Hannover & Vorstelijk Bückeburg

Hannover & Vorstelijk Bückeburg

Hannover is een karakterstad met een prachtig oud centrum, schitterende tuinen en parken, een heus barok kasteel met tuinen die een beetje aan Versailles doen denken en geweldige musea en architectuur. De oude Hanzestad Hannover werd tijdens WOII bijna volledig verwoest. Dankzij een bloeiende handel is Hannover nu een moderne culturele stad. Aan de noordelijke rand van het Wesergebergte bevindt zich de voormalige koninklijke residentie Bückeburg. Het idyllische stadje met een compact historisch centrum nodigt uit om te verkennen en ontdekken.

Dag 1 • België - Münster - Hannover

We worden thuis opgehaald en vertrekken vanuit de centrale verzamelplaats  Q8 Ranst. Langs de autosnelwegen rijden we tot Münster. Deze gezellige Hanzestad is vooral bekend om “de vrede van Münster”, die het einde betekende van de Dertigjarige Oorlog. Daarnaast is het ook een wetenschapsstad en een sculpturenstad. We maken een wandeling door het oude stadsgedeelte. We zien o.a. het gotische raadhuis, de Dom, de beroemde Prinzipalmarkt met kenmerkende gevels en de Lambertkirche. Nadien rijden we verder naar Hannover voor installatie in het **** Mercure Hannover City.

 

Dag 2 • Hannover - Bückeburg

In de voormiddag maken we door een stadsrondrit kennis met Hannover, de hoofdstad van de deelstaat Nedersaksen. We zien het Leineschloss, het oude en nieuwe stadhuis en de Marktkirche. Verder zien we liefdevol gerestaureerde herenhuizen, het Operagebouw, het Wangenheim Palace, het Leibniz House en het Welfenschloss. Aansluitend staat een stadswandeling op het programma en volgen we de “rode draad”. Door de binnenstad van Hannover loopt namelijk een rode lijn over de straat. Met deze wandelroute passeren we 36 van de belangrijkste bezienswaardigheden en attracties van Hannover. We wandelen langs de winkelstraten en door de Altstadt die in WOII volledig verwoest werd en nadien deels gereconstrueerd. Vrij middagmaal. Vervolgens rijden we naar het pittoreske stadje Bückeburg, dat in het noorden van het natuurpark Weserbergland ligt. Het pronkstuk is er het Renaissance-kasteel van de prins Schaumburg-Lippe. Oude woonwijken, vakwerkhuizen en moderne nederzettingen vormen de overgang naar het kasteel.  In de binnenplaats van het kasteel, kunt u de meest indrukwekkende, originele vorm van Renaissance vanaf 1560 bewonderen. In het aangrenzende kasteelpark bevindt zich het mausoleum van de familie Schaumburg-Lippe met de grootste gouden mozaïekkoepel in Europa (500m²). Een belangrijk onderdeel van het paleiscomplex is de prinselijke rijschool met de historische stallen en het Marstallmuseum.

 

Dag 3 • Nieuw Stadhuis & Tuinen van Herrenhausen Hannover

Het Nieuw Stadhuis in het Maschpark is een van de opvallendste bezienswaardigheden van Hannover en een van de fraaiste bouwwerken uit de streek. Het stadhuis werd gebouwd tussen 1901 en 1913. Het is een enorm complex dat wat weg heeft van een kasteel. Het ontwerp kwam van de architecten Hermann Eggert en Gustav Halmhuber. Het opvallendste aan het stadhuis is de koepeltoren. Die is net geen honderd meter hoog en is vooral bekend door zijn lift. De toren heeft een uniek liftsysteem dat de vorm van de koepel volgt in plaats van centraal in het gebouw recht omhoog te gaan. De toren heeft bovendien een observatieplatform voor wetenschappers. In het stadhuis zelf komen bezoekers meer te weten over de geschiedenis van Hannover. Op het gelijkvloers zijn er maar liefst vier stadsmodellen te vinden die de evolutie van de stad door de tijden heen aantonen. Vrij middagmaal. Na de middag bezoeken we de tuinen van ‘Herrenhausen'. Deze bestaan uit vier aaneenpalende maar afzonderlijk tuinen: de Große Garten, de Berggarten, de Georgengarten en de Welfengarten. De Große Garten is een van de belangrijkste baroktuinen in Europa. Deze vormt het historisch centrum van het tuincomplex: een grote, ongeveer rechthoekige en door een gracht omgeven tuin. Aan de noordzijde stond het Schloss Herrenhausen dat bij bombardementen op 18 oktober 1943 vernield werd. Het kasteel wordt thans met middelen van de Volkswagenstichting herbouwd. De Berggarten evolueerde van een groentetuin naar een botanische tuin met serres. De Georgengarten ligt ten westen van de 'Große Garten' en behoort, zoals de Welfengarten tot de stadswijk Nordstadt. Deze tuinen zijn in Engelse stijl aangelegd.

