Gastronomisch genieten nabij de Grotten van Han

Gastronomisch genieten nabij de Grotten van Han

Dag 1 • Ranst – La Roche en Ardenne – Rochefort
Vanuit onze opstapplaats rijden we naar La Roche en Ardenne. We brengen een bezoek aan het kasteel van La Roche (± € 6 pp), de ruïnes van een middeleeuwse burcht. Het is prachtig gelegen op een rotsachtige bergkam die uitkijkt over een lus van de rivier de Ourthe. Na een heerlijk 3-gangen middagmaal rijden we richting Rochefort waar we een bezoek brengen aan de overblijfselen van het Gravenkasteel van Rochefort (± € 5 pp). We rijden verder naar Han-Sur-Lesse waar we verblijven in het prachtige hotel Mercure****. We sluiten onze dag af met een heerlijk diner.


Dag 2 • Han-Sur-Lesse
Na ons ontbijt brengen we een bezoek aan de Grotten van Han. Onder begeleiding van de gids treden we binnen in één van de mooiste grotten van Europe die doorkruist wordt door de rivier de Lesse. Binnenin zien we prachtige, natuurlijke galerijen en zalen met stalagmieten en stalagtieten. Door een klant – en lichtspel in de onderaardse wapenzaal zien we prachtige taferelen en wonderen door de natuur verricht. Op einde van het bezoek verlaten we de grotten via grote loopbruggen over de Lesse. Op de middag genieten we van een gezellig kerstbuffet in ‘Le Pavillon’. Na de middag begeven we ons met de safaricar in het wildpark van het domein en ontdekken de ‘Europese Big Five’: de bizon, de wolf, de lynx, de beer en de veelvraat. Aansluitend bezoeken we PreHistoHan en het museum Han van Weleer. We eindigen onze dag met een gastronomisch feestdiner in restaurant ‘Le Merlesse’.


Dag 3 • Han-Sur-Lesse - Namen – Ranst
Na een heerlijk ontbijt rijden we naar brouwerij ‘La Lesse’. In het dorpje Eprave ligt een kleine artisanale brouwerij waar men een heerlijk streekbier brouwt. Na een rondleiding door de brouwer kunnen we uiteraard ook proeven van dit heerlijke bier (± € 10 pp). Vervolgens zetten we onze weg verder naar Namen. Hier worden we verwacht in ‘Chateau Vignée voor een een gastronomische en exclusieve 3-gangen kerstlunch met aperitief, water en wijnen inbegrepen! Na ons middagmaal nog even vrij in Namen om daarna terug naar onze afstapplaats te rijden.
 

 Hotel: Hotel Mercure**** te Han-Sur-Lesse.
Ligging: in het centrum van het gezellige stadje Han-Sur-Lesse
Uitrusting: modern hotel met restaurant en bar, zwembad, mooie kamers met badkamers met douche en toilet, gratis Wifi in gans het hotel
Maaltijden: ontbijtbuffet, ’s avonds verzorgde 3-gangenmenu

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

  • ****PRINCESS CLASS AUTOCAR
  • Volpension vanaf de 1e dag het avondmaal tem de 3e dag het middagmaal
  • Toegang Grotten van Han en wildpark
  • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België