Kerstfeest in Hessen

Kerstfeest in Hessen

Dag 1 • België - Mainz - Wiesbaden

We rijden naar Mainz, de grootste stad van Rheinland Pfalz en gelegen aan de samenloop van Rijn en Main. We wandelen door de gerestaureerde oude stadswijk, langs tal van indrukwekkende barokke gebouwen, paleizen, monumenten en de machtige dom. In het indrukwekkende decor van de 1000 jaar oude Martinsdom en de schilderachtige renaissancegevels op het plein staat de meest romantische kerstmarkt van Duitsland. Bij de ingang valt onmiddellijk de prachtig verlichte ronddraaiende kerstpiramide met Mainzer figuren op. Er is voor iedereen wel iets te vinden: handwerk, cadeautjes, lekkernijen, typisch ‘Meenzer’ specialiteiten, … ’s Avonds rijden we verder naar ons hotel in Wiesbaden.

Dag 2 • Wiesbaden - Frankfurt

Vandaag bezoeken we Frankfurt, ook wel eens ‘Mainhattan’ genoemd vanwege de talrijke wolkenkrabbers. We maken een rondrit door het moderne en oude stadsgedeelte. Nadien wandelen we door het oude stadscentrum, Römerberg, dat tijdens WOII zwaar verwoest werd maar in al zijn oude glorie werd hersteld. Tussen de Dom en de winkelstraten vinden we één van de oudste en grootste kerstmarkten van Duitsland. Naast traditionele Glühwein en gebrande amandelen, vinden we hier ook oude ambachten, ouderwets speelgoed en internationale gerechten terug. Een echte aanrader voor wie houdt van een sprookjesachtige kerstsfeer!

Dag 3 • Wiesbaden - België

Vandaag bezoeken we Wiesbaden, één van de chicste steden van Duitsland, waar 26 warmwaterbronnen zorgen voor de allure van een kuurstad. We wandelen door de historische binnenstad vanaf de Schlossplatz met stadskasteel langs het Altes Rathaus en de elegante Wilhelmstrasse. Vier verlichte poorten geven ons toegang tot de ‘Sternschnuppermarkt’ waar we met blauw en goud gedecoreerde kraampjes in oosterse stijl ontdekken. Alles staat in het teken van de lelie, het stadswapen van Wiesbaden. Er is aan iedereen gedacht: een oude carrousel en treintje voor de kinderen, een kerststal met levensgrote figuren, animatie op een kerstpodium en voor de sportievelingen een 800m2 grote ijsbaan. Nadien keren we terug naar België.

Penta Hotel Wiesbaden****

Ligging: centraal gelegen op minder dan 3 km van het stadscentrum 

Uitrusting: modern hotel met receptie, lift, restaurants, bar, lounge, fitnessruimte, sauna, buitenmeubels, zonneterras, terras, tafeltennis, biljart, gratis wifi, ruime en moderne kamers, badkamer met douche, toilet en haardroger, airconditioning, flatscreen-tv, iPod-dock, bureau, kluisje, minibar

Maaltijden: ontbijtbuffet, ’s avonds 3 gangemenu / buffet

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

  • **** PRINCESS CLASS AUTOCAR

  • Halfpension vanaf de 1e dag het avondmaal t.e.m. de 3e dag het ontbijt
  • Gebruik van draadloze headset
  • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België