Julische Alpen, het pronkstuk van Slovenië

Julische Alpen, het pronkstuk van Slovenië

Slovenië is één van de kleinere landen van de Europese Unie. Het is een wondermooi, ongerept Alpenland met prachtige zomers en ontelbare culturele en culinaire hoogtepunten. U vindt er schilderachtige stadjes, wondermooie grotten, watervallen, bergrivieren en prachtige meren.

Dag 1 • België - Deggendorf

We doorkruisen Duitsland en rijden via Nürnberg en Regensburg naar Deggendorf. Installatie in het **** NH hotel Deggendorf

Dag 2 • Deggendorf - Cerkno

’s Ochtends rijden we richting Salzburg. Na de middag gaat het verder via de Tauern- en Katschbergtunnel richting Villach en de Oostenrijks-Sloveense grens. We houden een halte in Skofia Loca, een renaissance stadje dat dankzij de vele middeleeuwse huizen, kerken en smalle straatjes nog steeds de sfeer uitstraalt van 500 jaar geleden. Verder naar plaatsje Cerkno, installatie in het ***hotel Cerkno.

Dag 3 • Postojna - Lipica

In de voormiddag bezoeken we facultatief de grotten van Postojna (± € 24 pp). Het Postojna grottenstelsel werd gevormd door de rivier Pivka en bestaat uit een netwerk van gangen en zalen, gevuld met grillige rotsformaties, stalagmieten, stalactieten en andere druipsteenformaties. Het eerste gedeelte van de circa 20,50 km lange grot, bezoeken we met een treintje, gevolgd door een geleide wandeling. Na de middag naar Lipica, in de buurt van het Italiaanse Triëst, voor een facultatief bezoek aan de stallen en een dressuurvoorstelling van de beroemde Lipizaner paarden (± € 23 pp). Wie kent de prachtige witte hengsten van de Spaanse Rijschool in Wenen niet? De oorsprong van deze prachtige paarden ligt echter in Slovenië. In de stoeterij Lipica worden nog steeds de mooiste Lipizaners gefokt.

Dag 4 • Bled - Vintgarkloof

We rijden naar het mondaine Bled, bekend van keizers en koningen. We maken een wandeling tot aan het meer van Bled, wellicht één van de bekendste bezienswaardigheden van Slovenië. Daarna verder door naar de Vintgarkloof (± € 5 pp) voor een vrij middagmaal (bv met verse wilde forel, de culinaire specialiteit) en een adembenemende wandeling door de kloof, langs watervallen en stroomversnellingen.

Dag 5 • Ljubljana

Vandaag brengen we een bezoek aan de centraal gelegen Sloveense hoofdstad Ljubljana. Met trots mag het zich de meest barokke stad ten zuiden van de Alpen noemen. We maken een wandeling langs het Prešerenplein, de oude markt, de kathedraal, het stadhuis…. In de namiddag hebben we vrije tijd in de stad om te ontspannen of om te shoppen.

Dag 6 * • Cerkno

Vandaag genieten we van een vrije ochtend in Cerkno. Voor de liefhebbers staan er in het hotel fietsen ter beschikking of is er gelegenheid tot zwemmen. Rond de middag rijden we met een plaatselijke bus naar het skicentrum van Cerkno (1300 m). We genieten van een wondermooi panorama op de Julische Alpen en de Triglav, de hoogste berg van Slovenië. Aansluitend brengen we nog een vrij bezoek aan het Partizanen hospitaal van Franja (± € 6 pp).

*Wettelijke verplichte rustdag van onze chauffeur

Dag 7 • Triglavski Narodnipark - Traunreut

Na het ontbijt rijden we richting Bovec, gelegen in het noordwestelijk deel van Slovenië. Met een oppervlakte van meer dan 838 km2, beslaat het Nationaal Park Triglav ruim vier procent van het oppervlak van Slovenië. We brengen een facultatief bezoek aan het Kobarid museum (± € 6 pp), de partner van Flanders Fields voor het Isonzo front. In dit gebied kwamen ±1 miljoen mensen om het leven. We zetten onze weg verder langs de Soca rivier. Deze turquoise rivier is de meest bekende rivier in Slovenië en wordt terecht één van de mooiste rivieren van Europa genoemd. Na het middagmaal klimmen we verder tot aan de Mangartpas en rijden langs fort Kluze naar Tarvisio in Italië. Vrij bezoek aan het stadje met de bekende ledermarkt. Aansluitend rijden richting Chiemgau voor installatie in het ***hotel Mozart.

Dag 8 • Traunreut - België

Voor de middag rijden we via Duitsland richting België. Na de middag keren we terug naar België.

 

HOTEL CERKNO***

Ligging: in het centrum van het plaatsje Cerkno dat centraal gelegen is in de Julische Alpen

Uitrusting: vernieuwd hotel met lift, bar, verwarmd binnenzwembad, whirlpool, sauna, kleine fitnessstudio, kapsalon

Kamers: mooi ingerichte kamers, badkamer met bad of douche, toilet, haardroger, telefoon, minibar en tv

Maaltijden: ontbijtbuffet, ’s avonds uitgebreid nationaal en internationaal buffet

 

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Bij boeking de identiteitsgegevens van alle deelnemers doorgeven
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

  • ****PRINCESS CLASS AUTOCAR
  • Kamer met ontbijtbuffet
  • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België