Londen, een magisch avontuur

Londen, een magisch avontuur

Dag 1 • België - Londen
We rijden richting Calais voor onze overtocht naar Dover. Bij aankomst rijden we naar Greenwich met bouwwerken zoals het Queen’s House, het Royal Observatory en het Royal Naval College. Van hieruit kunnen we een facultatieve boottocht (± £ 10 pp) maken naar het centrum van Londen. Zo krijgen we de kans om de vele nieuwe gebouwen in de Docklands en de bekende Londense bezienswaardigheden van op de rivier te bewonderen. We maken een stadsrondrit via o.a. Parliament Square, Trafalgar Square, Piccadilly, Brompton Road… Dan kunnen we het beroemde grootwarenhuis Harrods bezoeken of het Natuurhistorisch Museum met een collectie van 55 miljoen dieren, planten en mineralen. Nadien rijden we naar Heathrow voor onze overnachting.

Dag 2 • Londen - Warner Bros Studios
We rijden naar het centrum van Londen voor diegenen die graag hun dag zelf invullen met shoppen of een bezoekje aan één van de vele musea. Nadien snuiven we de sfeer op in het alternatieve Camden met het Regent Canal en het kleine haventje. Uiteindelijk is het moment aangebroken voor een bijzonder bezoek: Warner Bros. Studio Tour London - The Making of Harry PotterTM! Hier werden de Harry PotterTM films opgenomen. Wow, de Zweinstein ExpressTM staat hier écht te wachten op ons, en achteraan in de grote hall staan alle bekende figuren. We onderzoeken het kantoor van Perkamentus en treuzelen even in de leerlingenkamer van GriffoendorTM. Onverwachts kunnen we zelfs de huiselfen, kobolden of HagridTM en zijn vrienden Aragog en Scheurbek tegenkomen… En vergeet niet die selfie te nemen bij het enorm grote schaalmodel van het kasteel. Wandelen doorheen deze fantastische filmdecors is de hemel op aarde voor alle Harry PotterTM-fans ter wereld!

Dag 3 • Londen - België
We eindigen ons magisch weekend in het oudste gedeelte van Londen. We maken een wandeling langs de Tower, één van de bekendste gevangenissen ter wereld waar nu de kroonjuwelen worden bewaard. We horen beruchte verhalen over het verleden en wandelen over de iconische Tower Bridge. Tijdens de vlucht over de Thames, in ‘Harry PotterTM en de Orde van de Feniks’, vliegt Harry op zijn bezemsteel ook langs diezelfde brug. Hier sluiten we ons avontuurlijk weekend op gepaste wijze af en rijden we richting Dover voor onze terugkeer naar België.

Opgelet: volgorde programma kan ter plaatse aangepast worden.

ATRIUM HOTEL HEATHROW****

Ligging: in het stadsdeel Heathrow op 15 km van het centrum van Londen , vlakbij het metrostation Hatton Cross (Piccadilly Line).

Uitrusting: splinternieuw hotel met receptie, info-desk, lift, restaurant, bar, fitnessruimte, binnenzwembad, bubbelbad, gratis wifi , comfortabele & geluidsdichte standaardkamers, badkamer met douche, toilet & haardroger,  thee- & koffiefaciliteiten, schrijftafel,  frigo

Maaltijden: Engels ontbijtbuffet, ‘s avonds buffet

  • Reisdocumenten: Internationaal paspoort
  • Elektriciteit: driepuntstekker
  • Vreemde munt: Britse Pond

  • ****MAXI DUBBELDEK AUTOCAR
  • Kamer met Engels ontbijtbuffet
  • Gebruik van draadloze headset
  • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België