Het Sauerland, land van heuvels & meren

Het Sauerland, land van heuvels & meren

Het Sauerland, niet zo ver van de Belgische grens, heeft alles wat een toerist zoekt: pittoreske plaatsjes en afgelegen dorpen afgewisseld met een glooiend landschap van weiden, bossen en meren. De stadjes liggen in dalen en bieden eeuwenoude historische stadskernen met burchten, kloosters en kastelen.

Dag 1 • België - Soest - Bad Sassendorf - Winterberg

Langs Duitse autosnelwegen rijden we naar Soest, een meer dan duizend jaar oude stad, met traditionele vakwerkhuizen, historische gebouwen en imposante groene zandstenen kerken. We wandelen door straten vol vakwerkhuizen aangelegd in stervorm waar ooit onze Belgische militairen graag vertier zochten. Op ongeveer 5 km van Soest bezoeken we Bad Sassendorf, vooral bekend voor zijn modderbaden. Reuma, hart- & vaatzieken worden hier met succes behandeld. Nadien rijden we naar Winterberg voor installatie in ons hotel.

 

Dag 2 • Bad Arolsen - Waldeck - Edersee - Korbach

Vandaag gaan we op verkenning in het oostelijk deel van Sauerland. We brengen eerst een facultatief bezoek aan het Residenzschloss Bad Arolsen (± € 6 pp), de stamburcht van de familie Waldeck-Pyrmont. Koningin Emma, echtgenote van Koning Willem III der Nederlanden, groeide hier op. Een plaatselijke gids leidt ons rond door de pronkzalen van dit prachtige barok kasteel uit de 18e eeuw.  Daarna rijden we naar Waldeck, een pittoresk stadje, gelegen aan de Edersee, waar we een prachtig uitzicht hebben vanop de imposante burcht, voorloper van het barokke paleis van Bad Arolsen, aan de oever van het stuwmeer.

 

Dag 3 • Winterberg - Willingen - Arnsberg - Möhnesee - België

Vanuit Winterberg rijden we eerst naar Willingen waar we kort halt houden en vertrekken dan richting Arnsberg, een van de favorieten van het Sauerland. De oude stadskern met zijn leistenen gevels, kerkjes en een bijzonder classicistisch plein wordt aan drie zijden omspoeld door de Ruhr. Op de berg aan de “open” noordzijde stond lang een burcht, nu een ruïne. Bij de sfeervolle ruïne op de bergtop ligt de Alte Markt met het oude raadhuis en de madonna in de gevel. Na een wandeling in Arnsberg gaat het verder naar het stuwmeer Möhnesee dat tussen 1908 en 1912 ontstaan is door de bouw van een stuwdam in de rivier de Möhne. We maken hier facultatief een mooie boottocht (± € 10 pp) over de Möhnesee. Nadien keren we terug naar België.

HOTEL WINTERBERG RESORT***

Ligging: aan de voet van de berg Kahler Asten, op 3 km van het centrum van Winterberg, in het hartje van het Sauerland

Uitrusting: gezellig hotel met receptie, lift, restaurant, bar met open haard, tuin, terras, verwarmd binnenzwembad, sauna

Kamers: mooi ingericht met badkamer met douche en toilet, telefoon, tv, zithoek, gratis wifi

Maaltijden: ontbijtbuffet, ‘s avonds maaltijd in buffetvorm

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

  • ****PRINCESS CLASS AUTOCAR
  • Kamer met ontbijtbuffet
  • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België