Kerst langs de Moezel

Kerst langs de Moezel

Dag 1 • België - Traben-Trarbach - Brauneberg

Via de autosnelwegen rijden we naar het hart van de Moezel, naar het romantische wijnstadje Traben-Trarbach. De Mosel-Wein-Nachts-Markt, de kerstmarkt in Traben-Trarbach , is uniek in zijn soort. De kerstmarkt speelt zich er letterlijk af onder de grond, namelijk in wijnkelders die voor een deel uit de 16e eeuw dateren. Omgetoverd tot een sfeervolle markt met fonkelende lichtjes, dennengeuren en warme Glühwein vormen ze een ware topattractie voor elke kerstliefhebber. In een romantisch verlichte ambiance en beschut tegen guur winterweer vinden we feestelijke decoraties voor in huis, creatieve mode, handgemaakte sieraden maar ook culinaire verrassingen uit de regio. Natuurlijk zijn er ook talrijke wijnboeren aanwezig, zodat we kunnen proeven van heerlijke Moezelwijnen. Aansluitend rijden we naar onze verblijfplaats in Brauneberg.

Dag 2 • Trier

Vandaag beleven we een interessante dag in Trier. Deze stad is vooral gekend om haar Porta Nigra, de best bewaarde Romeinse stadspoort ten noorden van de Alpen. Bovendien is het ook de geboorteplaats van Karl Marx. In Trier bezoeken we de prachtige kerstmarkt. In de namiddag genieten we van de geur van Glühwein, gepofte kastanjes, kruidenkoek en van de schittering van de decoraties en gouden engeltjes. Later in de namiddag kunnen we genieten van een facultatieve wijndegustatie (± € 7 pp).

Dag 3 • Brauneberg - Bernkastel-Kues - België

In de voormiddag brengt onze chauffeur ons naar het wijnstadje Bernkastel-Kues, ook wel de parel aan de Moezel genoemd. Bernkastel-Kues is vooral beroemd vanwege zijn historisch marktplein met wondermooie vakwerkhuizen, het 17e eeuwse stadhuis en de Sint-Michaëlsbronnen. Boven de stad pronkt de kasteelruïne ‘Burg Landshut’. In de namiddag kuieren we langs de vele kraampjes op de kerstmarkt. Hier kunnen we vast en zeker nog enkele typische cadeautjes vinden. Nadien keren we terug naar België. 

Hotel Zur Grafschaft***

Ligging: gelegen in het dorpje Brauneberg op amper 150 meter van de Moezel

Uitrusting: gevestigd in een traditioneel vakwerkhuis en beheerd door een familie, receptie, restaurant, tuin, gratis wifi in openbare ruimtes, kamers eenvoudig ingericht, badkamer met douche en toilet, tv

Kamers: eenvoudig ingericht met badkamer met douche en toilet, tv

Maaltijden: ontbijtbuffet, ‘s avonds 3 gangenmenu

 

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

  • ****PRINCESS CLASS AUTOCAR
  • Halfpension vanaf de 1e dag het avondmaal t.e.m. de 3e dag het ontbijt
  • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België

Gerelateerde reizen