Hongaarse kastelen & kasteelhotels

Hongaarse kastelen & kasteelhotels

Met deze rondreis gaan we met verschillende regio's van Hongarije kennismaken. We verblijven in mooie kasteelhotels en brengen een bezoek aan de meest interessante kastelen van het land. Dit romantische Donauland heeft een vrijwel unieke natuurpracht en mag met recht en reden een centrale plaats opeisen in de Europese cultuurgeschiedenis. Houdt u van luxe, cultuur en natuur dan zult u zeker genieten van deze reis.

Dag 1 • België - Wenen - Sopron - Röjtökmuzsaj

We nemen onze vlucht vanuit België naar Wenen waar we opgewacht worden door onze Premium autocar en de Nederlandstalige plaatselijke reisleider. Aansluitend rijden we naar Sopron, een stad juist over de Hongaarse grens, voor een 2-gangen middagmaal. Nadien maken we een korte wandeling door het fraaie barokke centrum van deze fascinerend mooie stad. We passeren langs de vuurtoren, de Poort van Trouw, de Fabricius-, Storno- en Eggenberg huizen, de Synagoge, de St. Joriskerk en de Benedictijner kerk. Sopron is de enige stad van Hongarije waarin de middeleeuwse historische monumenten intact zijn gebleven en waarmee de gebouwen uit de Barok een harmonisch geheel vormen. Niet ver van Sopron werd de componist Franz Liszt geboren. De bewoners van de stad zijn trots op hun beroemde zoon die zijn eerste concert hier gaf toen hij pas 9 jaar oud was. Nadien rijden we naar Röjtökmuzsaj voor installatie in het **** Szidonia Manor House hotel. Het hotel is gevestigd in een historisch kasteel uit de 17e eeuw, omringd door een mooi park. We ontmoeten hier de charme van de oude tijden gecombineerd met het comfort van heden.

 

Dag 2 • Fertöd - Fertö meer

Na het ontbijt bezoeken we het Eszterázy kasteel in Fertöd, het Hongaarse Versailles. «Was der Kaiser kann, dass kann ich auch» zei Miklós Eszterházy toen hij de opdracht gaf voor de bouw van dit majestueuze paleis. Joseph Haydn was meer dan 20 jaar de huismusicus en componist van de familie. Hij componeerde hier meerdere opera’s die werden opgevoerd in de concertzaal van het kasteel. Het kasteel is grotendeels in zijn oude staat bewaard gebleven en de hedendaagse bezoeker wordt nog steeds gefascineerd door zijn elegante en imposante bouw. Het is een belevenis door de kamers van het kasteel te worden rondgeleid, waar eens leden van het koninklijke huis en de adel plezier maakten en waar Haydn veel van zijn composities voor de eerste keer presenteerde. 2-gangen middagmaal. Aansluitend rijden we naar het Fertö meer voor een boottocht van een uur. Dit meer is met het Balatonmeer het enige steppemeer van deze omvang in Europa. Het ligt op de grens tussen Oostenrijk en Hongarije. Nadien rijden we terug naar Röjtökmuzsaj.

 

Dag 3 • Pannonhalma - Herend - Zalacsány

Voor de middag bezoeken we het bekende klooster van Pannonhalma. Al meer dan 1000 jaar verheft zich op de Sankt Martinsberg de trots en glorie van de Hongaarse architectuur, de abdij van Pannonhalma. In 1996 werd de abdij opgenomen op de Unesco Werelderfgoedlijst. De basiliek, het klooster, de Benedictijner bibliotheek is een van de grootste ter wereld met 360.000 banden, het archief, de wetenschappelijke- en kunstverzamelingen zijn van onschatbare waarde. Vervolgens rijden we naar Herend. Vanaf het begin van de vorige eeuw heeft het beroemde porselein van dit plaatsje een wereldfaam kunnen verwerven en is het naast Royal Albert en Wedgwood één van de bekendste merken. 2-gangen middagmaal in het luxe Apicius restaurant. Nadien bezoeken we de beroemde porseleinmanufactuur en het museum, gevolgd door koffie of thee. Aansluitend gaat het zuidwaarts, richting Balatonmeer. Met de veerboot naar de overkant van het meer en langs de zuidelijke oever naar Zalacsány. Het kasteel werd gebouwd in de 16e eeuw in laatgotische stijl en bereikte het huidige uiterlijk tijdens de verbouwing rond de eeuwwisseling. Het complex is gesitueerd in een 300 jaar oud groot park van 6 hectare, dat een ideale plek voor een ontspannende wandeling biedt. Installatie in het **** Batthyány kasteelhotel.

