Gastronomie in de Champagne • Ook met Oudjaar!

Gastronomie in de Champagne Ook met Oudjaar!

Reims met zijn wereldberoemde kathedraal en Epernay met zijn kilometerslange onderaardse wijngangen getuigen van een roemrijk Champagneverleden. Ieder jaar worden hier 250 miljoen flessen gevuld met de sprankelende drank! Daarnaast is er ook het culinair genot van een gevarieerde keuken.

Programma 02/11 & 16/11

Dag 1 • België - Reims - Epernay

We rijden naar Reims, een echte “Ville d’ Art”, en maken er een korte stadswandeling. ‘s Namiddags bezoeken we de beroemde Basiliek St-Rémi. Aansluitend rijden we langs een toeristische route naar Cumières voor een facultatief bezoek aan de kelders van Mercier (± € 13 pp). Daarna rijden we naar Epernay voor installatie in ons hotel. Nadien keren we terug naar Cumières en genieten er van een gastronomisch menu.

 

Dag 2 • Troyes

We rijden naar Troyes. De kathedraal St.-Pierre et St.-Paul is een mooi voorbeeld van de gotische kunst in de Champagnestreek. We bewonderen de mooie vakwerkhuizen in de oude straatjes en genieten van vrije tijd. We keren terug naar ons hotel. Daarna bezoeken we facultatief het Champagnehuis Vadin Plateau (± € 7 pp). Aansluitend genieten we van een gastronomisch avondmaal.

 

Dag 3 • Epernay - Hautvillers - België

‘s Morgens rijden we naar het typisch Champagnedorp Hautvillers waar Dom Pérignon het wonderlijke vocht toverde. We rijden door de vallei van de Marne tot Châtillon-sur-Marne. We keren terug naar Epernay voor een facultatief bezoek aan de kelders van het huis Castellane (± € 7 pp). Aansluitend keren we terug naar België.

-

Programma 30/12

Dag 1 • België - Reims - Epernay

We rijden naar Reims, een echte “Ville d’Art”, en maken er een korte stadswandeling. ‘s Namiddags bezoeken we de beroemde Basiliek St-Rémi. Aansluitend rijden we langs een toeristische route naar Cumières voor een facultatief bezoek aan de kelders van Mercier (± € 13 pp). Daarna rijden we naar Epernay voor installatie in ons hotel. Deze avond genieten we van een vrij avondmaal.

 

Dag 2 • Troyes

We rijden naar Troyes. De kathedraal St.-Pierre et St.-Paul is een mooi voorbeeld van de gotische kunst in de Champagnestreek. We bewonderen de mooie vakwerkhuizen in de oude straatjes en genieten van vrije tijd.  We keren tijdig terug naar ons hotel zodat we ons kunnen omkleden en voorbereiden op een spetterende oudjaarsavond. Aansluitend rijden we naar restaurant Le Caveau waar we genieten van een gastronomisch avondmaal. Na de maaltijd hebben we nog de mogelijkheid om het nieuwe jaar verder in te zetten al dansend of genietend van een glaasje champagne.

 

Dag 3 • Epernay - Hautvillers - België

In de loop van de voormiddag rijden we naar het typisch Champagnedorp Hautvillers waar Dom Pérignon het wonderlijke vocht toverde.  Daarna bezoeken we facultatief het champagnehuis Vadin Plateau (± € 7 pp). Hierna keren we terug naar restaurant Le Caveau waar we genieten van een gastronomisch middagmaal. Aansluitend keren we terug naar België.

1e Gastronomisch avondmaal*

Coupe Champagne

-

Cassolette van Sint-Jacobsnoten

met Chardonnay

-

Trou champenois

-

Eend in een rode wijnsaus

-

Kaas

-

Bavarois

-

Koffie

-

½ fles witte of rode wijn

 

* menu onder voorbehoud van wijzigingen

** avondmaal op 02/11 & 16/11 & lunch op 01/01

2e Gastronomisch avondmaal*

Coupe Champagne met aperitiefhapjes

-

Salade van kreeft & foie gras

-

Filet van tarbot in een Champagne botersaus

-

Champagne sorbet

-

Ossenhaas met een sausje en champignons

-

Kaas

-

Chocoladeverrassing

-

Koffie met zoetigheden

-

½ fles wijn & ½ fles mineraalwater

-

½ fles champagne (enkel op 31/12)

 

* menu onder voorbehoud van wijzigingen

Hotel les Demeures Champenoises**

Ligging: rustig gelegen aan de rand van Epernay, met zicht op de champagnevelden

Uitrusting: modern hotel met bar, ontbijtzaal, lift

Kamers: ruime en moderne kamers met badkamer met bad, toilet en haardroger, tv, kitchenette en koelkast

Maaltijden: ontbijtbuffet, ’s avonds gastronomische maaltijden

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

  • ****PRINCESS CLASS AUTOCAR
  • Halfpension vanaf de 1e dag het avondmaal tem de 3e dag het ontbijt - 02/11 & 16/11
  • Halfpension met een avondmaal de 2e dag en een lunch de 3e dag (01/01) - 30/12
  • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België