Londen, een magisch avontuur

Londen, een magisch avontuur

U verkent het bruisende Londen in de voetsporen van Harry Potter en zijn vrienden en ontdekt zo een aantal filmlocaties. Een citytrip naar Londen is sowieso al een buitengewone belevenis maar met een bezoek aan de Warner Bros Studios, net buiten Londen, waar Harry Potter werd opgenomen, wordt het een magisch avontuur!

Dag 1 • België - Londen

We rijden richting Calais voor onze overtocht naar Dover. Bij aankomst rijden we naar Greenwich met bouwwerken zoals het Queen’s House, het Royal Observatory en het Royal Naval College. Van hieruit kunnen we een facultatieve boottocht (£ 8 pp) maken naar het centrum van Londen. Zo krijgen we de kans om verschillende Londense bezienswaardigheden van dichtbij te bewonderen. We maken een stadsrondrit via o.a. Parliament Square, Trafalgar Square, Piccadilly Square, Pall Mall, St. James’s Street, Kensington Road, Royal Albert Hall, Cromwell Road, enz.  Nadien bezoeken we (gratis!) het Natuurhistorisch Museum met een collectie van 55 miljoen dieren, planten en mineralen. Hier komen we o.a. oog in oog te staan met het levensgroot skelet van een dino. Boeiend voor jong en oud. Het grootwarenhuis Harrods is vlakbij voor wie liever shopt. Nadien rijden we naar Heathrow voor installatie in het hotel.

 

Dag 2 • Londen - Warner Bros Studios

Zij die zelf hun dag willen invullen, verlaten de groep in centrum Londen en hebben een ruime keuze aan musea en mogelijkheden genoeg om te shoppen… We rijden eerst richting Primrose Hill voor een magisch panorama over de stad, wandelen langs het prachtige Regent Canal en snuiven sfeer op in het alternatieve Camden. Nadien rijden we naar Watford waar de Warner Bros Studios ligt. Hier werden de Harry Potter films opgenomen. We leren er alles over special effects, de kostuums en make-up gebruikt in de film. We wandelen doorheen de filmdecors en beleven de wereld van Harry, Hermelien en Ron. Dit is de hemel op aarde voor alle Harry Potter-fans ter wereld!

 

Dag 3 • Londen - België

We eindigen ons magisch weekend in het oudste gedeelte van Londen. We maken een wandeling lagns de Tower, een van de bekendste gevangenissen ter wereld waar nu de kroonjuwelen worden bewaard. We horen beruchte verhalen over het verleden en wandelen over de iconische Tower Bridge om ons weekend op gepaste wijze af te sluiten. Na  een kort bezoek rijden we richting Dover en keren we terug naar België.

 

Opgelet: volgorde programma kan ter plaatse aangepast worden

Crowne Plaza London Heathrow****

Ligging: in het stadsdeel Heathrow op 15 km van het centrum van Londen

Uitrusting: modern hotel met receptie, info-desk, lift, restaurants, bar, brasserie, shop, fitnessruimte, binnenzwembad met stoombad & sauna, gratis wifi

Kamers: comfortabel ingericht met badkamer met bad/douche & toilet, telefoon, tv, kluis, koffie- & theefaciliteiten, airco, schrijftafel

Maaltijden: Engels ontbijtbuffet, ’s avonds maaltijden in buffetvorm

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Bij boeking de identiteitsgegevens van alle deelnemers doorgeven
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren
  • Vreemde munt: Engelse Pond

  • ****MAXI DUBBELDEK AUTOCAR
  • Kamer met Engels ontbijtbuffet
  • Gebruik van draadloze headset
  • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België