Hamburg & het mooiste van de Oostzee

Hamburg & het mooiste van de Oostzee

U ontdekt Duitse Hanzesteden langs Noord- & Oostzee en reist van haven naar haven, eerst langs Hamburg aan de Noordzeekant, dan naar Wismar en Lübeck aan de Oostzee. U reist terug in de tijd naar steden die het voor het zeggen hadden in de middeleeuwen. De stranden aan de Oostzeekust zorgen dan weer voor een beetje rust, stilte en ontspanning.

Dag 1 • België - Hamburg

We rijden naar de Hanzestad Hamburg en maken een eerste verkennende rondrit. Nadien installatie in het ***hotel Tryp by Wyndham Bad Oldesloe.

Dag 2 • Hamburg - Wismar

We bezoeken uitgebreid de havenstad Hamburg. We maken een facultatieve rondvaart (± € 21 pp) door een van de grootste havens van Europa, een onvergetelijke ervaring! Nadien wandelen we door de oude binnenstad met prachtige handels- en woonhuizen uit de 17e-18e eeuw. Typisch is ook de historische Speicherstadt met het grootste samenhangende complex pakhuizen in klassieke baksteen ter wereld. Nadien rijden we naar Wismar voor installatie in het ***+hotel New Orleans.

Dag 3 • Rostock - Warnemunde - Bad Doberan

In de hanzestad Rostock moeten we naast de Mariënkirche, ook de stadsmuren met middeleeuwse stadspoorten, het oude raadshuis en het oude stadscentrum gezien hebben. We ontspannen eventjes in Warnemunde, een gezellig vissersdorpje aan de Oostzee. Op de terugweg bezoeken we in Bad Doberan facultatief de Munsterkerk (± € 3 pp). Van hieruit rijdt een oude stoomtrein door een mooi landschap naar de oudste badstad aan de Oostzee, Kühlungsborn.

Dag 4 • Lubeck

Lübeck, de voormalige hoofdstad van de Hanzesteden, is Unesco werelderfgoed. We verkennen de Altstadt met o.a. de kathedraal, de indrukwekkende stadspoort, de Sankt Marienkirche, het Rathaus en kunnen facultatief het Hansemuseum (± € 10 pp) bezoeken. Bovendien is Lubeck dè marsepeinstad.

Dag 5 • Stralsund - Rügen

Na een bezoek aan de havenstad Stralsund, rijden we over de Rügenbrücke naar het eiland Rügen. We bezoeken er de flamboyante badstad Sellin en laten ons verrassen door het witte zand, de mooi gerangschikte strandkorven en de unieke villa’s uit 1900.

Dag 6 • Wismar - Hannover

Wismar is één van de interessantste handelssteden met een belangrijke haven. Gevelhuizen, imposante bakstenen kerken, de historische Alte Hafen, de kunstmatig aangelegde waterweg de Grube, middeleeuwse pakhuizen en burgerhuizen getuigen nog altijd van de rijke Hanzeperiode. ’s Namiddags rijden we naar Hannover voor installatie in het ***Andor Hotel Plaza Hannover (of gelijkwaardig).

Dag 7 • Hannover - België

Hannover heeft een prachtig oud centrum, schitterende tuinen en parken, een heus barok kasteel met tuinen die aan Versailles doen denken, en geweldige musea en architectuur. Na een verkennend bezoek, rijden we terug naar België.

HOTELS *** EN ****

Ligging: centraal gelegen in de nabijheid van de bezienswaardigheden

Uitrusting: mooie hotels met lift, restaurant, bar, gratis wifi

Kamers: comfortabel ingericht met badkamer met bad/douche, toilet, telefoon, tv

Maaltijden: ontbijtbuffet, ’s avonds 3-gangen maaltijden

 

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

  • ****PRINCESS CLASS AUTOCAR
  • Halfpension vanaf de 1e dag het avondmaal tem de 7e dag het ontbijt
  • Gebruik van draadloze headset
  • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België