Kerstmarkten langs de Rijn

Kerstmarkten langs de Rijn

Dag 1 • België – Koblenz – Dieblich

Voor de middag rijden we naar Koblenz, gelegen aan de samenvloeiing van de Rijn en Moezel. Het was vroeger de residentie van de keurvorsten van Trier. De traditionele kerstmarkt vindt plaats op verschillende locaties in de schilderachtige omgeving van de historische stad. Ruim 100 gedecoreerde houten kraampjes op de Koblenzer Weihnachtsmarkt bieden ons een uitgebreid assortiment aan kerstartikelen. Nadien rijden we naar Dieblich voor onze overnachting.

Dag 2 • Dieblich – Rüdesheim – Dieblich

Na een verkwikkend ontbijt rijden we naar de ‘kerstmarkt der naties’ in Rüdesheim waar vertegenwoordigers uit allerlei landen hun typische kerstgebruiken presenteren. Op het markplein bewonderen we de grootste kerststal van Europa met levensgrote figuren. In de loop van de namiddag keren we terug naar ons hotel in Dieblich, een mooi en knus stadje. Op de kleine maar gezellige kerstmarkt dompelen we ons nog even onder in de kerstsfeer.

Dag 3 • Dieblich – Bonn – België

We vertrekken ’s morgens naar Bonn, de geboortestad van Beethoven. Bonn is een veelzijdige stad met befaamde musea en historische gebouwen. De kerstmarkt vind plaats op verschillende pleinen en nodigt ons uit om ons culinair lekker te verwennen met de specialiteiten van de Rijn zoals warme honingwijn en hete kastanjes. Ook liefhebbers van ambachtelijke producten vinden er wellicht hun gading met o.a. kribben en bijenwaskaarsen. Op het podium verwelkomt men de bezoekers met een omvangrijk muzikaal amusementsprogramma. In de namiddag keren we volop in kerststemming terug naar België.

 

Hotel Pistono***+

Ligging: gelegen in Dieblich, langs de moezel op 14km van Koblenz

Uitrusting: superior hotel met receptie, lift, restaurant met biertuin, gratis wifi, binnenzwembad, sauna, comfortabel ingerichte kamers, badkamers met douch, toilet, kluisje & tv

Maaltijden: ontbijtbuffet, ’s avonds 3 gangenmenu

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

  • ****PRINCESS CLASS AUTOCAR
  • Halfpension vanaf de 1e dag het avondmaal t.e.m. de 3e dag het ontbijt
  • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België