Herfst in de Veluwe, een culinair kleurenpalet

Herfst in de Veluwe, een culinair kleurenpalet

Met haar 88000 ha is de Veluwe, in de provincie Gelderland, het grootste aaneengesloten natuurgebied van Nederland met een weidse natuur, dichte bossen, historische stadjes en boeiende musea. Daarenboven heeft dit deel van Nederland op culinair vlak ook heel wat te bieden.

Dag 1 • België - Wijk bij Duurstede - Utrechtse Heuvelrug - Amersfoort - Driebergen

Vanuit de centrale opstapplaats rijden we naar Wijk Bij Duurstede. Dit historisch stadje, gelegen aan de splitsing van de Nederrijn en de Lek, heeft een lange geschiedenis: van bloeiende handelsstad tot bisschopsstad en van vestingstad tot forensenstad. Hier maken we een mooie wandeling door de smalle straatjes en langs de haven. Tegen de middag rijden we dwars door de Utrechtse heuvelrug en de Veluwe naar Amersfoort en houden eerst halt aan het Belgenmonument. Met zijn grote koppelpoort, muurhuizen en zijn nog middeleeuws stratenpatroon is deze vestingstad een bezoek meer dan waard.  Na een vrij middagmaal maken we een mooie stadswandeling en is er ook nog een beetje vrije tijd.  Verder rijden we door de Veluwe  naar Driebergen voor installatie in ons hotel. Hier worden we verwend met een heerlijk avondmaal.

 

Dag 2 • Utrechtse bossen - Harderwijk - Soesterberg

Na een lekker ontbijt gaan we terug op stap. We rijden door de Utrechtse bossen en heide naar de Zuil Van Austerlitz. Daarna zetten we koers door de Veluwe naar Harderwijk, gelegen aan de vroegere Zuiderzee. Dit hanzestadje heeft nog niets van zijn charmes verloren. Nu de Zuiderzee IJsselmeer is geworden moeten we hier zeker eens gerookte paling gaan proeven. Nadien maken we nog een mooie stadswandeling. In de namiddag rijden we naar het Nationaal Militair Museum (± € 11 pp) voor een facultatief bezoek. Op een terrein van 46 ha krijgen we een uitgebreide en vooral indrukwekkende impressie van defensie in het verleden en in het heden. Dit Militair Museum, op de vliegbasis Soesterberg, bevindt zich op een prachtige locatie en is absoluut een bezoek waard en zal iedereen van zijn sokken blazen. Nadien rijden we terug naar ons hotel waar we deze avond extra verwend worden met een lekker 5-gangen diner.

 

Dag 3 • Naarden - Utrecht - België

Na een heerlijk ontbijt rijden we naar Naarden, parel van het Gooi. Op weg daar naartoe passeren we vele kastelen, grote herenhuizen, prachtige tuinen. Hier kwamen van oudsher de rijken zich vestigen langs de Vecht en het Gooi. Naarden, stoere stad van historie en een Hollandse Waterliniestad, heeft één van de mooiste vestinggrachten van Nederland. Na het vrije middagmaal is er nog ruim de tijd voor een bezoek aan Utrecht.  We maken een mooie stadswandeling, hebben nog tijd om te shoppen op zondag of om een terrasje te doen en na te genieten van dit prachtig gevarieerd en vooral lekker culinair weekend. Vervolgens keren we terug naar België.

Vrijdagavond Menu*

Prosecco

-

Keuze uit 3 voorgerechten

-

Keuze uit 3 hoofdgerechten

-

Uitgebreid dessertenbuffet met zoete lekkernijen, vers fruit, ijs & kazen

-

Huiswijn en onbeperkt water

 

* menu onder voorbehoud van wijzigingen

Zaterdagavond Menu*

Aperitief met bittergarnituur

-

Amuse Zalm carpaccio met pijnboompitten, kappers, rucola, mierikswortel mayonaise

-

Wildbouillon met truffelschuim

-

Brioche met camembert, walnoot & appelstroop

-

Parelhoen gevuld met hazelnoot crème, shiitake saus en stoofpeer

-

Appelkruimel bavarois met kaneelijs & slagroom

-

Koffie & koekjes

-

Huiswijn en onbeperkt water

 

* menu onder voorbehoud van wijzigingen

Bergse Bossen Hotel***

Ligging: rustig gelegen in de bossen van het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug

Uitrusting: modern hotel met receptie, restaurant, rustige lounge met open haard, sfeervol Grand Café met terras, binnentuin met eigen kruiden- & moestuin, gratis wifi

Kamers: alle kamers op de begane grond, badkamer met douche en toilet, tv, radio, telefoon, kluisje, bureau

Maaltijden: ontbijtbuffet, 1x 3-gangenmenu, 1x 5-gangenmenu, overdag is er permanent een gratis koffie- & theebuffet

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

  • ****PRINCESS CLASS AUTOCAR
  • Halfpension vanaf de 1e dag het avondmaal tem de 3e dag het ontbijt
  • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België