Kerst in het Sauerland

Kerst in het Sauerland

Dag 1 • België - Soest - Winterberg

Onze eerste bestemming is Soest, een stad van meer dan duizend jaar oud. De binnenstad, met zijn traditionele vakwerkhuizen, historische gebouwen en imposante groene zandstenen kerken, vormt het prachtig decor voor één van de mooiste kerstmarkten. Meer dan 100 fraai gedecoreerde houten huisjes passen harmonieus in de sfeer van de historische oude stad en bieden geschenken en handwerk aan vanuit alle Duitse staten. Wie nog wat tijd over heeft, kan van op de oude stenen stadswal het idyllische kersttafereel van bovenaf bekijken. Nadien vervolgen we onze route naar Winterberg.

Dag 2 • Korbach - Bad Arolsen - Winterberg

Vandaag maken we een mooie rondrit door de prachtige winterlandschappen van het Sauerland. We starten onze rondleiding in het middeleeuwse Korbach met zijn prachtige vakwerkhuizen, zijn gezellige winkelstraatjes en zijn imposant stadhuis. Vervolgens rijden we door naar Bad Arolsen, een prestigieus kuuroord met het prachtige kasteel van de familie Waldeck-Pyrmont. We stoppen op de Belgischer Platz, die de herinnering oproept aan de talloze Belgische militairen die hier hun legerdienst deden. Ten slotte gaan we via Frankenberg naar onze verblijfplaats Winterberg. Ook hier snuiven we nog even de kerstsfeer op.

Dag 3 • Winterberg - Dortmund - België

We verlaten het Sauerland om net over de grens, in het Ruhrgebied, een bezoek te brengen aan Dortmund. Deze stad, één van de grootste steden van Duitsland, is vooral bekend om zijn voetbal en zijn bier. Het centrum heeft nog steeds het karakter van een middeleeuwse stad met een wirwar van straatjes met winkels, monumenten en gezellige pleinen. Tijdens de winterperiode is Dortmund helemaal het einde, met een kerstmarkt met meer dan 300 kraampjes. Op deze markt staat ‘s werelds grootste kerstboom, maar liefst 45m hoog en versierd met meer dan 40.000 lichtjes! Na een gezellig bezoek, keren we in volle kerststemming terug naar België.

Hotel Winterberg Resort***

Ligging: aan de voet van de berg Kahler Asten, op 3km van het centrum van Winterberg, in het hartje van het Sauerland

Uitrusting: gezellig hotel met receptie, lift, restaurant, bar met open haard, tuin, terras, verwarmd binnenzwembad, sauna, fitnessruimte, mooi ingerichte kamers, badkamer met douche en toilet, telefoon, tv, zithoek, gratis wifi 

Maaltijden: ontbijtbuffet, ‘s avonds buffet

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

  • ****PRINCESS CLASS AUTOCAR
  • Halfpension vanaf de 1e dag het avondmaal t.e.m. de 3e dag het ontbijt
  • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België