Kerstavond in de Ardennen

Kerstavond in de Ardennen

Dag 1 • België - Malmedy - Houffalize

Midden in het land van Herve brengen we een onderhoudend bezoek aan de abdij van Val Dieu, gevolgd door een degustatie van een abdijbiertje en een stukje abdijkaas (facultatief ± € 8 pp). In het pittoreske stadje Malmedy genieten we van onze vrije lunch en kunnen we nog even rondkuieren. Alvorens we naar ons hotel trekken, komen we wat meer te weten over het brouwproces bij de authentieke Brasserie de Bellevaux. Uiteraard proeven we hier ook het lokale gerstenat (facultatief ± € 7 pp).

Dag 2 • La Roche

Hoog boven de heuvel van La Roche toornt het robuuste kasteel, waar we ons samen met een plaatselijke gids even terug in de middeleeuwen wanen (facultatief ± € 6 pp). Na onze vrije lunch wandelen we even langs de Ourthe en verkennen we wat verder het centrum en de sfeervolle kerstmarkt. In de namiddag keren we terug naar het hotel waar we ons rustig kunnen klaarmaken voor een heerlijk kerstbuffet met aansluitend een spetterende themashow.

Dag 3 • Houffalize

Tot 13u30 genieten we volop van de kerstbrunch in ons hotel. Sportievelingen kunnen daarna het binnenzwembad induiken of een verkwikkende wandeling maken in de nabijgelegen bosrijke omgeving.

Dag 4 • Houffalize - Luik - België

We sluiten ons verblijf in de Ardennen af in schoonheid. Deze ochtend worden we immers rondgeleid in het recentelijk gerestaureerde kasteel van Modave, dat met de feeërieke kerstdecoratie nog meer grandeur uitstraalt (facultatief ± € 7 pp). Ten slotte rijden we naar ‘het grootste kerstdorp van België’ in Luik, waar we een vrije lunch en nog voldoende vrije tijd voorzien. Tegen de avond brengt de chauffeur ons terug naar de centrale opstapplaats.

HOTEL VAYAMUNDO HOUFFALIZE ***

Ligging: rustig gelegen aan de rand van Houffalize
Uitrusting: modern hotel, bar, tuin, terras, sauna, fitnessruimte, speelkamer, speeltuin, biljart, tafeltennis, jacuzzi, fiets- en wandelroutes en binnenzwembad, ruime en moderne kamers voorzien van badkamer met bad of douche, toilet en haardroger, zithoek, tv met radio, telefoon, kluisje, balkon
Maaltijden: 2x ontbijt, 2x avondmaal in buffetvorm, 1x kerstbuffet op 24/12 en 1x kerstbrunch op 25/12, tijdens alle maaltijden zijn de tafeldranken inbegrepen

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

  • ****PRINCESS CLASS AUTOCAR
  • Halfpension vanaf de 1e dag het avondmaal t.e.m. de 4e dag het ontbijt
  • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België