Adriatische kust

Adriatische kust

Benvenuti: aan de Adriatische kust is deze begroeting vooral bestemd voor de vakantieganger die hier komt voor de zon, de zee, de cultuur, de geschiedenis en de keuken. U vindt hier kleine en middelgrote hotels uitgebaat door families met een goede prijs-kwaliteitsverhouding. De Italiaanse Adriatische kust komt tegemoet aan de wensen van iedereen. De lange brede zandstranden zijn door de langzaam aflopende kust ideaal voor gezinnen met kinderen. Hier zal u zich niet vervelen!

 

Na de verwelkoming door onze plaatselijke hostess in Italië, zal zij u meer informatie geven over welke uitstappen er  mogelijk zijn aan de Adriatische Riviera. Ondermeer (afhankelijk van het aantal deelnemers):

VENETIE

een onvergetelijke dag naar, voor velen de mooiste en zeker de meest fascinerende stad ter wereld met zijn vele kanalen, bruggen en eilanden.

SANTARCANGELO & SAN MARINO

begeleide gezellige wandeling door het prachtig oud stadje Santarcangelo. Nadien naar San Marino: het oudste en 3e kleinste republiek ter wereld, prachtig gelegen op 750 m hoogte. Begeleide wandeling met nadien vrije tijd om taksvrij te winkelen.

BOLOGNA

de hoofdstad van onze Regio Emilia Romagna, wat door zijn prachtig historisch centrum als een groot monument beschouwd kan worden. Bologna is ook een geweldige stad om te “shoppen"  en is tevens de oudste universiteitsstad van de katholieke wereld.

 

Dag 1 • België - Frankrijk - Zwitserland - Italië

Vanaf de verschillende opstapplaatsen rijden we naar de centrale vertrekplaats.  De bagage wordt overgeladen en aansluitend rijden we via diverse snelwegen doorheen België, Luxemburg, Frankrijk en Zwitserland naar Italië.  Avondstop, film aan boord en middernachtstop.

 

Dag 2 • Italië

’s Morgens bereiken we Milano Marittima, vrij ontbijt.  Aansluitend rijden we naar de andere hotels, waar onze kamers  beschikbaar zijn vanaf 14u00.  Verblijf in halfpension (avondmaal in het hotel) of volpension (middag- en avondmaal in het hotel).

 

 

Dag 3 tem dag 7 of 13 • Italië

Verblijf op basis van half- of volpension, naargelang het gekozen regime.

 

Dag 8 of 14 • Italië - Zwitserland - Frankrijk - België

We verlaten onze kamer rond 10u00. Vrij middag- en avondmaal.  In de namiddag vertrekken we richting België. Film aan boord en middernachtstop.

 

Dag 9 of 15 • België

In de vroege ochtend komen we toe in Aarlen. Vrij ontbijt, plaatsen reserveren bij boeking. Aansluitend wordt de bagage overgeladen in Bierges en rijden we naar de verschillende afstapplaatsen.

Explore:

2 GRATIS UITSTAPPEN
vertrekdata 21/05 • 27/05 • 31/08 • 06/09

Ravenna Een bezoek aan Ravenna kan niet ontbreken tijdens uw verblijf aan de Adriatische kust. Deze gezellige stad is zeer belangrijk op cultuurhistorisch vlak. Ze staat bekend om haar prachtige mozaïeken die dateren uit de Ostrogotische overheersing die van Ravenna hun hoofdstad maakten. Verschillende monumenten die u zal zien tijdens deze uitstap zijn opgenomen in de Unesco-Werelderfgoedlijst. In Ravenna vindt u eveneens de graftombe van de grote schrijver Dante Alighieri die hier zijn laatste jaren in ballingschap doorbracht.

Bertinoro Is een middeleeuws dorpje gelegen op een heuvel waardoor u van in het dorp een prachtig uitzicht heeft zowel op de zee als op het binnenland. Het wordt om deze reden ook wel eens het ‘balkon van Romagna’ genoemd. Bertinoro staat ook bekend als “citta del vino” en “citta dell'ospitalità. Restanten van het middeleeuws Bertinoro vindt u terug in het kasteel dat rond het jaar 1000 gebouwd werd. Uniek voor Bertinoro is de Colonna delle Anelle of ‘kolom van gastvrijheid’ met in totaal 12 ringen die symbool staan voor de gastvrijheid van de stad.

Accommodaties