezoek nemen we de metro naar ons hotel.

Dag 6 * Rome

Met de metro rijden we naar de Piazza del Popolo en vanop de Pincio-heuvel hebben we een prachtig uitzicht op de binnenstad. Via de Spaanse Trappen flaneren we doorheen de wereldberoemde Via Condotti om ons uiteindelijk onder te dompelen in de pracht van de Trevifontein. We genieten van een vrije namiddag om persoonlijke klemtonen te leggen zoals een bezoek aan het Colosseum, de Vaticaanse Musea met de Sixtijnse kapel, shopping, terrasje,…

*wettelijk verplichte rustdag van onze chauffeur

Dag 7 • Rome - Sottomarina

‘s Ochtends verlaten we Rome. Via Firenze en Bologna gaat het richting Sottomarina voor installatie in het ****hotel Le Tegnue.

Dag 8 Venetië

Vandaag brengen we een uitgebreid bezoek aan de stad van de kanalen, bruggen, paleizen en gondels. We komen langs de Brug der Zuchten, het San Marcoplein met basiliek, de Rialto-brug en bezoeken de kleurrijke Venetiaanse vismarkt. Na de middag hebben we de mogelijkheid om facultatief een gondeltocht te maken of de Campanile te beklimmen (met lift, ± € 8 pp) of even uit te blazen op een van de terrasjes van de Dogenstad.

Dag 9 Sottomarina - Chioggia - Landeck

Deze voormiddag brengen we een vrij bezoek aan het oude vissersstadje Chioggia, dat haar charme ontleent aan kanalen, bruggen en een labyrint van straatjes en steegjes. In het hart van het historische centrum ligt de Corso del Popolo, een voetgangersgebied waar het wemelt van de gezellige winkels, restaurants en terrasjes. Tegen de middag rijden we langs Innsbrück naar de omgeving van Landeck voor installatie in een ***hotel.

Dag 10 Landeck - België

In de vroege ochtend rijden we richting Duitsland. Na de middag vervolgen we onze terugreis naar België.

Opgelet: de volgorde van het programma kan ter plaatse aangepast worden

 

HOTELS *** EN ****

Ligging: meestal zijn de hotels centraal gelegen

Uitrusting: mooie tot luxe hotels met lift, restaurant, bar, salon

Kamers: comfortabel ingericht, badkamer met bad of douche, toilet, telefoon, tv en meestal airco

Maaltijden: ontbijtbuffet, ‘s avonds nationale en internationale 3- en 4-gangen maaltijden

 

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

  • ****PRINCESS CLASS AUTOCAR
  • Halfpension vanaf de 1e dag het avondmaal tem de 10e dag het ontbijtbuffet
  • Gebruik van draadloze headset
  • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België