Kuurreis Hongarije

Kuurreis Hongarije

Dag 1 • België - Passau

We worden thuis opgehaald en vertrekken vanuit Q8 Ranst richting Duitsland. Via de autosnelwegen E313, A4 en A3 rijden we naar Passau, voor overnachting in het **** hotel Rezidenz.

 

Dag 2 • Passau - Héviz

Na het ontbijt rijden we naar Héviz waar we in de vroege namiddag aankomen en inchecken in het ****superior Europa Fit hotel, in het centrum gelegen op maar 400 meter van het wereldbekend meertje. De Duitse Medische Wellness Vereniging TÜV Rheinland en de Oostenrijkse “Rheumaliga” raden dit thermaal hotel aan. Gedurende de namiddag staat voor een deel van de groep een medisch onderzoek op het programma, gevolgd door welkomstdrank en avondmaal.

 

Dag 3* • Héviz

Voor de middag is er verder medisch onderzoek voorzien, op voorstel van de arts, behandeling met volgende mogelijkheden: modderpakking, gewrichtsbehandeling, hydroxeur (speciale onderwater massage), onderwater straalmassage, medische massage (20 minuten), gewrichtsbad (speciale behandeling van het hotel), enz… Licht middagmaal met diverse soepen en brood. Na de middag verkenning van onze verblijfplaats Héviz. De naam Hévíz wordt voor het eerst genoemd in de 14e eeuw en betekent “warme, stromende bron”. Verwonderlijk is dat niet want in Hévíz bevindt zich het grootste thermale meer van Europa. De watertemperaturen variëren van circa 24°C tot 38°C. Het water bevat radiumbestanddelen en geneest spier- en gewrichtsziekten, alsmede zenuwontstekingen.

*wettelijk verplichte rustdag van onze chauffeur

 

Dag 4 • Keszthely

In de ochtend krijgen we onze behandeling en aansluitend nemen we een licht middagmaal in het hotel. Nadien vertrekken we naar Keszthely voor een bezoek aan het prachtige kasteel Festetics met zijn 101 kamers, wijds portaal en barokke torens waarin de Helikon bibliotheek werd ondergebracht. Na het bezoek is er nog tijd voor een korte wandeling door het gezellige centrum van het stadje.

 

Dag 5 • Wijnproeven in Egregy

Na de behandeling en licht middagmaal, kunnen we nog volop genieten van de hotelfaciliteiten. In de late namiddag vertrekken we naar Egregy, net buiten Héviz.  Hier krijgen we een rondleiding van een sommelier en proeven zes verschillende wijnen.   

 

Dag 6 • Tihany

In de voormiddag zetten we onze behandeling verder en ‘s middags is er een licht middagmaal voorzien. Kort na de middag rijden we naar Tihany, een schilderachtig plaatsje op het gelijknamige schiereiland. Op de top van de heuvel vallen de twee torens van de kerk onmiddellijk op. De majestueuze kerk en benedictijnenabdij, welke een museum huisvest, zijn opgericht in de 11e eeuw door Koning Andras I. Het was de bedoeling er een mausoleum voor Hongaarse koningen te maken. Tot op heden is hij echter de enige Hongaarse koning die er begraven is. Het huidige gebouw is van de tweede helft van de 18e eeuw. De barokke abdijkerk met indrukwekkende beelden en plafondschilderingen is zeker een bezoek waard! Maar allereerst genieten we van een koffie of thee met gebak in het prachtig gelegen “Rege Café” op de top van het schiereiland met een adembenemend uitzicht over het hele Balatonmeer. Vervolgens bezoeken we de fraaie abdijkerk en daarna nemen we de veerboot zuidwaarts terug naar Héviz.

 

Dag 7 • Héviz

Na de behandeling en licht middagmaal, kunnen we nog volop genieten van de hotelfaciliteiten. ’s Avonds is er een afscheidsdiner voorzien, rode of witte wijn - mineraalwater - koffie of thee, zijn inbegrepen.

 

Dag 8 • Héviz - Regensburg

We verlaten Héviz en rijden via de autosnelwegen langs Sopron, Wenen en Passau naar Regensburg waar we overnachten in het **** hotel Best Western Premier Novina.

 

Dag 9 • Regensburg - België

Via de Duitse autosnelwegen rijden we langs Nürnberg, Frankfurt en Keulen richting België.

HOTELS****

EUROPA FIT HOTEL HEVIZ ****S

Ligging: ligt op een rustige locatie op 500 meter van het thermale meer van Héviz , op 5 km van het Balatonmeer

Uitrusting:  uitstekend hotel met receptie, lift, restaurant, bar, zonneterras, tuin, spa & wellness; het hotel biedt een brede waaier aan behandelingen en kuren: Vitalium Medisch Wellness Center - Vitalium Beauty & Wellness Instituut (beide met breed scala aan behandelingen) - Vitalium Laser Center (moderne technologie zonder operatie), hoog niveau gynaecologie, behandeling tegen snurken en dermatologische laserbehandelingen - zwembad en sauna world (beleveniszwembad, thermaalbad, whirpool, in- en outdoor zwembad, Finse sauna’s, stoombad, herbarium, belevenisdouche, ontspanning ruimte) stomatologie & mondhygiëne centrum; de kamers zijn standaard voorzien van Billerbeck beddengoed, eigen badkamer met douchecabine of bad, toilet en haardroger, regelbare airco/verwarming, minibar, kluisje, telefoon, tv, waterkoker voor koffie/thee, terras of balkon, de superior kamers hebben uitzicht op het park en zijn voorzien van slippers en een koffiemachine met pods

Maaltijden: ontbijtbuffet, ’s middags in Heviz licht middagmaal met diverse soepen en brood, ’s avonds buffet met Hongaarse, internationale en vegetarische gerechten

 • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
 • Bij boeking de identiteitsgegevens van alle deelnemers doorgeven
 • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren
 • Vreemde munt: Hongaarse forint

 • Transfer van bij u thuis heen en terug

 • Vervoer met een ***** ROYAL CLASS autocar
 • Halfpension vanaf de 1e dag het avondmaal t.e.m. de 9e dag het ontbijt.
 • In Héviz, vijf lichte middagmalen met diverse soepen en brood
 • Medisch onderzoek en 5 behandelingen
 • Uitstappen zoals beschreven
 • Toegangen: kasteel Festetics, bezoek wijnproducent en wijnproef met zes wijnsoorten, koffie of thee met gebak in het “Rege Café”, bezoek abdijkerk Tihany, afscheidsdiner met tafeldranken
 • Gebruik van draadloze headset
 • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België