Het Zuiderzeeweekend

Het Zuiderzeeweekend

Dag 1 • België - Almere - Blokzijl - Emmeloord

We rijden naar Almere, stad gebouwd op de bodem van de vroegere Zuiderzee. We maken een wandeling met onze gids en laten ons verrassen door de hedendaagse architectuur. The Wave, The Angle, De Smaragd, The Jewel, prachtige gebouwen in een stad van de 21ste eeuw waar ooit “de golven de straten bedolfden”, zoals het Blokzijls Piratenkoor zal zingen. Nadien rijden we via de Oostvaardersdijk en Oostvaardersplassen naar Blokzijl. Onderweg genieten we van de mooie panorama’s van dit unieke natuurgebied en van het IJsselmeer. Blokzijl, de thuishaven van het Piratenkoor, was ooit een van de belangrijkste havensteden van de vroegere Zuiderzee. Het is nu een parel aan de kroon van de provincie Flevoland. Na een kort bezoek is het tijd om naar Emmeloord te rijden voor installatie in ons hotel en voor een spetterende Zuiderzeeavond. Rond 19u00 worden we verwacht in de lounge van het hotel voor het aperitief en het eerste optreden van het Blokzijler Piratenkoor. Daarna mogen we aanschuiven  aan het Zuiderzeebuffet. Superlatieven komen we hier tekort: grijze garnalen, vissalades, verse mosselen, oesters die ter plaatse worden open gemaakt, paling en tong die op het terras gerookt worden, haring die vers gekaakt wordt zodat we verse maatjes kunnen verorberen, gebakken vis, kortom te veel om op te noemen. Voor zij die geen vis lusten, is er een beperkt vleesbuffet. Het Blokzijls Piratenkoor zal de avond verder entertainen.

Dag 2 • Emmeloord - Enkhuizen - Hoorn - België

Na een uitgebreid ontbijtbuffet rijden we via de Markerdijk naar Enkhuizen, een van de rijkste VOC-steden ten tijde van de Gouden Eeuw. Na een stadswandeling en wat vrije tijd, rijden we naar het gezellige Hoorn, de stad die haar rijkdom te danken had aan de Zuiderzee. Rond 17 uur vertrekken we terug huiswaarts.

Zuiderzeeavond

Laat u mee voeren naar de tijd van weleer… en “proef” de vervlogen tijden...

Optredens van: Het Groot Blokzijls Piratenkoor met ballades over de “oude” Zuiderzee.

Diverse proeverijen op prachtig showbuffetten en op het buitenterras Vismarkt “de Suydersee”!

Met veel enthousiasme worden er  à la minute de heerlijkste visgerechten bereid met o.a:

  • Forel uit de “Rookton”
  • In  olie gebakken sliptongetjes
  • Hollandse haring vers gekaakt
  • à la Minute gesneden gerookte zalm
  • gekookte mosselen en nog veel meer...

De Oesterkoning komt aan tafel om het geheim te onthullen van de oester.

Dit is slechts een greep uit een scala van vis -, én vleesgerechten!

Hotel Van Der Valk Emmeloord****

Ligging: gelegen vlakbij nationaal park de Weerribben-Wieden

Uitrusting: prachtig hotel met lift, receptie, smaakvol restaurant, gezellige hotelbar, wellness (gratis) met sauna, Turks stoombad en dompelbad, fitness (gratis), gratis wifi, gezellige kamers met badkamer met ligbad, aparte douche, toilet en haardroger, tv, waterkoker, bureau & zithoek, koffie- & theefaciliteiten, balkon of terras

Maaltijden: ontbijtbuffet, avondmaal in de vorm van een Zuiderzeebuffet

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

  • **** PRINCESS CLASS AUTOCAR
  • Halfpension vanaf de 1e dag het avondmaal tem de 2e dag het ontbijt
  • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België