Londen, een magisch avontuur in kerstsfeer

Londen, een magisch avontuur in kerstsfeer

U verkent het bruisende Londen in de voetsporen van Harry Potter en zijn vrienden en ontdekt zo een aantal filmlocaties. Een citytrip naar Londen is sowieso al een buitengewone belevenis maar met een bezoek aan de Warner Bros Studios, net buiten Londen, waar Harry Potter werd opgenomen, wordt het een magisch avontuur!

Dag 1 • België - Londen

We rijden richting Calais voor onze overtocht naar Dover. Bij aankomst rijden we naar Greenwich met bouwwerken zoals het Queen’s House, het Royal Observatory en het Royal Naval College. Van hieruit kunnen we een facultatieve boottocht (£ 8 pp) maken naar het centrum van Londen. Zo krijgen we de kans om verschillende Londense bezienswaardigheden van dichtbij te bewonderen. We maken een verkennende stadsrondrit maar proberen toch ook al te passeren langs een paar van de Harry Potter locaties in Londen. Nadien bezoeken we (gratis!) het Natuurhistorisch Museum met een collectie van 55 miljoen dieren, planten en mineralen. Hier komen we o.a. oog in oog te staan met het levensgroot skelet van een dino. Boeiend voor jong en oud. Het grootwarenhuis Harrods is vlakbij voor wie liever shopt. Nadien rijden we naar Watford voor installatie in het hotel.

 

Dag 2 • Londen - Warner Bros Studios

We rijden naar het centrum van Londen voor diegenen die graag hun dag zelf invullen met shoppen of een bezoekje aan een van de vele musea. Nadien rijden we eerst richting Primrose Hill voor een magisch panorama over de stad, vervolgens wandelen we langs het prachtige Regent Canal om dan de sfeer op te snuiven in het alternatieve Camden. Uiteindelijk is het moment aangebroken voor een bijzonder bezoek: de Warner Bros Studios! Hier werden de Harry Potter films opgenomen. In deze periode van het jaar is de winter aangekomen op Zweinstein.  Kerstbomen met fonkelende lichtjes staan langs de muur. De lange tafels zijn feestelijk gedekt met in het midden een geflambeerde plumpudding. De vlammetjes in de open haard knetteren en de grote zaal van Griffoendor staat vol kerstattributen. Het schaalmodel van het kasteel is bedekt met een dun laagje sneeuw. Wandelen doorheen deze fantastische filmdecors is de hemel op aarde voor alle Harry Potter-fans ter wereld!

 

Dag 3 • Londen - België

We eindigen ons magisch weekend in het oudste gedeelte van Londen. We maken een wandeling langs de Tower, een van de bekendste gevangenissen ter wereld waar nu de kroonjuwelen worden bewaard. We horen beruchte verhalen over het verleden en wandelen over de iconische Tower Bridge. Tijdens de vlucht over  de Thames, in Harry Potter en de orde van de feniks, vliegt Harry op zijn bezemsteel ook langs de beroemde Tower Bridge. Hier sluiten we ons weekend op gepaste wijze af. Na een kort bezoek rijden we richting Dover en keren we terug naar België.

 

Opgelet: volgorde programma kan ter plaatse aangepast worden

Hotel Jurys Inn London Watford****

Ligging: ideaal gelegen in het levendige centrum van Watford, in de nabijheid van Warner Bros Studios en op een 10-tal minuutjes wandelen van Watford Junction Station vanwaar prima verbinding (± 20 minuten) naar Londen centrum

Uitrusting: modern hotel met lift, receptie, bar, restaurant, gratis wifi

Kamers: elegante kamers met badkamer met bad en/of douche, haardroger en toilet,  tv, airco, thee- & koffiefaciliteiten, bureau

Maaltijden: ontbijtbuffet, ‘s avonds 3-gangen maaltijd

 

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Bij boeking de identiteitsgegevens van alle deelnemers doorgeven
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren
  • Vreemde munt: Engelse Pond

  • ****MAXI DUBBELDEK AUTOCAR
  • Kamer met Engels ontbijtbuffet
  • Gebruik van draadloze headset
  • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België