 

Dag 4 • Schloss Marienburg

Ware liefde hoort thuis op een slot. Daar in Marienburg, 135 meter boven de zeespiegel, leeft ze voort, stil en vrijwel onaangetast. Overal in deze authentiek bewaarde zomerresidentie zijn de kleine tekenen van een grote liefde te bespeuren en te aanschouwen. Inderdaad dit kasteel is als een sprookje, maar de liefde die er woont is een waar gebeurd verhaal: die tussen koningin Marie en George V, de laatste koning van Hannover. Als teken van zijn sterke liefde schonk koning George V in 1857 de Marienberg samen met het nog te bouwen kasteel voor haar 39ste verjaardag aan zijn gemalin koningin Marie. Toen in hetzelfde jaar met de bouw van het kasteel werd begonnen, vermoedde nog niemand dat dit waarachtig koninklijke bewijs van liefde ooit tot de meest indrukwekkende bouwkundige monumenten van Duitsland zou behoren. Maar het lot beschikte anders: nog voordat het slot voltooid was, stuurden de Pruisen George V in 1866 in ballingschap naar Oostenrijk, en een jaar later volgde koningin Marie haar man. Sinds 2004 is Schloss Marienburg in bezit van de betachterkleinzoon van koningin Marie en koning George V, Z.K.H. prins Ernst August van Hannover. Met hem kwam het kasteel van zijn betovergrootmoeder voor het eerst weer tot leven. Naast rondleidingen door de vrijwel volledig en origineel behouden vertrekken maakt een groot aantal muzikale gebeurtenissen Schloss Marienburg tegenwoordig nog meer tot datgene wat koningin Marie altijd gedroomd had: een monument van liefde en een cultureel middelpunt voor muziek en kunst!

 

Dag 5 • Wuppertal - België

In de voormiddag rijden we naar Wuppertal. Tijdens een rondleiding leren we de  stad kennen en maken zeker een foto van het bekende Monorail. Als een wereldwijd uniek vervoermiddel bepaalt de hangbaan het imago van de stad Wuppertal. Dit technisch wonder werd mogelijk door de onvoorstelbare rijkdom van het textieltijdperk. Vrij middagmaal. ’s Namiddags keren we terug naar België.

Mercure Hannover City****

Algemeen: dit 4-sterrenhotel in Hannover heeft een traditionele gevel, moderne wellnessfaciliteiten en goede vervoersverbindingen. In 2 minuten lopen bereikt u het Neues Rathaus en het Landesmuseum.

Kamers: het hotel beschikt over ruime kamers met airconditioning en satelliet-tv. WiFi is gratis beschikbaar in alle ruimtes en premium internet is beschikbaar tegen een toeslag. U kunt gratis gebruikmaken van de sauna en de fitnessruimte van het Mercure Hotel.

Maaltijden: elke dag staat een uitgebreid ontbijtbuffet voor u klaar. Het restaurant serveert Nedersaksische specialiteiten en internationale gerechten als avondmaal.

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

  • Transfer van bij u thuis naar de centrale verzamelplaats en terug
  • Vervoer met een ***** ROYAL CLASS autocar
  • Halfpension vanaf 1e dag avondmaal tem 5e dag ontbijt
  • Alle uitstappen zoals beschreven in het programma
  • Inbegrepen toegangen: kasteel en mausoleum Bückeburg, bezoek Nieuw Stadhuis Hannover, lift koepel Nieuw Stadhuis, toegang Tuinen van Herrenhausen, Schloss Marienburg. 
  • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België