Kerst in Elzas & Vogezen

Kerst in Elzas & Vogezen

De kerstmarkten in de Elzas zijn een ware traditie. Ze brengen vreugde voor groot en klein en de geur van kaneel en koekjes verspreidt zich in de Elzasser straten en huizen. Bovendien kunt u op tal van plekken schitterende kerstkribben ontdekken en bewonderen.

Dag 1 • België - Nancy - Le Bonhomme

Voor de middag rijden we doorheen Frankrijk richting Nancy, stad met een gouden uitstraling. We maken zeker tijd voor een bezoekje aan de prachtige Place Stanislas, het mooiste plein van Frankrijk, door koning Stanislas in de 18e eeuw aan de stad geschonken. Nadien kunnen we vrij rondkuieren op de intieme en knusse kerstmarkt. Hier kunnen we de mooiste kerstartikelen vinden in de prachtige standjes. Ook wie van shoppen houdt zal hier zijn gading vinden in een van de vele winkelstraten. In de late namiddag rijden we naar Le Bonhomme.

 

Dag 2 • Riquewihr - Colmar

‘s Morgens vertrekken we naar Riquewihr, een typisch wijnplaatsje met een pittoresk decor: versterkte stadsmuren, geplaveide steegjes en prachtige vakwerkhuizen. Hier bezoeken we de kerstmarkt. Na de middag gaat het naar Colmar. De kerstmarkten zijn hier elk rond een thema opgesteld en samen met haar schilderachtige gebouwen is deze stad zeker nummer één wat kerstsfeer betreft. Aansluitend brengen we een facultatief bezoek aan een wijnkelder (± € 4 pp) waar we kunnen proeven van de Elsasser wijnen. Nadien keren we terug naar Le Bonhomme.

 

Dag 3 • Sélestat - Obernai - België

Voor de middag brengen we een bezoek aan de kerstmarkt in Sélestat. In de kersttijd wordt deze stad erg gewaardeerd aangezien ze wordt beschouwd als de wieg van de kerstboom. De tot nu toe oudste vermelding van de kerstboom uit 1521 wordt er bewaard. Bovendien nodigt het oude centrum uit tot een wandeling en historische ontdekkingen. Aansluitend rijden we naar Obernai. Het levendige centrum van deze typische Elzasser plaats is een mengeling van de late middeleeuwen en de renaissance. De stad vormt met dennen en lichtjes een lust voor het oog van jong en oud. Na de middag keren we terug naar België.

Horel de la Poste***

Ligging: gelegen in een pittoresk dorpje nabij de Vogezen, op 25km van Colmar, omgeven door dennenbomen

Uitrusting: familiehotel met receptie, lift, restaurant, bar, terras, tuin, fitness, sauna, verwarmd binnenzwembad, gratis wifi

Kamers: comfortabel ingericht met badkamer met douche, toilet en haardroger, telefoon, tv

Maaltijden: ontbijtbuffet, ’s avonds verzorgde 3-gangen maaltijden

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

  • ****PRINCESS CLASS AUTOCAR
  • Kamer met ontbijtbuffet
  • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België