Glacier Express, langzaamste sneltrein ter wereld!

Glacier Express, langzaamste sneltrein ter wereld!

Ontdek het prachtige Zwitserse landschap met de Glacier Express, de langzaamste sneltrein ter wereld. De reizigers in de Glacier Express worden getrakteerd op veel landschappelijk schoon en technische meesterwerken. Met zijn panoramavensters tot aan het plafond biedt de Glacier Express vrij uitzicht op prachtige landschappen. In kwaliteit toerisme, en ook nog ecologisch verantwoord, heeft Zwitserland met haar ongerepte natuur een duidelijke voorsprong. Vredige berglandschappen, schone meren en rivieren zijn bereikbaar via een uitstekende infrastructuur.

Dag 1 • België - Mulhouse

We worden thuis opgehaald en vertrekken vanuit de centrale verzamelplaats Q8 Ranst. Via de autosnelweg E313 en A4 gaat het richting Duitsland en Frankrijk. Vrij middagmaal in een snelwegrestaurant. Na de middag doorheen de Elzas naar Mulhouse. Installatie in het *** Bristol hotel.

 

Dag 2 • Bazel - Bern - Brig

In Zwitserland, aan weerszijden van de Rijn, ligt de idyllische stad Bazel. Doordat de Rijn door Bazel kronkelt wordt de stad opgesplitst in twee delen: Groot Bazel en Klein Bazel. Met elkaar verbonden door vijf rustieke stenen bruggen. De belangrijkste kerk van de stad is ongetwijfeld het munster van Bazel. Er is nauwelijks een andere stad die haar historische trekken zo bewaard heeft als Bern, de hoofdstad van Zwitserland. De oude binnenstad staat op de lijst van de Unesco wereldcultuurgoederen en heeft met 6 kilometer arcades, de zogenaamde gaanderijen, een van de langste tegen het weer beschermde winkelpromenades van Europa. Uniek te noemen is de middeleeuwse sfeer van de stad met de talrijke bronnen, zandsteengevels en historische torens. De stad Brig ligt in het zonnige Oberwallis, aan de voet van de Simplonpas. Met het Stockalperpalast herbergt Brig een van de belangrijkste barokke paleisbouwwerken van Zwitserland. Installatie in het **** hotel Alex Brig-Naters.

 

Dag 3 • Zermatt

Om het autovrije Zermatt te bereiken nemen we vanuit Tasch de trein. De uitzonderlijke ligging aan de voet van de Matterhorn en middenin een reusachtig wandel- en skigebied maakt Zermatt tot een van de meest aantrekkelijke vakantiebestemmingen ooit. Het landschap behoort tot de absolute top van wat de Zwitserse Alpen te bieden hebben. Het gebied “Matterhorn Glacier Paradise” is het grootste en hoogst gelegen zomerskigebied van Europa. Hier wordt ’s zomers door heel wat nationale skiteams getraind. Met de Gornergratbahn, een elektrisch aangedreven tandradbaan van 9,3 km, rijden we van Zermatt de 3089 meter hoge Gornergrat op. Van hieruit genieten we van een overweldigend uitzicht op de Matterhorn, de gletsjer en het Monte-Rosa-massief. De Gornergrat biedt een bergpanorama dat zijn weerga niet kent. Het wereldberoemde spiegelbeeld van de Matterhorn is te bewonderen in de Riffelsee.

