Kerst in Berlijn

Kerst in Berlijn

Berlijn is een moderne stad met een hip imago, maar rond kerst baadt iedere wijk in een gezellige kerstsfeer met een traditionele kerstmarkt. De geur van kaneel, Glühwein en geroosterde amandelen komt u van overal tegemoet. Niet alleen de kerstmarkten zijn een bezoekje waard, ook de winkels en warenhuizen verkeren in een heerlijke winterse sfeer.

Dag 1 • België - Berlijn

We rijden langs de autosnelwegen richting Duitsland om via Dortmund, Hannover en Magdeburg, Berlijn te bereiken.

 

Dag 2 • Berlijn

In de ochtend passeren we langs de Reichstag met zijn veel besproken koepel. De volgende stop is Alexanderplatz met waarschijnlijk de grootste kerstmarkt van Berlijn. Nadien volgt de Gendarmenmarkt. (± € 1 pp). Iedere dag vindt hier wel iets anders plaats: van kinderkerst tot big band of van ballet tot jazz- en gospelmuziek. Na de middag bezoeken we facultatief het kasteel Schloss Charlottenburg (± € 13 pp). Vervolgens brengt onze chauffeur ons naar de Kurfürstendamm, de grootste winkelboulevard van Berlijn, waar we genieten van de prachtige kerstverlichting.

 

Dag 3 • Berlijn

Onze excursie begint bij Potsdam voor een facultatief bezoek aan het kasteel Sanssouci (± € 15 pp). Na de middag bezoeken we de mondaine Brandenburger Strasse met wederom een prachtige kerstmarkt. Bij het verlaten van Potsdam houden we nog even halt bij de Glienicker Brücke, de brug tussen oost en west, die vaak in het nieuws kwam vanwege spionnenuitwisseling. ’s Avonds kunnen we vrijblijvend in het hotel een show bijwonen (te reserveren bij inschrijving).

 

Dag 4 • Berlijn

Onze eerste bestemming is Treptower Park, met het kolossale monument voor het Rode Leger. Nadien houden we een fotostop bij East Side Gallery, het langste nog intact zijnde stuk Berlijnse Muur. Samen met de gids trekken we naar Checkpoint Charly voor een facultatief bezoek aan het Mauer Museum (± € 10 pp). Na de middag wandelen we naar de Potsdamer Platz en bezoeken we het Sony Center. Vervolgens genieten we van wat vrije tijd om te shoppen of nog een kerstmarkt te bezoeken.

 

Dag 5 • Berlijn - België

We rijden doorheen Duitsland en keren terug naar België.

 

Opgelet: door omstandigheden kan de volgorde van het programma aangepast worden

Hotel Estrel****

Ligging: in de Berlijnse wijk Neukölln, op 20 minuten met het openbaar vervoer van de Kurfürstendamm

Uitrusting: modern hotel met verschillende liften, restaurants en bars, wellness & fitnessruimte, gratis wifi

Kamers: modern ingericht, badkamer met bad of douche, toilet en haardroger, telefoon, tv, minibar, tafel, airco

Maaltijden: uitgebreid ontbijtbuffet, ’s avonds 3-gangen maaltijden

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

  • **** PRINCESS CLASS AUTOCAR

  • Kamer met ontbijtbuffet
  • Gebruik draadloze headset
  • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België