Kerst in Berlijn

Kerst in Berlijn

Dag 1 • België - Berlijn

We rijden langs de autosnelwegen richting Duitsland om via Dortmund, Hannover en Magdeburg, Berlijn te bereiken.

Dag 2 • Berlijn

We maken een stadsrondrit via de Potsdamer Platz, het Holocaust Memorial, de Brandenburger Tor, het Reichstaggebouw, de ‘Carillon’, de moderne beiaard, en de ‘Grosse Stern’. Aansluitend bezoeken we  acultatief Schloss Charlottenburg (nieuwe vleugel) (± € 13 pp). Daarna kunnen we facultatief de Berliner Dom bezoeken (± € 7 pp) en van op de koepel prachtige foto’s maken en een bezoek aan de bijgelegen Alexanderplatz met waarschijnlijk de grootste kerstmarkt van Berlijn. Nadien volgt de kerstmarkt op de Gendarmenmarkt. (± € 1 pp). Iedere dag vindt hier wel iets anders plaats: van kinderkerst tot big band of van ballet tot jazz- en gospelmuziek.

Dag 3 • Berlijn

In de voormiddag wandelen wij door het Sony Center op de Potsdammer Platz en via het Holocaust Memorial, de Brandenburger Tor en Pariser Platz naar het Reichstag gebouw. Onderweg naar Postdam houden we halt voor een middagpauze. Bij het binnenrijden van Potsdam stoppen we nog even bij de Glienicker Brücke, de brug tussen oost en west, die vaak in het nieuws kwam vanwege spionnenuitwisseling. Daarna vertrekken we naar Potsdam voor een facultatief bezoek aan het nieuwe paleis in het park Sanssouci (± € 15 pp). In de late namiddag bezoeken we de mondaine Brandenburger Strasse met wederom een mooie kerstmarkt. Na het verlaten van Potsdam rijden we nog even door de prachtig verlichte Kurfürstendam.

Dag 4 • Berlijn

Onze eerste bestemming is Treptower Park, met het kolossale monument voor het Rode Leger. Nadien houden we een fotostop bij East Side Gallery, het langste nog intact zijnde stuk Berlijnse Muur. Samen met de gids trekken we naar Checkpoint Charly voor een facultatief bezoek aan het Mauermuseum Haus am Checkpoint Charly (± € 12 pp). Vervolgens brengt onze chauffeur ons naar de Kurfürstendamm, de grootste winkelboulevard van Berlijn en de kerstmarkt op de Breitscheidplatz aan de Kaiser-Wilhelm-Gedächtnis kerk. ’s Avonds kunnen we vrijblijvend in het hotel een show bijwonen (te reserveren bij inschrijving).

Dag 5 • Berlijn - België

We rijden doorheen Duitsland en keren terug naar België. 


Opgelet: door omstandigheden kan de volgorde van het programma aangepast worden.

Hotel Estrel****


Ligging:
in de Berlijnse wijk Neukölln, op 20 minuten met het openbaar vervoer van de Kurfürstendamm

Uitrusting: modern hotel met verschillende liften, restaurants en bars, wellness & fitnessruimte, gratis wifi, modern ingerichte kamers, badkamer met bad/douche, toilet en haardroger, telefoon, tv, minibar, tafel, airco

Maaltijden: uitgebreid ontbijtbuffet, ’s avonds 3-gangen maaltijden Hotel Estrel****

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart 
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

  • **** PRINCESS CLASS AUTOCAR

  • Kamer met ontbijtbuffet
  • Gebruik draadloze headset
  • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België