Jordanië - Jeruzalem • Een glorieus duet

Jordanië - Jeruzalem Een glorieus duet

Het betoverend land van ‘Lawrence of Arabia’ met zijn boeiende geschiedenis, uitzonderlijke landschappen en een gastvrije bevolking. Tijdens deze rondreis ziet u niet alleen Petra, de geheel uit steen gehakte Verborgen Roze Stad, maar bezoekt u ook per jeep de woestijn van Wadi Rum met zijn onwerkelijke stiltes. Bedoeïenen slaan hier al eeuwenlang hun tenten op. Uniek is de combinatie met Jeruzalem in Israël, een smeltkroes van religies en tradities. Een heerlijke drukke rondreis met de uitzonderlijke hoogtepunten van Israël en Jordanië. 

Meer info nodig?
MAAK EEN AFSPRAAK MET ONZE SPECIALIST

Dag 1 • Brussel - Amman

Vliegreis naar Jordanië. Na een late aankomst op de luchthaven van Amman en de visaformaliteiten wordt u naar het keurige San Rock hotel gebracht waar u drie nachten zal verblijven. 

Dag 2 • Amman - Jerash - Ajloun - Amman  (o,m,a)

Laat ontbijt en dan op naar Jerash, dat ook wel het ‘Pompeï van het Oosten’ wordt genoemd, een indrukwekkende stad uit de Griekse en de Romeinse oudheid. In de achtste eeuw werd deze stad tijdens een aardbeving geheel onder zand bedolven, waardoor alle tempels goed bewaard zijn gebleven. Dwaal rond over het ovale plein en bezoek het Romeinse theater of de Byzantijnse kerken met hun mozaïekvloeren. Na de middag ontdekt u in Ajloun het Al-Rabid Castle uit de 12de eeuw. 

Dag 3 • Amman - Madaba - Nebo - Um Rasas - Amman (o,m,a)

Na het ontbijt stadstour van Amman langs onder andere de citadel, het mooie Romeinse theater, het historische centrum, enkele oude moskeeën en de soeks natuurlijk. Aan de 5000 jaar oude ‘King’s Highway’ ligt Madaba. U vindt er een zesde-eeuwse mozaïekplattegrond van Jeruzalem en het Heilige Land. Twee miljoen gekleurde steentjes beelden de heuvels, valleien, dorpen en steden uit. De volgende stop is Mount Nebo, de plek waar Mozes voor het laatst gezien werd. Om deze reden wordt het ook wel beschouwd als zijn begraafplaats. U kan de kerk van Mozes bezoeken en met klaar zicht ziet u aan de overzijde van de Dode Zee zelfs Jeruzalem, Jericho en Bethlehem liggen. Laatste stop is de ommuurde stad Um Rasas waarvan reeds vermeldingen stonden in het Oude Testament. 

Dag 4 • Amman - King Houssein Bridge - Bethlehem - Jeruzalem (o,m,a)

Vandaag rijdt u de grens met Israël over aan de King Houssein Bridge. Hier zal een andere gids u opwachten en begint het bezoek aan Jeruzalem. Deze stad en vooral de Tempelberg wordt zowel door de Christenen, Joden en Moslims als heilig beschouwd. Bezoek aan Jeruzalem met onder andere de Klaagmuur, de Via Dolorosa, de bedrijvige en sfeervolle bazaar, de Heilige Grafkerk en de Olijfberg. Nadien naar Bethlehem voor een bezoek aan de geboortekerk van Jezus Christus. Logies in het Jerusalem Gate hotel.

Dag 5 • Jeruzalem - Allenby Bridge - Dode Zee (o,m,a)

In de voormiddag nog wat extra bezoeken aan Jeruzalem, onder andere de Golgotha berg, het Joodse kwartier en de Aqsa Moskee. Na de lunch naar de Alleby Bridge waar u terug zal opgewacht worden door de Jordaanse gids die u zal begeleiden richting laagste punt op aarde: de Dode Zee, 400 meter onder de zeespiegel. Het zou de locatie zijn van de vijf Bijbelse steden Sodom, Gomorrah, Admah, Zebouin en Zoar. U logeert vannacht in het Dead Sea Spa hotel.

