Indrukwekkende Noorse Fjorden

Indrukwekkende Noorse Fjorden

De Noorse fjorden werden door National Geographic uitgeroepen tot het minst aangetaste gebied ter wereld. Wie de Noorse fjorden bezoekt, wordt getrakteerd op het ene na het andere spectaculaire hoogtepunt. De fjorden zijn waarschijnlijk het belangrijkste symbool van Noorwegen en in elk geval een van de populairste attracties. Dit is geen reis maar een onvergetelijke verkenning van s werelds mooiste natuurpareltjes. Gletsjers, eilanden, fjorden, bergen, weiden, watervallen en meren, bossen, kale rotsgebieden. Dit is de ideale reis om van de rust en de natuur te genieten.

Dag 1* • België - Oslo

We nemen onze vlucht vanuit België naar Oslo, waar we opgewacht worden door onze Premium autocar. Meer dan de helft van Oslo, de hoofdstad van Noorwegen, bestaat uit parken en bossen, waardoor Oslo een echte groene stad is. Kunstliefhebbers komen naar deze stad voor de sculpturen van beeldhouwer Gustav Vigeland in het gelijknamige park. Installatie in het *** Scandic St. Olavs Plass Oslo.

*bezoek afhankelijk van de vluchturen

 

Dag 2 • Oslo

Vandaag verkennen we de stad Oslo. Het Vikingschipmuseum toont op een indringende wijze de Vikingtijd. In het Frammuseum is het poolschip “Fram” ondergebracht. Het is het schip waarmee Fridtjof Nansen zijn eerste expeditie naar de Noordpool maakte. Een wandeling naar het stadhuis brengt ons in de befaamde raadzaal waar de nobelprijzen voor de vrede worden uitgereikt. De hoofdstraat, de Karl Johans Gate, is een absolute must en brengt ons langs statige gebouwen naar de kathedraal uit de 17e eeuw. Een tocht langs de haven met de levendige terrassen leidt de vrije tijd in om de stad op eigen ritme te verkennen.

 

Dag 3 • Oslo - Geilo

We rijden noordwaarts richting Hønefoss en doorkruisen zo de streek Ringerike. De hoofdplaats Hønefoss is een stadje gebouwd aan een waterval. Papierfabrieken en houtzagerijen vormen er de hoofdindustrie. In Nesbyen is een bezoek aan het Hallingdal Folkemuseum, het oudste openluchtmuseum, zeker de moeite waard. De staafkerk van Torpo stamt uit de 12e eeuw. Geilo is een wintersportoord en ’s zomers een wandelparadijs aan de rand van de Hardangervidda, het grootste bergplateau van Europa. Installatie in het **** Ustedalen Hotel Geilo.

 

Dag 4 • Geilo - Hardangervidda - Bergen

Vanuit Geilo volgen we een bijzonder mooie route waarbij het hoogste punt een uitzicht op de 6de grootste gletsjer van Noorwegen biedt. Bij Fossli komen we bij de Vøringsfossen waterval en in Hardangervidda bezoeken we het Natuurcentrum. We genieten er van de panoramafilm, een geweldige ervaring tussen hoge bergen en diepe fjorden. In Nordheimsund bekijken we de spectaculaire waterval Steindalsfoss. Aansluitend komen we in de moderne stad Bergen aan, waar je de geschiedenis proeft. Voor enkele honderden jaren was Bergen het centrum van de handel tussen Scandinavië en de rest van Europa. De hanzewerf Bryggen is het belangrijkste erfgoed van deze tijd. We verblijven in Bergen in het **** Zander K hotel.

 

Dag 5* • Bergen

De Hanzekade Bryggen vormt in Bergen al duizenden jaren een handelsplaats. Vandaag de dag wordt de werf bezet door pottenbakkers, juweliers, kunstenaars en winkeltjes van textiel- en lederbewerkers. Tegenover deze winkeltjes ligt de vismarkt, waar je werkelijk alle denkbare soorten seafood kunt krijgen. We nemen de ‘Floibaan’, de enige kabeltreinbaan in Noorwegen die ons in zeven minuten naar de top van de berg Floyen brengt. Terug beneden wandelen we langs de Torgalmenningen en zien het monument voor de Noorse zeevaarders. Een bezoek aan de Mariakerk uit de 12e eeuw mogen we ook niet aan ons laten voorbijgaan.

*wettelijk verplichte rustdag van onze chauffeur

 

Dag 6 • Bergen - Voss - Myrdal - Flåm - Nærøyfjord - Voss

Vanuit Bergen rijden we naar Voss, een stadje gelegen tussen twee bergmassieven in. In Voss nemen we de trein naar Myrdal en daar stappen we over op de beroemde Flåmspoorlijn, uitgeroepen tot een van de mooiste treinreizen ter wereld! De reis toont de allerbeste aspecten van het verbluffende landschap van West-Noorwegen. Na de middag varen we van Flåm naar Gudvangen over de Nærøyfjord. Een fjordcruise in het Unesco-werelderfgoed en ervaar de mooiste en meest populaire fjordgebieden in Noorwegen. Met onze autocar rijden we vanuit Gudvangen terug naar Voss voor installatie in het *** Park Vossevangen hotel.

