Grotten van Han - Familiedag

Grotten van Han - Familiedag

Sinds 2018 heeft het Domein van de Grotten van Han nieuwe feeërieke lichteffecten doorheen alle zalen en galerijen. De verschillende druipstenen schitteren in al hun glorie en ontsluieren zich als nooit tevoren. De kers op de taart is de gloednieuwe klank- en lichtshow Origin, een betoverend spektakel geprojecteerd op het ganse gewelf van de meest indrukwekkende zaal! Een bezoek aan de Grot was nog nooit zo magisch en innoverend! Op de heuvel van deze natuurlijke parel wacht dan weer een ander stukje paradijs. Het Wildpark van 250 ha biedt een onderkomen aan talrijke diersoorten. Via een prachtig aangelegd wandelpad is het mogelijk om heel dicht bij de dieren te komen. En voor de bezoeker die liever niet stapt is er uiteraard de mogelijkheid om het park met de safaricar te ontdekken!

Voormiddag: aangekomen op het domein stappen we aan boord van een honderdjarig oud trammetje dat ons naar de ingang van de grot leidt. Onder begeleiding van de gids treden we binnen in één van de mooiste grotten van Europa die doorkruist wordt door de rivier de Lesse. Binnenin zien we prachtige, natuurlijke galerijen en zalen met stalagmieten en stalagtieten. Door een klank- en lichtspel in de onderaardse wapenzaal zien we prachtige taferelen en wonderen door de natuur verricht. Op het einde van het bezoek verlaten we de grotten via grote loopbruggen boven de Lesse. 

Middag: vrij middagmaal in het park.

Namiddag: met een safaricar begeven we ons in het wildpark van het domein en ontdekken we de ‘Europese big five’: de bizon, de wolf, de lynx, de beer en de veelvraat. De meest gevreesde dieren van onze streken sinds de prehistorie, uniek in Europa! In dit 250 ha grote reservaat is de ideale leefomgeving van de dieren. Niet alleen zien we de wilde dieren maar ook de steenbok, de tarpan, het Przewalski-paard en natuurlijk de herten. Aansluitend bezoeken we PreHistoHan en het museum Han van Weleer. 

Avond: deze super dag sluiten we af om 18u00 in Han-sur-Lesse.

Inbegrepen:

  • Vervoer met luxe autocar
  • Bezoek Grot van Han
  • Bezoek Wildpark
  • Bezoek PreHistoHan
  • Bezoek Han van Weleer
  • BTW en wegentaksen