Instappen & wegwezen

 


 

Onze Autocars

Het succes van een autocarreis hangt af van vele factoren. Uw reiscomfort komt op de allereerste plaats. Reizen Lauwers staat garant voor dat comfort en bezorgt u zo een aangename reis. Onze **** Princess Class en ***** Royal Class autocars beschikken over het allergrootste comfort. Gemak en veiligheid gedurende uw reis worden nog beter door de allerlaatste technische snufjes in onze autocars. De luchtvering is uitstekend zodat u tijdens het rijden geen schokken voelt. De krachtige motor en de beste remsystemen garanderen een probleemloos verloop van de reis. De temperatuur in de autocar blijft in alle omstandigheden aangenaam door een goed functionerende luchtkoeling. Uw veiligheid is onze grootste zorg. Daarom worden onze autocars voor elke rit grondig nagekeken, in onze eigen werkplaats, doorgoed geschoolde technici. Voor reizen langer dan zes dagen respecteren we de wettelijke rustdag van de chauffeur. Voor de express reizen met nachtritten worden twee of drie chauffeurs ingeschakeld en wordt enkel gereden met ***** Royal Class autocars en/of First Class autocars (behalve tijdens de op- en afhaaldiensten).

 

Bagage Autocarvakanties

Aan boord van de autocar is iedereen verantwoordelijk voor de eigen bagage. Let daarom goed op bij in- en uitladen. In de bagageruimte staat uw bagage veilig opgeborgen, u kunt er tijdens de verdere rit niet meer bij. Omdat de ruimte beperkt is verzoeken we iedereen om slechts één koffer mee te nemen van normale afmetingen. We beperken het gewicht van de koffers tot een maximum van 20 kg per koffer. Dit omdat we de rug van onze chauffeurs niet zwaar willen belasten. Op de centrale vertrekplaats zal de bagage gewogen worden en bij overgewicht wordt de bagage geweigerd. Alle zaken die u tijdens de verplaatsing nodig hebt stopt u in de handbagage. Denk hierbij aan uw paspoort, geld, fototoestel, medicijnen, versnaperingen… De handbagage moet passen in de luiken boven uw hoofd. Voor uw veiligheid mogen er tijdens de reis nooit zaken voor de nooduitgang of in het gangpad gezet worden. U mag altijd persoonlijke voorwerpen in de autocar laten liggen maar dan wel op eigen risico. We verzoeken u ook gebruik te maken van de bagagelabels die u van ons ontvangt. Door de beperkte ruimte in de bagageruimte kan er alleen een inklapbare rolstoel of buggy worden meegenomen. We vragen u dit vooraf bij reservatie te melden.

 

Een dag- of nachtreis?

Naar zowat al onze reisbestemmingen rijden we uitsluitend overdag, wat aangenamer is. U geniet niet alleen van het landschap onderweg maar leert intussen ook uw medereizigers kennen. Nog even opmerken dat voor al onze reisbestemmingen de uitstappen met de autocar in de prijs inbegrepen zijn. Onze*****Royal Class autocars bieden u veel comfort: relaxzetels en handige been- en voetsteunen zorgen voor een schokvrije slaaphouding. De grote afstand tussen de zetels zorgt voor extra ruimte voor de benen.Kortom: onze autocars zijn rijdende hotels!

 

Uw thuis op wielen

Reizen Lauwers zorgt ervoor dat de ****Princess Class of *****Royal Class/First Class uw thuis op wielen wordt. We doen dat met enthousiasme, van het begin vande reis tot we u weer veilig naar huis brengen. Onze autocar is een thuis met comfort: gekoelde en warme dranken, een toilet met lavabo, relaxzetels met verstelbare voetsteunen, een stereo-installatie en dvd met meerdere beeldschermen. U wordt niet moe in onze autocars en we lassen op regelmatige tijdstippen een rustpauze in. We strekken even armen en benen en gaan dan onze thuis op wielen in, op weg naar de vakantie.

 

Bagage Vliegvakanties

Voor onze vliegvakanties gelden de voorwaarden van de verschillende vliegtuigmaatschappijen. Hou er rekening mee dat u per persoon slechts 1 valies mee mag nemen. Voorzie steeds 1 valies per persoon, want ook bij samengevoegde bagage (1 valies voor 2 personen) wordt slechts het maximum gewicht van 1 valies toegestaan! Ook voor uw handbagage gelden strikte regels. Per persoon hebt u recht op 1 stuk handbagage. Een handtas, camera, winkelaankopen, moeten in dit 1 stuk handbagage zitten. Uw handbagage mag de maximale afmetingen van 55 x40 x 20cm niet overschrijden. Het maximale gewicht is afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij. Voor onze vliegvakanties kunt u vanuit Vlaanderen een thuisafhaling van en naar de luchthaven reserveren aan   € 35 per persoon per traject. Let op, dit is geen taxiservice en moet minimum 20 dagen voor vertrek gereserveerd zijn. Voor andere regio’s is een thuisafhaling zowel qua mogelijkheid als prijs enkel op aanvraag.