 

Dag 4 • Balatonmeer met Héviz en Keszthely

‘s Morgens parkwandeling in ons kasteelhotel Batthyány. Nadien rijden we naar Héviz waar zich een van de grootste warmwater meren ter wereld bevind. Dagelijks komt 60 miljoen liter radioactief, zwavelig water van 36 graden aan de oppervlakte. Een buitengewone geneeskrachtige werking heeft de modder op de bodem van het meer voor het genezen van stoornissen van bewegingsorganen, reumatische-, ontstekings- en gewrichtsziekten. 2-Gangen middagmaal in een sfeervol plaatselijk restaurant. Nadien vertrek naar Keszthely voor een bezoek aan het prachtige kasteel Festetics met zijn 101 kamers, wijds portaal en barokke torens waarin de Helikon bibliotheek werd ondergebracht. In de loop van de namiddag terugreis naar Zalacsány.

 

Dag 5 • Tihany - Fehérvárcsurgó - Boedapest

Na het ontbijt langs de noordelijke oever naar Tihany voor een bezoek aan de historische abdijkerk, een prachtig Barok gebouw, gesticht in de 11e eeuw. Na het bezoek genieten we van een koffie of thee in Café Rege, vanwaar we van een adembenemend en uniek uitzicht over het gehele meer kunnen genieten. Vervolgens verder naar Fehérvárcsurgó, waar het fraaie kasteel van de familie Károlyi zich bevindt. 2-Gangen middagmaal, in het kasteelrestaurant. Nadien bezoeken we het kasteel en aansluitend gaat het verder naar Boedapest. De Donau snijdt de Hongaarse hoofdstad in twee delen: het heuvelachtige Buda en het vlakke Pest. We komen hier zeker niets tekort aan bezienswaardigheden uit de Romeinse, Gotische, Renaissance, Barok en Art Nouveau tijdperken. Installatie in het barokke **** St. George Residence hotel gelegen in de kasteelwijk van Buda, die op de werelderfgoedlijst van de Unesco staat.

 

Dag 6* • Boedapest - Gödöllö

Vandaag is er een rondrit langs de voornaamste bezienswaardigheden van de twee stadsdelen in Boedapest voorzien. Buda: met de historische Matthiaskerk, het romantische Vissersbastion en de imposante Presidentiële Koninklijke Paleizen. Pest: met de Synagoge, de St. Stephanus basiliek, de boulevard, de Nationale Opera en het Heldenplein. In het restaurant Muzeum, 2-gangen middagmaal. Na de middag uitstap naar Gödöllö, het favoriete buitenverblijf van de Habsburgers. Keizer Franz Jozef en zijn geliefde echtgenote Keizerin Elisabeth, beter bekend als Sissi, verbleven hier vaak. Bezoek aan het gerenoveerde gedeelte van het immens kasteelcomplex. ’s Avonds afscheidsdiner met drank in het restaurant van het hotel.

*wettelijk verplichte rustdag van onze chauffeur

 

Dag 7 • Boedapest - België

Na het ontbijt rijden we naar het Parlement, het meest imposante bouwwerk van Boedapest, voor een rondleiding. Het is het duurste gebouw dat ooit in Hongarije verrees. Door zijn bijzondere ligging, vorm en indrukwekkende afmetingen, domineert het de linkeroever van de Donau. Aansluitend vertrekken we naar de luchthaven voor onze vlucht naar België.

Hotels****

Szidonia Manor House****

Algemeen: het 4-sterrenhotel Szidónia Manor House is gevestigd in een historisch kasteel. Dit schitterende kasteel uit de 17e eeuw wordt omgeven door een prachtig park. Het spacentrum is voorzien van binnen- en buitenzwembaden, een Finse sauna, bio-sauna en een stoombad met aromatherapie

Kamers: het hotel heeft ruime kamers met volledig ingerichte badkamer en gratis Wifi

Maaltijden: uitgebreid ontbijtbuffet en uitstekend restaurant voor het 3-gangen avondmaal

 • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
 • Bij boeking de identiteitsgegevens van alle deelnemers doorgeven 
 • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

 • Transfer van bij u thuis naar de luchthaven en terug.

 • Heenvlucht van België naar Wenen
 • Terugvlucht van Boedapest naar België
 • Vervoer met *****ROYAL CLASS AUTOCAR
 • Reis in volledig pension vanaf de 1e dag het middagmaal tem 7e dag het ontbijt
 • Alle uitstappen zoals beschreven in het programma
 • Inbegrepen toegangen: Eszterázy kasteel, boottocht op het Fertö meer, klooster van Pannonhalma, porseleinmanufactuur en museum met koffie/thee in Herent, kasteel Festetics, abdijkerk Tihany, koffie of thee in Café Rege, kasteel Fehérvárcsurgó, kasteel Gödöllö, parlement Boedapest
 • Begeleiding door een Nederlandstalige plaatselijke gids