Gastronomie op de citadel van Dinant & boottocht op de Maas

Gastronomie op de citadel van Dinant & boottocht op de Maas

Vandaag genieten we van een Ardeens festijn op de uitzonderlijke site van een citadel. We beleven Dinant op een ongekende manier en maken kennis met het rijke verleden van de citadel. Uiteraard vergeten we de Ardeense gastronomie niet. Na de middag maken we een boottocht op de Maas en bezoeken we het centrum van Dinant.

Voormiddag: na kennismaking met onze gids verkennen we de indrukwekkende citadel van Dinant. De citadel die zich bevindt op de top van de rotsachtige wand die het decor vormt van de stad Dinant, is sinds meer dan een eeuw ingericht in een museum voor wapen en geschiedenis. De stad was op één na de belangrijkste stad van het Prinsbisdom Luik tijdens de middeleeuwen en was bijgevolg trots op haar “Dinaderie”, het koperwerk, wat in verband werd gebracht met de Duitse Hanse. Via de gangen kunnen we de binnenkant van de citadel ontdekken en zo de geschiedenis van Dinant leren kennen.

 

Middag: we genieten van een gastronomisch 3 gangenmenu met aperitief, water, wijn en koffie inbegrepen.

 

Namiddag: na ons heerlijk middagmaal maken we een boottocht op de Maas. Vanop het water kunnen we genieten van een prachtig uitzicht op de stad en de steile rotsen vormen een uniek decor. Na de boottocht maken we nog een wandeling in Dinant. We ontmoeten Adolphe Sax, zittend op een bank voor zijn geboortehuis. Na de wandeling nog even vrije tijd in het gezellige stadscentrum.

 

Avond: het einde van deze dagreis is voorzien omstreeks 18u00.

Inbegrepen:

  • Vervoer met luxe autocar

  • Bezoek aan de citadel van Dinant
  • Middagmaal met aperitief, water, wijn en koffie incl.
  • Boottocht op de Maas
  • Stadswandeling met gids
  • Begeleiding door een gids
  • BTW en wegentaksen