Likeur en gin proeven & Hoogstraten

Likeur en gin proeven & Hoogstraten

Hoogstraten is gelegen in het noorden van de Kempen, in het land van Mark & Merkske. Dit is een groene regio die bestaat uit Hoogstraten, Baarle-Hertog-Nassau en Merksplas. We bezoeken een stokerij in deze regio. Maar er is ook heel wat cultureel erfgoed in Hoogstraten.

Voormiddag: via onze diverse opstapplaatsen rijden we naar een ambachtelijke stokerij. Wat eerst is begonnen als een hobby in een kleine garage, is uitgegroeid tot een heuse stokerij. We ontdekken hoe de verschillende dranken gedistilleerd worden, hoe men de grondstoffen en tussenproducten verwerkt. Momenteel produceert de stokerij gin, jenever, elixir, vermouth, wodka en whisky. De zaakvoerder vertelt ons met passie over zijn creaties. Uiteraard staat proeven ook op het programma! Na het bezoek hebben we de mogelijkheid om deze dranken aan te schaffen.

 

Middag: we genieten van een lekker 3-gangen menu.

 

Namiddag: na ons middagmaal gaan we op verkenning in het centrum van Hoogstraten. We brengen een bezoek aan de beroemde Sint-Katharinakerk. Deze indrukwekkende kerk en toren werden gebouwd tussen 1524 en 1546 in opdracht van graaf Antoon de Lalaing en gravin Elisabeth van Culemborg naar een plan van Rombout Keldermans, één van de architecten van de kathedraal van Antwerpen. De kerk met haar 104,70 meter hoge toren heeft een lengte van 80 meter en wordt vaak de ‘triomf der bakstenen’ genoemd. Na de kerk brengen we een bezoek aan het begijnhof. Het begijnhof van Hoogstraten is ontstaan voor 1380. Gedurende al die tijd bleef het hof beperkt tot slechts een paar huisjes die in 1534 omringd werden door een stenen muur. In 1553 stonden er op het begijnhof welgeteld veertien woningen. Een halve eeuw later waren er nog maar twee begijntjes. De grote bloeiperiode van het begijnhof ligt tussen de tweede helft en het einde van de 17e eeuw. Het aantal begijnen steeg toen tot 160 zodat er woningen moesten worden bijgebouwd. Vanaf de tweede helft van de 18e eeuw liep het aantal begijnen geleidelijk terug tot in 1972 het laatste begijntje definitief uit het begijnhof vertrok. Nadien genieten we nog van even vrije tijd in het centrum van Hoogstraten.

 

Avond: het einde van deze dagreis is voorzien omstreeks 18u00.

Inbegrepen:

  • Vervoer met luxe autocar
  • Bezoek aan stokerij
  • Middagmaal
  • Bezoek aan Sint-Katharinakerk
  • Bezoek aan het begijnhof
  • Begeleiding door plaatselijke gids
  • BTW en wegentaksen