Kerstmarkten in de Eifel

Kerstmarkten in de Eifel

Dag 1 • België - Aken - Simmerath

In de voormiddag rijden we richting Aken, de toemalige kern van het rijk van Karel de Grote. Nog steeds overheerst de merkwaardige Dom - een achthoekige creatie met byzantijnse elementen - de stad. Samen met onze reisleider maken we een stadswandeling langs de belangrijkste bezienswaardigheden. We zijn hier natuurlijk niet alleen voor het cultuurpatrimonium, de nabijgelegen kerstmarkt is immers één van de gezelligste van Duitsland. Ze verspreidt zich van de voet van de Dom en het Rathaus tot in de wirwar van de omliggende straten en pleinen. Nabij de kerstmarkt kunnen we ook volop genieten van het uitgebreide winkelaanbod. Aansluitend brengt de chauffeur ons naar Simmerath waar we overnachten in het charmante ***hotel Seemöwe.

Dag 2 • Monschau - Losheim - België

Onze chauffeur brengt ons naar het wondermooie Monschau. De cultuur van de Eifel komt het best tot uiting in deze stad, waar de authentieke historische kern met haar typische vakwerkhuizen het stadsbeeld bepaalt. Tussen deze historische pracht genieten we van de pittoreske sfeer van de kerstmarkt. Gegadigden kunnen een facultatief bezoek brengen aan de plaatselijke glasblazerij (± € 3 pp). In de namiddag trekken we verder richting Losheim. Hier bewonderen we facultatief de betoverende wereld van de kerstkribben (± € 8 pp). Krippana herbergt een verzameling kerststallen uit de hele wereld. Aansluitend keren we met een heerlijk kerstgevoel terug naar België.


HOTEL SEEMÖWE***

Ligging: gelegen aan de Obersee, in het hart van het Nationaal Park Eifel

Uitrusting: traditioneel hotel met restaurant en lift, smaakvol ingerichte kamers, badkamer met bad/ douche en toilet, telefoon, wifi en tv

Maaltijden: uitgebreid ontbijtbuffet, ’s avonds verzorgd 3 gangen menu

  • ****PRINCESS CLASS AUTOCAR
  • Kamer met halfpension
  • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België

Gerelateerde reizen