Dag 6 • Dode Zee - Kerak - Petra (o,m,a)

Tijd om u te laten drijven op het mineraalrijke zoute water van de Dode Zee tijdens de vrije voormiddag. Het meer ligt aan de westelijke grens van Jordanië en is over de hele wereld bekend om het hoge zoutgehalte. Geef uw lichaam een oppepper met de zwarte modder langs de kust. Na de lunch in zuidelijke richting verder naar het Fort van Kerak, een oude Kruisvaarders burcht die uitkijkt over de omringende heuvels. In de late namiddag komt u toe in Petra, ongetwijfeld één van de hoogtepunten van deze reis. Twee overnachtingen in het hotel Edom, gelegen op slechts 200 meter van de ingang van de historische Petra site. 

Dag 7 • Petra (o,m,a)

Het begin van een onvergetelijke dag: uitgebreid bezoek aan de legendarische roze stad Petra. De mystieke stad is Unesco Werelderfgoed en werd enkele duizenden jaren geleden door mensen- handen uit de rode rotsen gehakt. Petra lag als centraal punt op de Nabatese handelsroutes van specerijen. Tweeduizend jaar geleden werd het de hoofdstad van het Nabatese Rijk. De Nabateeërs wisten de natuurlijke middelen uit hun omgeving op een bijzondere wijze te mixen met hun verfijnde cultuur en grootse architectuur. Uit de rotsen hakten ze een theater, tempels, façades, tombes, kloosters, huizen en wegen. Om bij Petra te komen loopt u eerst door de Siq, een diepe en smalle kloof. Aan het einde daarvan doemt meteen het meest bekende monument van Petra voor je op: al-Khazneh. Al verder wandelend onthullen de rotsen nog tientallen gebouwen. Lunch op de site zelf. Onvergetelijke dag!


Dag 8 • Little Petra - Wadi Rum - Amman
(o,m,a)

Na het ontbijt een bijkomend bezoek aan Little Petra. Na de ontdekking van Petra werd tijdens de talloze onderzoeken in het gebied ook ‘Little Petra’ ontdekt. En dorp dat slechts enkele kilometers verderop blijkt te liggen. Aangenomen wordt dat Petra niet voldoende ruimte had voor alle handelaars (en bijbehorende kamelen) waardoor naarstig naar extra woonruimte werd gezocht. De overeenkomsten tussen beide plaatsen zijn opvallend. Ook Little Petra ligt verscholen tussen de rotsen en een smal pad dat naar de ingang leidt. Daarna rijdt u naar de stilte van Wadi Rum. Deze woestijn met zijn eeuwenoude droge rivierbeddingen en woeste rotsformaties in verschillende kleurschakeringen zorgt voor een adembenemend decor. Het lijkt wel of u een andere wereld binnenstapt. Na de lunch een spannend tochtje per 4X4 jeep om nog beter de pracht van de omgeving te kunnen ervaren. Terugrit naar Amman voor het afscheidsdiner in het Tawaheen Al Awa restaurant. Nadien krijgt u nog een kamer om u op te frissen voor de terugvlucht naar België.

Dag 9 • Amman - Brussel

Aankomst op Zaventem in de voormiddag en einde van een memorabele en erg leerrijke reis.

Volgens programma 

 • Bestseller met uitstekende kritieken
 • Prijs/kwaliteit excellent in VOL pension
 • Visum en grenstaksen inbegrepen

 • Vluchten met kwaliteitsmaatschappijen (incl. luchthaventaksen)
 • Uitstekende Nederlandstalige begeleiding
 • Loyale diensten van de Engelstalige lokale gidsen
 • Verblijf in de vermelde hotels/cruiseschepen (of gelijkwaardig)
 • Alle maaltijden zoals vermeld in het programma
 • Alle vermelde bezoeken en inkomgelden
 • Een reishandboek als extra bron van informatie (1 per kamer)
 • Noodnummer: permanentie voor noodgevallen
 • Fooien voor lokale gidsen en chauffeurs
 • Voorreisvergadering
 • VIP lounge bij vertrek in Brussel
 • Visum
 • GRATIS luchthavenvervoer* in gans Vlaanderen

*1 adres per dossier.

Gerelateerde reizen