Glacier Express, langzaamste sneltrein ter wereld!

Glacier Express, langzaamste sneltrein ter wereld!

Dag 1 • België - Bazel

We worden thuis opgehaald en vertrekken vanuit Q8 Ranst. Via de autosnelwegen gaat het richting Duitsland en Frankrijk. Na de middag rijden we doorheen de Elzas naar Bazel waar we overnachten in het **** hotel Mercure Bazel Airport (of gelijkwaardig).

 

Dag 2 • Bazel - Bern - Naters

In Zwitserland, aan weerszijden van de Rijn, ligt de idyllische stad Bazel. De stad is opgesplitst in twee delen: Groot en Klein Bazel, met elkaar verbonden door vijf rustieke stenen bruggen. De belangrijkste kerk van de stad is de Munster. Er is nauwelijks een andere stad die haar historische trekken zo bewaard heeft als Bern, de hoofdstad van Zwitserland. De oude binnenstad heeft 6 kilometer arcades, één van de langste tegen het weer beschermde winkelpromenades van Europa. De stad Brig ligt in het zonnige Oberwallis, aan de voet van de Simplonpas. Met het Stockalperpalast herbergt Brig één van de belangrijkste barokke bouwwerken van Zwitserland. Daarna naar Naters waar we overnachten in het *** hotel Blattnerhof.

 

Dag 3 • Zermatt

Om het autovrije Zermatt te bereiken nemen we in Tasch de trein. Het landschap behoort tot de absolute top van wat de Zwitserse Alpen te bieden hebben. Het gebied “Matterhorn Glacier Paradise” is het grootste en hoogst gelegen zomerskigebied van Europa. Met de Gornergratbahn, een elektrisch aangedreven tandradbaan van 9,3 km, rijden we de 3089 meter hoge Gornergrat op. Van hieruit genieten we van een overweldigend uitzicht op de Matterhorn, de gletsjer en het Monte-Rosa-massief. Het wereldberoemde spiegelbeeld van de Matterhorn is te bewonderen in de Riffelsee.

 

Dag 4 • St. Leonard - Saas Fee

Tussen Sion en Sierre ligt in St. Leonard het grootste bevaarbare, ondergrondse meer van Europa. Deze watergrot is goed toegankelijk en kan met een boottocht bezichtigd worden. Een belevenis op zich! De verschillende steensoorten worden weerspiegeld in het water van het meer. In het Saasdal liggen de hoogste bergen van Zwitserland. Ze vormen als het ware een erehaag voor de bezoekers van Saas-Fee. “Dan zie ik ineens een schouwspel zoals ik dat nog nergens anders heb gezien. Ik sta aan het einde van de wereld en tegelijkertijd aan het begin.” Met deze intense woorden beschreef de grote toneelschrijver Carl Zuckmayer, die de laatste jaren van zijn leven in Saas-Fee doorbracht, zijn eerste ontmoeting met het Saasdal.

 

Dag 5 • Rit met de Glacier Express van Brig naar Chur - Mulhouse

In Brig gaan we aan boord van de Glacier Express voor een 4 uur durende treinrit tot Chur. Het is comfortabel reizen aan boord, de rijtuigen hebben panoramaramen tot aan het dak en airconditioning. Informatie over de route en bezienswaardigheden onderweg wordt verstrekt via een hoofdtelefoon. Er komt geregeld een minibar met snacks, drankjes en souvenirs langs de zitplaatsen. Een paar minuten na Brig gaat de trein over de Rhône en rijdt verder oostwaarts het Oberes Rhonetal in. Aan het einde van het dal in Oberwald, heeft de trein een hoogte van 1366 m bereikt. Sinds 1925 is er een spoorlijn over de Furkapas van Oberwald naar Realp. In 1982 werd een tunnel naar Realp geopend om de pas te omzeilen, waardoor de treindienst ook in de winter kon rijden. De Oberalppas begint in Andermatt, op 1436 m hoogte, de Glacier Express rijdt via een bochtig traject naar het hoogste punt van de route, op 2034 m. Nu volgt een lange afdaling door het Rijndal naar Chur, het laagste punt van de route. Het landschap is spectaculair in de ‘Rheinschlucht’ tussen Ilanz en Reichenau. Deze regio wordt ook wel de ‘Swiss Grand Canyon’ genoemd. Aan het station in Chur staat de autocar te wachten om ons naar Bazel te rijden waar we verblijven in het **** hotel Mercure Bazel Airport (of gelijkwaardig).

 

Dag 6 • Bazel- België

Vanuit Mulhouse rijden we langs Straatsburg richting België.

HOTELS***

HOTEL BLATTNERHOF***

Ligging:  centraal gelegen hotel in Naters

Uitrusting: modern 3 sterren hotel met  receptie, lift, restaurant,  terras, fitness, spa met o.a. twee zwembaden met verschillende ontspanningsmogelijkheden,  sauna’s, gratis wifi, de ruime kamers zijn voorzien een eigen badkamer et douche, toilet, haardroger, radio, tv, bureau, zithoekje, waterkoker, telefoonkluis, sommige kamers hebben een balkon

Maaltijden: ontbijtbuffet, ’s avonds een 3-gangen menu

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

  • Transfer van bij u thuis heen en terug

  • Vervoer met een ***** ROYAL CLASS autocar
  • Halfpension vanaf de 1e dag het avondmaal t.e.m. dag 6e dag het ontbijt
  • Uitstappen zoals beschreven
  • Toegangen: trein van Tach naar Zermatt en terug, tandradbaan naar de Gornergrat, boottocht op ondergrondse meer St. Leonard, rit met de Glacier Express van Brig tot Chur.
  • Gebruik van draadloze headset
  • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België