Luxemburg, dé Hoofdstad

Luxemburg, dé Hoofdstad

Hoofdstad van een klein landje, maar toch is Luxemburg een levendige en vrolijke stad. Het centrum herbergt musea, theaters en schouwburgen en vele indrukwekkende gebouwen. Dit alles afgewisseld met vele groene zones. Luxemburg wordt vaak ook het groene hart van Europa genoemd. Uiteraard geniet Luxemburg ook faam als financieel centrum. Wist u dat er in Luxemburg meer dan 170 verschillende nationaliteiten zijn gehuisvest?

Voormiddag: na de diverse opstapplaatsen bereiken we de stad Luxemburg. Met onze gids maken we een rondrit door de financiële wijk met zijn blinkende nieuwe hightech bouwwerken. Luxemburg is dan ook het financiële hart van Europa. Naast de vele hoofdzetels van grote banken is Luxemburg ook de zetel van vele Europese instellingen. Maar de stad heeft ook een rijk historisch verleden en de nieuwe gebouwen staan schouder aan schouder met vele historische gebouwen.

 

Middag: we nemen een vrij middagmaal in de stad.

 

Namiddag: na de middag verkennen we het oude stadscentrum. Hier zijn tal van historische gebouwen en bezienswaardigheden zoals, de kathedraal, Groot Hertogelijk Paleis, het standbeeld van Guillaume II, het stadhuis en het Parlement. Geniet van de gezellige Place de la Constitution, de Vallei Pétrusse en Le Chemin de la Corniche. Ook de Ponte Adolphe moeten we gezien hebben. Onze gids zal ons zoveel mogelijk van al deze zaken tonen, in functie van tijd en haalbaarheid. Na de begeleide wandeling nemen we nog even vrije tijd in het oude centrum van de stad.

 

Avond: het einde van deze dagreis is voorzien om 18u00 in Luxemburg.

Inbegrepen:

  • Vervoer met luxe autocar

  • Rondrit door Luxemburg
  • Stadswandeling met gids
  • Begeleiding door een gids
  • BTW en wegentaksen