Lotharingen & WO I

Lotharingen & WO I

Niet ver van Duitsland, België en Luxemburg heeft het land van de mirabel en de grijze wijn, behalve zijn rijke natuurlijk-, cultureel- en gastronomisch erfgoed een belangrijke historische erfenis, waar de belangrijke gedenkplaatsen van de Eerste Wereldoorlog rond Verdun van getuigen. We laten u kennis maken met Verdun, Metz, Nancy en Luxemburg stad.

Dag 1 • België - Metz

We rijden via Aarlen naar Metz. De blikvanger van Metz is de St.-Etienne kathedraal, een van de mooiste gotische kathedralen van Frankrijk met schitterende glas-in-loodramen uit de 13e eeuw. We maken een wandeling langs o.a. de middeleeuwse Place St.-Louis en de 4e-eeuwse Eglise St.-Pierre-aux-Nonnains, een van de oudste kerken in Frankrijk. We wandelen via de vesting naar Palais du Gouverneur naar Chapelle des Templiers langs het Quartier Impérial, de keizerswijk met statige gebouwen uit het fin de siècle. We genieten van wat vrije tijd en nemen ’s avonds onze intrek in ons hotel.

 

Dag 2 • Nancy - Verdun

We rijden naar Nancy en bezoeken het historische centrum met de imposante Place Stanislas, één van de mooiste pleinen van Europa. We verlaten het plein en wandelen langs de Place de la Carrière, het Palais du Gouvernement, het Parc de la Pépinière, het Palais Ducal en de basiliek Saint Epvre. Nadien rijden we naar  Verdun, symbool van de verschrikkingen van WOI maar tevens hoofdstad van de vrede. We wandelen door het historische centrum met kathedraal, prachtig bisschoppelijk paleis en pittoreske straatjes. Nadien zetten we onze tocht verder langs de slagvelden uit WOI en houden halt aan het Ossuarium (± € 4,5 pp) en de nationale militaire begraafplaats van Douaumont. Nadien bezoeken we facultatief het vijfhoekige Fort van Douaumont (± € 4 pp), het grootste en meest bewapende verdedigingsfort. Hier krijgen we een idee over het leven in een fort in een oorlogssituatie.

 

Dag 3 • Metz - Luxemburg - België

In de ochtend bezoeken we in Marieulles facultatief de distillerie Maucourt (± € 4 pp). Hier ontdekken we het bekendste streekproduct van Lotharingen: de mirabel. We komen alles te weten over het productieproces van fruit tot eau-de-vie en kunnen uiteraard ook proeven. Nadien rijden we naar Luxemburg stad. Nergens anders vloeien de overblijfselen van oude forten en de creatie van hedendaagse architectuur zo discreet in elkaar over als in Luxemburg stad. De oude stad van Luxemburg maakt trouwens al heel lang deel uit van het werelderfgoed van Unesco. We maken een stadwandeling langs de voornaamste bezienswaardigheden: zoals de stadswallen met zijn talrijke poorten, het indrukwekkende Groothertogelijk Paleis, het gerestaureerde Cercle Cité, het beroemde monument Gëlle Fra op het Place de la Constitution, de Kathedraal Notre-Dame en niet te vergeten de rotsen van Bock. We genieten van wat vrije tijd en keren terug naar België.

Hotel Novotel Metz Centre****

Ligging: ideaal gelegen in het historische centrum van Metz, dicht bij de vele monumenten

Uitrusting: modern hotel met receptie, lift, restaurant, bar, fitnesscentrum, buitenzwembad, gratis wifi

Kamers: ruime standaardkamers met een eigen badkamer met douche, haardroger en toilet, tv, telefoon, minibar, airco

Maaltijden: ontbijtbuffet, ’s avonds een 3-gangen maaltijd

 

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

  • ****PRINCESS CLASS AUTOCAR
  • Kamer met ontbijtbuffet
  • Gebruik van draadloze headsets
  • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België