 

Dag 4 • Ondergrondse meer St. Leonard - Saas Fee

Tussen Sion en Sierre ligt het grootste bevaarbare, ondergrondse meer van Europa. Deze watergrot is goed toegankelijk en kan door middel van een boottocht bezichtigd worden. De bootgidsen verstrekken informatie over de geschiedenis en de geologie van de grot. Het ondergrondse meer St. Léonard is een belevenis op zich. De verschillende steensoorten worden weerspiegeld in het 6000 m² oppervlaktewater van het meer. In het Saasdal liggen de hoogste bergen van Zwitserland. Ze vormen als het ware een erehaag voor de bezoekers van Saas-Fee. Een mild klimaat in eeuwige sneeuw en ijs zorgt voor betoverende momenten. “Dan zie ik ineens een schouwspel zoals ik dat nog nergens anders heb gezien. Ik sta aan het einde van de wereld en tegelijkertijd aan het begin, aan de oorsprong en in het midden ervan.” Met deze intense woorden beschreef de grote toneelschrijver Carl Zuckmayer, die de laatste jaren van zijn leven in Saas-Fee doorbracht, zijn eerste ontmoeting met het Saasdal.

 

Dag 5 • Rit met de Glacier Express van Brig naar Chur - Weil Am Rhein

In Brig gaan we aan boord van de Glacier Express voor een 4 uur durende treinrit tot Chur. Het is comfortabel reizen aan boord van de Glacier Express, de rijtuigen hebben panoramaramen tot aan het dak. De trein is voorzien van airconditioning. Informatie over de route en bezienswaardigheden onderweg wordt verstrekt via een hoofdtelefoon. Er komt geregeld een minibar met snacks, drankjes en souvenirs langs de zitplaatsen. Er is ook een bar aan boord, en maaltijden worden op uw plaats geserveerd. Een paar minuten na Brig gaat de trein over de Rhône en rijdt verder oostwaarts het Oberes Rhonetal in. Het V-vormige dal is ook hier soms erg smal. Aan het einde van het dal in Oberwald, heeft de trein een hoogte van 1366 m bereikt. Sinds 1925 is er een spoorlijn over de Furkapas van Oberwald naar Realp. De bergen veroorzaakten heel wat technische moeilijkheden op dit traject en in de winter was het niet berijdbaar. In 1982 werd een tunnel naar Realp geopend om de pas te omzeilen, waardoor de treindienst ook in de winter kon rijden. De Oberalppas begint in Andermatt, op 1436 m hoogte, de Glacier Express rijdt via een bochtig traject naar het hoogste punt van de route, op 2034 m. Nu volgt een lange afdaling door het Rijndal naar Chur. Dit ligt 585 m hoog en is het laagste punt van de route. Het landschap is spectaculair in de 'Rheinschlucht' tussen Ilanz en Reichenau. De rivier heeft hier een diepe kloof in de witte rotsen gevormd. Deze regio wordt ook wel de 'Swiss Grand Canyon' genoemd. Na Reichenau bereikt de trein Chur, de hoofdstad van het kanton Graubünden en de grootste stad langs de route. Aan het station in Chur staat de autocar te wachten om ons naar Weil Am Rhein te rijden. Installatie in het **** hotel Carathotel Basel.

 

Dag 6 • Weil Am Rhein - België

Vanuit Weil Am Rhein rijden we langs Straatsburg richting België. Vrij middagmaal in een snelwegrestaurant.

Hotels****

Hotel Alex Brig-Naters****

Algemeen: een 4-sterren hotel te midden van een prachtige bergwereld gelegen

Kamers: de ruime kamers hebben een frisse inrichting die zal bijdragen aan het plezier van uw verblijf. Alle kamers zijn met lift bereikbaar, beschikken over Wifi en koffie/ thee faciliteiten

Maaltijden: uitgebreid ontbijtbuffet, 4-gangen menu als avondmaal

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

  • Transfer van bij u thuis naar de centrale verzamelplaats en terug

  • Vervoer met een ***** ROYAL CLASS autocar
  • Halfpension vanaf 1e dag avondmaal tem 6e dag ontbijt
  • Alle uitstappen zoals beschreven in het programma
  • Inbegrepen toegangen: trein van Tach naar Zermatt en terug, tandradbaan naar de Gornergrat, boottocht op ondergrondse meer St. Leonard, rit met de Glacier Express van Brig tot Chur.
  • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België