Madeira, het bloemeneiland

Madeira, het bloemeneiland

Madeira biedt zowel de zon- als de natuurliefhebber alle mogelijkheden voor een heerlijke vakantie. Het eiland met zijn bananenplantages, citrusbomen, wijngaarden, afgewisseld met watervallen en steile rotswanden die uitmonden in zee, laat ongetwijfeld een onuitwisbare indruk op u achter.

Dag 1 • België -Funchal -  Santo da Serra

We nemen onze vlucht naar Funchal. Bij aankomst op de luchthaven worden we door onze plaatselijke gids verwelkomd en nemen we onze transfer naar Santo da Serra voor installatie in het ****hotel Enotel Golf.

Dag 2 • Funchal (halve dag)

In de voormiddag staat een bezoek aan Funchal, de hoofdstad van Madeira, op ons programma. Eerst bezoeken we er de traditionele overdekte markt met een groot assortiment aan bloemen, fruit en groenten. Op de vismarkt heerst een drukte onder de vissers die hun verse vangst deskundig in moten hakken. Vooral tonijn en een zwarte degenvis (De Espada) gaan er over de toonbanken. We bezoeken de kathedraal van Funchal, maken kennis met het Madeirees borduurwerk en proeven de gekende Madeira wijn.

Dag 3 • Westelijk Madeira:

Ponta do Sol - Porto Moniz - Sao Vicente (ganse dag) We rijden naar Camara de Lobos, een klein vissersdorpje. Dit dorpje heeft zijn naam te danken aan de inheemse diersoort die op het eiland te vinden was: de zeehond. We rijden verder naar Ribeira Brava en Ponta do Sol/Madaleno do Mar voor een bezoek aan een bananenplantage. Aansluitend naar Porto Moniz,vooral gekend voor zijn natuurlijke zwembaden en grillige kust met lavarotsen. Het is één van de mooiste plekjes van Madeira. Aansluitend bezoeken we Sao Vicente, een mooi plaatsje gelegen in een dal in het noorden van Madeira. Na de middag verkennen we langs een mooie route de Col de Encumeadra (1007m) en de Cabo Girao, de hoogste klif ter wereld.

Dag 4 • Eira do Serrado - Monte (halve dag)

In de voormiddag verkennen we Monte en Eira do Serrado. In de kerk, de Igreja Nossa Senhora do Monte, ligt het graf van de Oostenrijkse keizer Karel I. Hij was gehuwd met een nicht van de koning van Portugal. Onderaan de trappen van de kerk van Monte, begint de afdaling met de toboggan (niet inbegrepen). Dit zijn rieten manden die op een soort skilatten bestuurd worden door Madeirese mannen met typische witte broek, hemd en rieten hoofddeksel. Ze zijn de toeristische trekpleister bij uitstek. Vanaf Eira do Serrado bereiken we na een korte wandeling het ‘arendsnest’ met een fabelachtig zicht op het Nonnental.

Dag 5 • Oostelijk Madeira: Ribeiro Frio - Santana - Porto da Cruz - Sao Lourenco (ganse dag)

In Ribeiro Frio bezoeken we een forelkwekerij. In de namiddag zetten we onze tocht verder en houden we halt in Santana dat bekend staat voor zijn traditionele driehoekige huisjes met strooien daken tot op de grond. In deze huisjes leefden vroeger voornamelijk boeren maar nu worden ze vooral gebruikt voor toeristen. In de kleine badplaats Porto da Cruz maken we een korte wandeling. Om de dag te besluiten genieten we van op de Sao Lourenco van een prachtig panoramisch uitzicht op de Atlantische Oceaan en spectaculaire vulkanische rotsformaties.

Dag 6 • Levada wandeling - Pico do Arieiro - folklore

In de voormiddag nemen we deel aan één van de meest populaire bezigheden op Madeira nl. wandelen langs de oude irrigatiekanalen. Madeira heeft een uitgebreid net van irrigatiekanalen, “levadas” genaamd. De meeste levadas hebben op één van de zijden een wandelpad. We rijden in de richting van de Pico do Arieiro (1818m) de derde hoogste top van Madeira. Boven op de berg worden we beloond met een fantastisch zicht op bergtoppen met rode, gele en bruine rotsen. ’s Avonds nemen we deel aan een folklore avond. We rijden hiervoor naar een restaurant in de omgeving van Funchal. Tijdens het avondmaal zal een folklore groep ons laten genieten van zang en dans. De tafeldranken zijn inbegrepen.

Dag 7 • Santo de Serra

Vrije dag om te genieten van de faciliteiten van het hotel, openluchtactiviteiten of om de sfeer op te snuiven in het dorp.

Dag 8 • Funchal - België

We nemen onze transfer naar de luchthaven voor onze terugvlucht naar België. 

Opgelet: de volgorde van de bezoeken kan om organisatorische redenen gewijzigd worden, de inhoud blijft behouden.

on board entertainment system • klik hier voor meer info

Installeer de app of log nu in met uw smartphone, tablet of laptop en geniet volop van uw favoriete film, serie, muziek,...

Via uw eigen smartphone, tablet of laptop kunt u helemaal gratis en vrij genieten van onze "on board entertainment system*".

*geldig aan boord van onze autocars op volgende zonbestemmingen (behalve in de herfstvakantie): de First Class autocars naar de Costa Brava & Costa Dorada en de Royal Class autocars naar de Costa Blanca, Adriatische Riviera, Sloveense & Kroatische Riviera, Egyptische & Turkse zeekust en naar het Zillertal in Oostenrijk.

ENOTEL GOLF****

Ligging: op 10 minuten rijden van de luchthaven vindt u te midden van een bos van 18.000 dit hotel met 66 kamers

Uitrusting: comfortabel en modern hotel gevestigd in een oud bewaard landhuis dat de fraaie traditionele Madrileense stijl weerspiegelt. De moderne inrichting en een rustige, elegante maar vriendelijke sfeer staan garant voor een aangenaam verblijf. Verwarmd binnenzwembad omgeven door tafels en ligstoelen, Turks bad, bubbelbad, fitness

Kamers: mooi en comfortabel ingerichte kamers met airconditioning, badkamer met haardroger, kabeltelevisie, telefoon, kluisje, koelkast (op verzoek), wifi in de lobby)

Maaltijden: ontbijt en avondmaal in buffetvorm, 1 gratis tafeldrank.

 

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Bij boeking de identiteitsgegevens van alle deelnemers doorgeven
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen de bevoegde instanties te contacteren

  • Vluchten Funchal heen en terug
  • Transfers en uitstappen met plaatselijke autocar
  • Halfpension vanaf de 1e dag het avondmaal tem de 8e dag het ontbijt
  • Mits bestelling uitstappenpakket: Middagmalen tijdens de daguitstappen (2x)
  • Uitstappen en bezoeken zoals vermeld in het programma (te reserveren bij inschrijving)
  • Begeleiding door een plaatselijke Nederlandstalige begeleider

 

Weersverwachting
Santo da Serra - San Antonio da Serra
Weeronline.nl - Meer weer in Santo da Serra - San Antonio da Serraweeronline.nl Altijd jouw weer