 

Dag 7 • Voss - Balestrand

Een traject vol verrassingen met heerlijke panorama’s, ruwe hoogvlakten, watervallen en besneeuwde bergruggen. Voor de middag komen we bij de Sognefjord, de langste van Noorwegen. Aan de fjord ligt Vik met zijn beroemde staafkerk uit 1140. We steken de fjord over in Vangsnes en varen tot Dragsvik en komen zo in de omgeving van Balestrand, een toeristencentrum aan de Esefjord. Installatie in het **** Kviknes hotel. ’s Avonds maken we een heerlijke wandeling in deze geweldige regio.

 

Dag 8 • Balestrand - Ålesund

Langs onze route zien we in de verte de Jostedalsbreen, het grootste gletsjerveld van Europa. De dikte van het ijs wordt geschat op 400m. Vanuit Strijn voert de weg naar Hornindal door een fruitteeltgebied: aardbeien, bessen, appelen. In Festøya varen we over de Storfjord naar Sunde om zo Ålesund te bereiken. Installatie in het **** Scandic Parken Aalesund hotel.

 

Dag 9 • Ålesund

Ålesund verspreid over verschillende eilanden is een zeehaven, bekend om zijn unieke Art Nouveau architectuur. In de 19e eeuw werd kabeljauw het belangrijkste exportproduct van Ålesund. De stad is een toeristische attractie vanwege zijn pittoreske stadscentrum en de nabijheid van grote fjorden. De Art Nouveau architectuur beheerst het aanzien van de stad. Het Visserij museum bevat uitgebreide informatie over de ontwikkeling van de visverwerkende industrie en u kunt een laboratorium bezoeken dat levertraan maakt. Er is ook voldoende vrije tijd in deze unieke Noorse stad.

 

Dag 10 • Ålesund - Geirangerfjord - Geiranger

's Morgens rijden we langs verschillende Fjorden naar Linge, waar we de Norddalsfjord kruisen. We rijden verder langs de Adlerroute en genieten van panoramische zichten op de Geirangerfjord. De fjord wordt vanwege het landschap, de steile bergen en de schuimende watervallen de mooiste fjord ter wereld genoemd en behoort tot het Unesco werelderfgoed. We maken een boottocht langs de watervallen, de belangrijkste bezienswaardigheden van de fjord: de Zeven Zusters, de Vrijer en de Bruidssluier. Het kleine plaatsje Geiranger heeft slechts 300 inwoners die voornamelijk leven van het toerisme. We verblijven in het *** Geiranger hotel.

 

Dag 11 • Geiranger - Dalsnibba - Ottdalen - Lom - Lillehammer

In de vroege ochtend verlaten we Geiranger en rijden naar de bergtop Dalsnibba* op 1476 meter met een fantastisch uitzicht over de omringende bergen en de lager gelegen Geirangerfjord. De staafkerk van Lom is een van de grootste en mooiste van Noorwegen. Het huidige interieur is erg mooi, met houtsnijwerk en fraaie beschilderingen. Het wintersportoord Lillehammer is beroemd geworden als gaststad voor de Olympische Winterspelen van 1994. In het voormalige Olympisch Dorp is een museum over de geschiedenis van de Spelen. Het centrum van de stad bestaat uit houten huizen uit de 19e eeuw. De stad is omringd door bergen en samen met de houten huizen geeft dit een schilderachtige uitstraling. We verblijven er in het **** Scandic Lillehammer hotel.

*rit naar Dalsnibba, wanneer de weersomstandigheden het toelaten

 

Dag 12 • Lillehammer - Oslo - België

We rijden naar de luchthaven in Oslo voor onze vlucht naar België.

Hotels *** & ****
Zander K Hotel Bergen

Uitrusting: dit hotel biedt design-accommodatie in Bergen. Het hotel beschikt over een eigen fitnessruimte, een wijnbar en een restaurant

Kamers: elke kamer heeft flatscreen-tv, Wifi en badkamer met douche

Maaltijden: Noorse en internationale gerechten

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart 
  • Bij boeking de identiteitsgegevens van alle deelnemers doorgeven. 
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren.

  • Transfer van bij u thuis naar de luchthaven en terug

  • Vlucht van Brussel naar Oslo en terug.
  • Vervoer met een *****ROYAL CLASS AUTOCAR
  • Halfpension vanaf de 1e dag het avondmaal tem de 12e dag het ontbijt
  • Alle uitstappen zoals beschreven in het programma
  • Inbegrepen toegangen: Gustav Vigeland Park Oslo, Vikingmuseum, Frammuseum, Hallingsdal Museum Nesbyen, Staafkerk Torpo, panoramafilm Hardangervidda Natuurcentrum, Floibaan Bergen, Mariakerk Bergen, Museum van het Hanzenverbond, Flambahn Voss-Myrdal-Flam, Boottocht Flam - Gudvangen, Staafkerk Hopperstad Vik, Stadsgids in Ålesund, Visserijmuseum Alesund, Boottocht op de Geirangerfjord, Dalsnibba, Staafkerk Lom, Lillehammer stoeltjeslift Skischans
  • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België