Kerstmagie in Mons, 'hart van sneeuw'

Kerstmagie in Mons, 'hart van sneeuw'

Ook tijdens de kerstperiode valt er in de Henegouwse hoofdstad Mons heel wat te beleven. De gezellige binnenstad is omgetoverd in een waar kerstdorp. Met onze gids brengen we een bezoek aan de meest gekende monumenten en gebouwen van de stad, die uiteraard allemaal een kerstsfeer uitstralen. Mons of Bergen weet iedere bezoeker met zijn charme te bekoren. In 2015 was Mons zelfs Culturele Hoofdstad van Europa!

Voormiddag: na de diverse opstapplaatsen rijden we naar Mons. Met onze gids maken we een wandeling langs de belangrijkste gebouwen en monumenten van deze gezellige stad.  We zien het Aapje van Mons, het prachtige stadhuis met de Tuin van de Burgemeester, de Belfortsite en uiteraard de Heilige Waldetrudiskerk. Deze kerk is beroemd om haar prachtige glasramen, mooie beeldhouwwerken en de gouden koets. We eindigen onze wandeling terug op de Grand Place, waar we ons middagmaal nemen.

Middag: vrij middagmaal in het centrum van Mons.

Namiddag: na ons stevig middagmaal kunnen we genieten van de kerstsfeer in de stad. Op de Grand Place prijkt een grote kerstboom. Er is een ijspiste en rond deze piste staan tientallen chalets die de leukste kerstcadeaus aanbieden. Diverse ambachtslieden tonen er hun kunsten overal ruiken we de geur van lekkernijen, typisch voor de kerstperiode. Ook de winkelstraten rond de Grote Markt nodigen ons uit om te shoppen in een gezellige kerstsfeer. De liefhebbers kunnen facultatief een bezoek brengen aan de expositie van de befaamde Catalaanse  kunstenaar Joan Miró (± € 16 pp).

Avond: het einde van deze dagreis is voorzien om 18u00.

Inbegrepen:

  • Vervoer met luxe autocar
  • Stadswandeling in Mons
  • Begeleiding door een gids
  • BTW en wegentaksen