IJsland

IJsland

IJsland maakt een onuitwisbare indruk. Gevormd door vuur, ijs en water. Het is eigenlijk een reis in de tijd want IJsland ziet er uit zoals de jonge aarde ooit is geweest kort na haar ontstaan. Puur en onbedorven. Voor de echte natuurliefhebbers is dit land een confrontatie met één van de laatste nog gaaf gebleven ecosystemen van onze planeet. De landschapsarchitecten van moeder natuur draaiden er overuren.

DAG 1 • België - Keflavik - Hveragerði (a)

Vanop de luchthaven in Zaventem neemt u de vlucht naar Keflavik. Daarna beleeft u facultatief een IJslandse topper, nl. de Blue Lagoon (te reserveren bij inschrijving), een warmwater meer te midden van lavavelden. Hier kan u genieten van een relaxerend bad in het mineraal houdend water. De Blue Lagoon heeft een volume van maar liefst 6 miljoen liter water met een constante temperatuur van 36C. Vervolgens rijdt u naar Hveragerði voor installatie in hotel Örk.

DAG 2 • Hveragerði - Vik (o,a)

Langsheen de ringweg rondom IJsland houdt u halt aan de mooie waterval Seljalandsfoss. Vervolgens bewondert u één van de hoogste watervallen van IJsland: de Skogafoss. Bezoek aan het heemkundig museum te Skogar. Iets verderop ligt kaap Dyrholaey, het meest zuidelijke punt van het eiland. Na een stop aan de unieke basaltformaties van Hálsanefshellir rijdt u naar Vik waar u twee nachten zal logeren in een goed drie sterren hotel.

DAG 3 • Landmannalaugar - Vik (o,a)

Stilaan verlaat u de bewoonde wereld en beweegt u zich op pistes die u tot het hoogland van Landmannalaugar brengen. De weg gaat dwars door onoverbrugde gletsjerrivieren, langs vulkaanflanken, lavavelden en zwavelbronnen naar het dal waar een warmwater rivier en een koelwater rivier elkaar ontmoeten. Er is mogelijkheid voor een wandeling of voor een heerlijk ontspannend bad op de plaats waar de rivieren in elkaar vloeien. De terugweg voert u langs de imposante Heklavulkaan. 

DAG 4 • Vik - Vatnajökull - Höfn (o,a)

Vervolgens gaat de reis langs de voet van de Myrdalgletsjer en over het Myrdalssandur naar Kirkjubaejarklaustur. De weg voert u langs de indrukwekkende gletsjertongen van de Vatnajökull, de grootste ijskap van Europa. Skaftafell is een uniek beschermd natuurgebied. U maakt er een wandeling naar de Svartifoss met zijn basaltorgelpijpen. Vervolgens ontdekt u het gletsjermeer Jökulsarlon en vaart tijdens een boottocht langs kolossale, blauwgroene ijsbergen die hun weg zoeken naar zee. Verder naar Höfn voor installatie in het hotel Jökull.

DAG 5 • Höfn - Reyðarfjörður (o,a)

Oostelijk IJsland wordt compleet gedomineerd door impressionante fjorden en basaltplateaus. Middagpauze in de buurt van Djupivogur en dan verder door naar Reyðarfjörður, voor installatie in een goed driesterren hotel in de buurt van deze stad.

DAG 6 • Reyðarfjörður - Húsavik (o,a)

Het handels- en dienstencentrum Egilsstadir ligt op de weg naar het Noorden. Als het helder is, hebt u een prachtig uitzicht op de besneeuwde Herdubreidtafelvulkaan. Bezoek aan de grootste en adembenemendste waterval van Europa, de Dentifoss. Via de Ásbyrgi canyon bereikt u uiteindelijk Husavik, een mooi en charmant kusthaventje. Installatie in het Fosshotel in Húsavik.

