Adriatische kust

Adriatische kust

Cervia: De gemeente Cervia is gelegen in de provincie Emilia Romagna, op één van de mooiste stukjes van de Adriatische kust, 20 km ten zuiden van Ravenna. De 10 kilometer lange kustlijn wordt gekenmerkt door stranden met fijn zand en ondiep water. Cervia is de antieke stad van het zout en is niet alleen een badplaats maar heeft ook voldoende cultuur en geschiedenis. Wanneer u door het centrum wandelt, ontdekt u snel de charme van deze stad, die op het einde van de 17e eeuw, steen voor steen, volledig werd heropgebouwd.

Cesenatico: Cesenatico, geboorteplaats van wielerlegende Marco Pantani, is één van de pareltjes van de Adriatische Riviera. In het stadje ligt een pittoresk haventje, ontworpen door niemand minder dan Leonardo da Vinci, waar nu een mix van historische sloepen en peperdure jachten liggen aangemeerd.  U kan er ook genieten van te wandelen op de romantische boulevard met tal van winkeltjes, zonovergoten terrasjes, bars en restaurants naar ieders smaak.

Gatteo a  Mare: Het strand van Gatteo oefent een grote aantrekkingskracht uit op de vele duizenden toeristen. Net zoals de andere stranden aan de Adriatische kust van de provincie Emilia Romagna, is het populair door het brede zandstrand, de vele hotels, strandpaviljoens met onafzienbare rijen ligstoelen en parasols. Bovendien is Gatteo een zeer kindvriendelijke badplaats.

Rimini: Rimini is een drukbezochte badplaats. In de zomermaanden valt er hier elke dag wat te beleven. Naast zon, zee, strand is er ook nog het fraai oud centrum dat tal van bezienswaardigheden biedt, zelfs nog uit de Romeinse en middeleeuwse tijd.

Cattolica: Als u zich door de sfeervolle straatjes met veel winkeltjes, terrasjes en restaurants verplaatst, komt de gezelligheid u direct tegemoet. Daarnaast zijn er natuurlijk ook nog andere uitgaansmogelijkheden zoals gezellige avondmarktjes en aperitieven in een Italiaanse bar voordat u zich waagt aan de lekkernijen uit de Italiaanse keuken. In het hoogseizoen is er ’s avonds op het centrale plein in Cattolica een show met fonteinen, lichten en veel muziek.

Na de verwelkoming door onze plaatselijke hostess in Italië, zal zij u meer informatie geven over welke uitstappen er  mogelijk zijn aan de Adriatische kust. Ondermeer (afhankelijk van het aantal deelnemers):

Venetië: Een onvergetelijke dag naar, voor velen de mooiste en zeker de meest fascinerende stad ter wereld met zijn vele kanalen, bruggen en eilanden.

Santarcangelo & San Marino: Begeleide gezellige wandeling door het prachtig oud stadje Santarcangelo. Nadien naar San Marino: de oudste en 3e kleinste republiek ter wereld, prachtig gelegen op 750 m hoogte. Begeleide wandeling met nadien vrije tijd om taksvrij te winkelen.

Bologna: Een bezoek aan Bologna kan niet ontbreken tijdens uw verblijf aan de Adriatische kust. Deze gezellige stad is niet alleen de hoofdstad van de regio Emilia-Romagna maar heeft ook een prachtig historisch centrum. Verder is Bologna de ideale plek om een dagje te gaan shoppen. De oudste universiteitsstad ter wereld heeft tal van gezellige en luxueuze winkels.

Dag 1 • België - Frankrijk - Zwitserland - Italië

Vanaf de verschillende opstapplaatsen rijden we naar de centrale vertrekplaats.  De bagage wordt overgeladen en aansluitend rijden we via diverse snelwegen doorheen België, Luxemburg, Frankrijk en Zwitserland naar Italië.  Avondstop, film aan boord en middernachtstop.

Dag 2 • Italië

’s Morgens bereiken we Milano Marittima, vrij ontbijt.  Aansluitend rijden we naar de andere hotels, waar onze kamers  beschikbaar zijn vanaf 14u00. Verblijf in halfpension (avondmaal in het hotel) of volpension (middag- en avondmaal in het hotel).

Dag 3 tem dag 10 of 19 • Italië

Verblijf op basis van half- of volpension, naargelang het gekozen regime.

Dag 11 of 20 • Italië - Zwitserland - Frankrijk - België

We verlaten onze kamer rond 10u00. Vrij middag- en avondmaal.  In de namiddag vertrekken we richting België. Film aan boord en middernachtstop.

Dag 12 of 21 • België

In de vroege ochtend komen we toe in Aarlen. Vrij ontbijt, te reserveren bij boeking. Aansluitend wordt de bagage overgeladen in Bierges en rijden we naar de verschillende afstapplaatsen.