Kerst in Parijs & Vaux-le-Vicomte

Kerst in Parijs & Vaux-le-Vicomte

Deze reis staat in het teken van de kerstsfeer in dé lichtstad van Europa, Parijs. De kerstmarkten liggen verspreid over de stad en de straten zijn mooi verlicht en feestelijk aangekleed. Ook het kasteel van Vaux-le-Vicomte straalt een unieke kerstsfeer uit.

Dag 1 • België - Vaux-le-Vicomte - Parijs

We rijden langs Franse autowegen naar het kasteel van Vaux-le-Vicomte. Dit 17e-eeuwse kasteel in het zuidoosten van Parijs werd opgetrokken voor Nicolas Fouquet, minister van financiën van de Zonnekoning. Het is de pracht van dit kasteel dat later de bouw van het fameuze kasteel van Versailles zal inspireren. Ons bezoek voert ons terug in de geschiedenis met alle pracht en praal van het hofleven uit die tijd. We ontdekken de privé-appartementen, de rijk gemeubileerde en versierde praalsalons en hebben toegang tot de koepel en de kelderverdiepingen met de keukens van Vatel. Na ons bezoek rijden we naar Reuil-Malmaison voor installatie in ons hotel.

 

Dag 2 • Parijs

We maken een stadsrondrit die eindigt aan de Opéra Garnier, vlakbij de grote warenhuizen Le Printemps en Lafayette waar de etalages een échte kerstattractie zijn. Nadien rijden we naar de bekendste avenue: de Champs-Elysées. We bezoeken er de kerstmarkt met meer dan honderd chalets en een waaier aan mogelijkheden om kerstinkopen te doen. We vinden er ook vele gastronomische stands: pannenkoeken, snacks, chocolat chaud, warme wijn... In de late namiddag bezoeken we Montmartre. In deze meest toeristische wijk van Parijs vinden we de Sacré Coeur. Naast de schilders van het Place de Tertre en de vele straatartiesten is er ook een druk bezochte kerstmarkt. ‘s Avonds maken we een facultatieve boottocht (± € 10 pp) op de Seine en een rondrit door het verlichte Parijs.

 

Dag 3 • Parijs - België

Zondagmorgen is het ideale moment om met de autocar nog een kleine stadsrondrit te maken. Aan de Trocadero, voor de Eiffeltoren, vinden we nog een kleine kerstmarkt. Onze stadsrondrit eindigt in Saint-Germain-des-Prés. We wandelen door deze kunstzinnige wijk naar Ile-de-la-Cité en Ile-Saint-Louis, “de wieg van Parijs”. Op deze eilanden in de Seine ontstond Parijs en bevindt zich de Notre Dame de Paris. Met onze gids gaan we naar La Défense, de meest futuristische wijk van Parijs met op de Esplanade de la Défense een schitterende kerstmarkt. Rond 16u00 verlaten we Parijs en rijden terug naar België.

 

Opgelet: volgorde programma kan aangepast worden afhankelijk van openingsuren kasteel en kerstmarkten

Inter Hotel Paris Ouest Ruil-Malmaison***

Ligging: gelegen in het centrum van Reuil-Malmaison, historische plaats waar Napoleon woonde met zijn vrouw Josephine, op wandelafstand van de RER (waarmee u in 4 haltes naar de Champs-Elysées  rijdt), vlakbij restaurants & winkeltjes

Uitrusting: charmant hotel met receptie, lift, cocktailbar, gratis wifi

Kamers: comfortabel ingericht, badkamer met bad of douche, haardroger en toilet, telefoon, tv en airco, bureau

Maaltijden: uitgebreid ontbijtbuffet, ’s avonds 3-gangen maaltijden in restaurant in Rueil-Malmaison (10 minuutjes wandelen vanaf het hotel)

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

  • ****MAXI DUBBELDEK AUTOCAR
  • Kamer met ontbijtbuffet
  • Inbegrepen: bezoek kasteel Vaux-le-Vicomte
  • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België