Kerstmarkten in de Eifel

Kerstmarkten in de Eifel

De Eifel is groter maar heeft opvallende overeenkomsten met de Ardennen. Pittoreske en historische stadjes wisselen elkaar af en hebben een eigen karakter. Kunt u zich een betere periode bedenken om deze streek en in bijzonder het idyllische Monschau te verkennen?

Dag 1 • België - Aken - Simmerath

Via de autosnelwegen rijden we richting Aken, wereldberoemd als de zetel van het rijk van Karel de Grote. Vandaag overheerst de merkwaardige Dom, een achthoekige creatie met byzantijnse elementen, nog steeds de stad. Onder leiding van onze reisleider maken we een stadswandeling langs de belangrijkste bezienswaardigheden. We zijn hier natuurlijk niet alleen voor het cultuurpatrimonium. De kerstmarkt van Aken is immers één van de gezelligste van Duitsland. Ze verspreidt zich van de voet van de Dom en het Rathaus tot in de wirwar van smalle straten en pleinen rondom. Nabij de kerstmarkt kunnen we ook genieten van het uitgebreide winkelaanbod. Aansluitend rijden we naar Simmerath voor installatie in het *** hotel Seemöwe.

 

Dag 2 • Monschau - Losheim - België

Onze chauffeur brengt ons naar het wondermooie Monschau. De cultuur van de Eifel komt het best tot uiting in deze stad, waar de authentieke historische kern met haar typische vakwerkhuizen het stadsbeeld vervolmaakt. Tussen deze historische pracht genieten we van de uitbundige sfeer van de kerstmarkt. Gegadigden kunnen een bezoek brengen aan de plaatselijke glasblazerij (± € 2,5 pp). In de namiddag rijden we verder richting Losheim. Hier bewonderen we facultatief de betoverende wereld van de kerstkribben. Krippana (± € 7pp) herbergt een verzameling kerststallen uit de hele wereld. Aansluitend keren we terug naar België.

 

Opgelet: op sommige data kan de volgorde van het programma gewijzigd worden.

Hotel Seemöwe***

Ligging: gelegen aan de Obersee, in het hart van het Nationaal Park Eifel

Uitrusting: traditioneel hotel met restaurant en lift

Kamers: smaakvol ingericht, badkamer met bad/ douche en toilet, telefoon en tv

Maaltijden: uitgebreid ontbijtbuffet, ’s avonds verzorgd 3-gangen menu

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

  • ****PRINCESS CLASS AUTOCAR
  • Kamer met ontbijtbuffet
  • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België