DAG 7 • Myvatn - Akureyri (o,a)

Een prachtige start van de dag! De groep gaat met een omgebouwde visserssloep op zoek naar walvissen in de baai van Husavik. Daarna volgt nog een hoogtepunt van het Noorden: Myvatn, bekend om zijn kokende modderpoelen en indrukwekkende explosiekraters. Centraal ligt het Muggenmeer. Ook brengt u een bezoek aan de meest spectaculaire sites, o.a. Dimmuborgir, de Krafla-krachtcentrale, de Viti-krater en maken een lavawandeling naar Leirhnjukur. Op de weg naar Akureyri, houdt u halt aan de Godafoss, één van IJslands mooiste watervallen. Overnachting en avondmaal in een goed 3 sterren hotel in de buurt van Akureyri.

DAG 8 • Akureyri - Glaumbaer - Bilfröst (o,a)

Na het ontbijt is het rijden naar Glaumbaer voor een bezoek aan het streekmuseum dat werd ondergebracht in een 19e eeuwse turfboerderij. Vervolgens langs Blonduos naar Laugarbakki en verder naar hotel Bilfröst voor het avondmaal en de overnachting.

DAG 9 • Bilfröst - Reykjavik (o,a)

Eerst rijdt u langs Deildartunguhver. Dit is een heetwaterbron waar elke seconde ruim 180 liter kokend heet water uit de aarde naar boven stroomt. Onze volgende stop is Reykholt. Hier woonde de bekende IJslandse schrijver en politicus Snorri Sturluson (Hij werd hier ook vermoord). De volgende stop is bij de speciale Hraunfossar en de Barnafoss (waar een speciale legende aan verbonden is). Via Borgarnes bereikt u dan Reykjavik. Om de dag af te sluiten nog een fijne rondleiding in deze hoofdstad van IJsland. Twee nachten verblijf in het hotel Cabin.

DAG 10 • Geysir - Gullfoss - Thingvellir - Reykjavik (o,a)

Met de befaamde “Gouden Cirkel” wordt deze rondreis afgesloten. Eerst ziet u de majestueuze Gullfoss. Vervolgens bezoek aan het warme bronnenveld van Geysir. In Thingvellir Nationaal Park kan u de verzakking van het Midatlantische rif waarnemen en wandelt u rond op de plaats van het eerste democratische Vikingparlement van Europa, de Althing. Terugrit naar Reykjavik voor avondmaal en overnachting.

DAG 11 • Keflavik - België (o)

In de vroege ochtend nemen we onze transfer naar de luchthaven voor onze terugvlucht naar België en worden terug thuisgebracht.

Volgens programma

 • VISUM: Wij zorgen voor uw visum indien nodig! De visumkosten, inclusief de volledige afhandeling, zijn inbegrepen in de prijs van uw reis. U bezorgt ons uw geldig internationaal paspoort en wij zorgen voor alle administratieve beslommeringen en gaan voor u naar de desbetreffende ambassades of consulaten. 
 • Reizigers met Belgische nationaliteit dienen zelf enkel te zorgen voor een internationaal, digitaal paspoort dat minstens 6 maanden geldig is na retour. De ingevulde visumaanvraagformulieren moeten ons uiterlijk 1 maand voor afreis terugbezorgd worden. Reizigers van andere nationaliteiten dienen hun visumaanvraag zelf te verzorgen via hun ambassade.

 • Vluchten met kwaliteitsmaatschappijen (incl. luchthaventaksen)
 • Uitstekende Nederlandstalige begeleiding
 • Loyale diensten van de Engelstalige lokale gidsen
 • Verblijf in de vermelde hotels of gelijkwaardig
 • Alle maaltijden zoals vermeld in het programma
 • Alle vermelde bezoeken en inkomgelden
 • Een reishandboek als extra bron van informatie (1 per kamer)
 • Noodnummer: permanentie voor noodgevallen
 • Fooien voor lokale gidsen en chauffeurs
 • Voorreisvergadering
 • VIP lounge bij vertrek in Brussel
 • Visum
 • GRATIS LUCHTHAVENVERVOER in gans Vlaanderen (één adres per dossier)

Gerelateerde reizen