Kerst in Parijs & Vaux-Le-Vicomte

Kerst in Parijs & Vaux-Le-Vicomte

Dag 1 • België - Vaux-le-Vicomte - Parijs

Via de Franse autowegen rijden we ten zuidoosten van Parijs naar het kasteel van Vaux-le-Vicomte. Het is de pracht van dit 17e-eeuwse kasteel dat later de bouw van het fameuze kasteel van Versailles zal inspireren. Ons bezoek voert ons, met alle pracht en praal van het hofleven uit die tijd, gelijk terug in de geschiedenis. We ontdekken de privé-appartementen, de rijk gemeubileerde en versierde praalsalons. Vervolgens hebben we toegang tot de koepel en de kelderverdiepingen met de keukens van Vatel. Na ons bezoek brengt de chauffeur ons naar Rueil-Malmaison voor overnachting in ons hotel.

Dag 2 • Parijs

We maken een stadsrondrit die eindigt aan de Opéra Garnier, vlakbij de grote warenhuizen Printemps en Lafayette waar de etalages een échte kerstattractie zijn. Onze volgende stop is de Champs-Élysées, de bekendste avenue van Parijs. De meer dan honderd chalets tellende kerstmarkt biedt een waaier aan mogelijkheden voor de kerstinkopen. Ook de innerlijke mens mag eens lekker verwend worden met de vele winterse lekkernijen: pannenkoeken, Glühwein, chocolade,… In de late namiddag trekken we richting Montmartre. In deze toeristische wijk toornt de statige Sacré-Coeur boven Parijs uit. Naast de schilders van het Place de Tertre en de vele straatartiesten is er ook hier een druk bezochte kerstmarkt. ‘s Avonds maken we een facultatieve boottocht (± € 10 pp) op de Seine en een magnifieke rondrit door de lichtstad.

Dag 3 • Parijs - België

Zondagmorgen is het ideale moment om met de autocar nog een kleine stadsrondrit te maken. Aan de Trocadero vinden we voor de Eiffeltoren nog een kleine kerstmarkt. Onze stadsrondrit eindigt in Saint-Germain-des-Prés. We begeven ons door deze kunstzinnige wijk naar Ile-de- la-Cité en Ile-Saint-Louis, ‘de wieg van Parijs’. Op deze eilanden in de Seine ontstond Parijs en bevindt zich de Notre-Dame de Paris. Met onze gids gaan we naar La Défense, de meest futuristische wijk van Parijs met op de Esplanade de la Défense een schitterende kerstmarkt. Rond 16u00 verlaten we Parijs en rijden terug naar België. 

Opgelet: volgorde programma kan aangepast worden afhankelijk van openingsuren kasteel en kerstmarkten

Inter Hotel Paris Ouest Ruil-Malmaison***

 

Ligging: gelegen in het centrum van Rueil-Malmaison, historische plaats waar Napoleon woonde, op wandelafstand van de RER (waarmee u in 4 haltes naar de Champs-Elysées rijdt), vlakbij restaurants & winkeltjes

Uitrusting: charmant hotel met receptie, lift, cocktailbar, gratis wifi, comfortabel ingerichte kamers, badkamer met bad/douche, haardroger en toilet, telefoon, tv en airco, bureau 

Maaltijden: uitgebreid ontbijtbuffet, ’s avonds 3 gangenmenu in restaurant in Rueil-Malmaison (10 minuten wandelen vanaf het hotel)

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

  • **** MAXI DUBBELDEK AUTOCAR

  • Kamer met ontbijtbuffet
  • Gebruik draadloze headset
  • Inbegrepen: bezoek kasteel Vaux-le-Vicomte
  • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België