Kerstmarkten langs de Rijn

Kerstmarkten langs de Rijn

Dag 1 • België - Koblenz - Dieblich

Voor de middag rijden we naar Koblenz. De vroegere residentie van de keurvorsten van Trier ligt aan de samenvloeiing van Rijn en Moezel. De traditionele kerstmarkt vindt plaats op verschillende locaties in de schilderachtige omgeving van de historische stad. Ruim 100 gedecoreerde houten kraampjes bieden ons op de Koblenzer Weihnachtsmarkt een uitgebreid assortiment aan kerstartikelen. Nadien rijden we naar Dieblich waar we overnachten in ons hotel.

Dag 2 • Dieblich - Rüdesheim - Dieblich

Na een verkwikkend ontbijt brengt de chauffeur ons naar de ‘kerstmarkt der naties’ in Rüdesheim. Vertegenwoordigers uit allerlei landen presenteren hun typische kerstgebruiken. Op het marktplein bewonderen we de grootste kerststal van Europa met levensgrote figuren. In de loop van de namiddag keren we terug naar onze verblijfplaats Dieblich, een mooi en knus stadje. Op de kleine maar gezellige kerstmarkt dompelen we ons nog even onder in de kerstsfeer. 

Dag 3 • Dieblich - Bonn - België

We reizen deze ochtend door naar Bonn, de geboortestad van Beethoven. Bonn is een veelzijdige stad met befaamde musea en historische gebouwen. De kerstmarkt vindt plaats op verschillende pleinen en nodigt ons uit om ons culinair eens lekker te laten verwennen met de specialiteiten van de Rijn: warme honingwijn, hete kastanjes,... Ook de liefhebbers van ambachtelijke producten vinden er wellicht hun gading: kribben, bijenwaskaarsen,… Op het actiepodium verwelkomt men de bezoekers met een omvangrijk muzikaal amusementsprogramma. In de namiddag keren we volop in kerststemming terug naar België.

Hotel Pistono***+

Ligging: gelegen in Diblich, langst de Moesel op 14km van Koblenz

Uitrusting: Superior hotel met receptie, lift, restaurant met biertuin, gratis wifi, binnenzwembad, sauna, fietsverhuur (toeslag), comfortabel ingerichte kamers, badkamer met douche, toilet, kluisje & tv

Maaltijden: ontbijtbuffet, ’s avonds 3 gangenmenu

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

  • ****PRINCESS CLASS AUTOCAR
  • Halfpension vanaf de 1e dag het avondmaal t.e.m. de 3e dag het ontbijt
  • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België