Gastronomie & plezante wandeling in Mechelen

Gastronomie & plezante wandeling in Mechelen

Met deze dagreis brengen we een bijzonder bezoek aan de stad aan de Dijle, Mechelen. Eenmaal toegekomen, wacht ons een gastronomisch menu om duimen en vingers bij af te likken! Nadien volgt een unieke wandeling in de Mechelse binnenstad.

Voormiddag: vanuit de diverse opstapplaatsen rijden we naar Mechelen waar we hartelijk worden ontvangen met een aperitief. 

Middag: we genieten van een heerlijk middagmaal: Aperitief - Tomatenvéloute met mascarpone - Gevulde Mechelse koekoek met witloof, aardappelen uit de oven - Chocolade mousse  

Namiddag: eenmaal ons buikje rond gegeten start “De plezante Wandeling”. Waarom is de Sint Romboutstoren van boven zwarter dan van onder? Waarom eten Mechelaars ‘Astridjes’? Wie waren ‘Kobe de Potbuis’ en ‘Zwètte Margriet’? En waaraan dankt restaurant ‘Den Beer’ zijn naam? In onvervalst gesproken en gezongen Mechels krijgen we het antwoord – en veel meer anekdotes- van onze bevlogen gidsen Ferre en Rudi. Kortom een hilarische beleving!!  Na deze buitengewone wandeling genieten we nog even van vrije tijd in het centrum van Mechelen.

Avond: einde van deze dagreis omstreeks 18u00.