Kerst in Rome, een stad die blijft verrassen

Kerst in Rome, een stad die blijft verrassen

Rome, ooit één der machtigste steden ter wereld, biedt talloze verassingen. Tijdens deze citytrip gaan we op ontdekkingsreis door de eeuwige stad. Gezien de tijd van het jaar bezoeken we ook de prachtige kerststallententoonstelling in Vaticaanstad en de grote kerstmarkt op de Piazza Navona.

Dag 1 • België - Rome

Na onze vlucht naar Rome en transfer naar het hotel, nemen we het openbaar vervoer naar het centrum. We lopen langs de fori imperiali, het Colosseum en bezoeken facultatief  de thermen van Caracalla. We passeren langs de monumentale Porta San Sebastiano in de Aureliaanse muur en eindigen aan de Monte Celio, één van de zeven heuvels van Rome, met mooie verborgen plekjes.

 

Dag 2 • Rome

Op en rond de Piazza Navona bezoeken we het Rome van de Renaissance en ontdekken werken van Rubens, Caravaggio en Rafaël. We ontmoeten sprekende beelden, ontdekken de grote bouwmeesters uit de 16e eeuw en verstoppen ons op leuke pleintjes met een cappuccino. Daarna wandelen we over de prachtige kerstmarkt aan de Piazza Navona. Nadien trekken we naar Vaticaanstad voor de grote jaarlijkse tentoonstelling van meer dan 150 kerststallen.

 

Dag 3 • Rome

We starten aan de kerk van Santa Sabina op de Aventijnheuvel en dalen af naar het imponerende ”Niet-katholieke Kerkhof” aan de voet van de Piramide van Gaius Cestius. We krijgen kippenvel in de Centrale Montemartini, een oude elektriciteitscentrale waar marmeren beelden uit het Capitolijns museum een plaats hebben gevonden. ‘s Namiddags nemen we de trein naar Ostia, de goed bewaarde oude havenstad van Rome. Op de terugweg stoppen we bij de basiliek van Sint Paulus buiten de muren.

 

Dag 4 • Rome

Onze tocht begint bij het oude kerkje van Santa Constanza, waar de twee dochters van keizer Constantijn begraven liggen. Nadien gaan we naar de catacomben van Priscilla. Daarna trekken we nog naar de totaal onbekende maar sprookjesachtige wijk Quartiere Coppedè. ’s Namiddags genieten we van een vrije namiddag!

 

Dag 5 • Rome - België

We bezoeken de omgeving van het Capitool en de Capitolijnse musea, het eerste openbare museum ter wereld, met o.a. het bronzen beeld van de de Lupa Capitolina, wolvin met Romulus en Remus, en andere indrukwekkende kunstwerken. Ondertussen genieten we van het prachtig uitzicht op het Forum Romanum. ‘s Namiddags nemen we onze transfer naar de luchthaven en onze terugvlucht naar België.

 

Opgelet: het programma kan aangepast worden in functie van de vluchturen en weersomstandigheden.

Hotel Cicerone****

Ligging: rustig gelegen in de residentiële wijk Prati  op wandelafstand van Piazza Navona & Vaticaanse Musea, metrostation in de buurt, vlakbij talrijke bars en restaurants

Uitrusting: charmant hotel met receptie, lift, 2 restaurants, pianobar, wifi

Kamers: ruime standaardkamers met alle modern comfort, badkamer met bad en/of douche, toilet en haardroger, airco, minibar, tv, kluis

Maaltijden: ontbijtbuffet, gelegenheid tot avondmaal in restaurant hotel of omgeving hotel

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Bij boeking de identiteitsgegevens van alle deelnemers doorgeven
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

  • Vluchten Rome heen & terug
  • Transfers luchthaven-hotel-luchthaven met plaatselijke autocar, alle andere verplaatsingen met openbaar vervoer en te voet
  • Kamer met ontbijtbuffet
  • Gebruik van draadloze headset
  • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België