Madeira, het bloemeneiland

Madeira, het bloemeneiland

Madeira biedt zowel de zon- als de natuurliefhebber alle mogelijkheden voor een heerlijke vakantie. Het eiland met zijn bananenplantages, citrusbomen, wijngaarden, afgewisseld met watervallen en steile rotswanden die uitmonden in zee, laat ongetwijfeld een onuitwisbare indruk op u achter.

Dag 1 • België - Funchal

We nemen onze vlucht naar Funchal. Bij aankomst op de luchthaven worden we door onze plaatselijke gids verwelkomd en nemen we onze transfer naar Funchal voor installatie in het ****hotel The Lince.

 

Dag 2 • Funchal (halve dag)

In de voormiddag staat een bezoek aan Funchal, de hoofdstad van Madeira, op ons programma. Eerst bezoeken we er de traditionele overdekte markt met een groot assortiment aan bloemen, fruit en groenten. Op de vismarkt heerst een drukte onder de vissers die hun verse vangst deskundig in moten hakken. Vooral tonijn en een zwarte degenvis (De Espada) gaan er over de toonbanken. We bezoeken de kathedraal van Funchal, maken kennis met het Madeirees borduurwerk en proeven de gekende Madeira wijn.

 

Dag 3 • Westelijk Madeira Ponta do Sol - Porto Moniz - Sao Vicente (ganse dag, lunch inbegrepen)

We rijden naar Camara de Lobos, een klein vissersdorpje. Dit dorpje heeft zijn naam te danken aan de inheemse diersoort die op het eiland te vinden was:de zeehonden. We rijden verder naar Ribeira Brava en Ponta do Sol/Madaleno do Mar voor een bezoek aan een bananenplantage. Aansluitend naar Porto Moniz, vooral gekend voor zijn natuurlijke zwembaden en grillige kust met lavarotsen. Het is één van de mooiste plekjes van Madeira. Aansluitend bezoeken we Sao Vicente,een mooi plaatsje gelegen in een dal in het noorden van Madeira. Na de middag verkennen we langs een mooie route de col de Encumeadra (1007m) en de Cabo Girao, de hoogste klif ter wereld.

 

Dag 4 • Monte - Eira do Serrado (halve dag)

In de voormiddag verkennen we Monte en Eira do Serrado. In de kerk, de Igreja Nossa Senhora do Monte, ligt het graf van de Oostenrijkse keizer Karel I. Hij was gehuwd met een nicht van de koning van Portugal.Onderaan de trappen van de kerk van Monte, begint de afdaling met de toboggan (niet inbegrepen). Dit zijn rieten manden die op een soort skilatten bestuurd worden door Madeirese mannen met typische witte broek, hemd en rieten hoofddeksel. Ze zijn de toeristische trekpleister bij uitstek. Vanaf Eira do Serrado bereiken we na een korte wandeling het ‘arendsnest’ met een fabelachtig zicht op het Nonnental.

 

Dag 5 • Oostelijk Madeira: Ribeiro Frio - Santana - Porto da Cruz - Sao Lourenco (ganse dag, lunch inbegrepen)

In Ribeiro Frio bezoeken we een forelkwekerij. In de namiddag zetten we onze tocht verder en houden we halt in Santana dat bekend staat voor zijn traditionele driehoekige huisjes met strooien daken tot op de grond. In deze huisjes leefden vroeger voornamelijk boeren maar nu worden ze vooral gebruikt voor toeristen. In de kleine badplaats Porto da Cruz maken we een korte wandeling. Om de dag te besluiten genieten we van op de Sao Lourenco van een prachtig panoramisch uitzicht op de Atlantische Oceaan en spectaculaire vulkanische rotsformaties.

 

Dag 6 • Levada wandeling - Pico do Arieiro - folklore

In de voormiddag nemen we deel aan een van de meest populaire bezigheden op Madeira nl. wandelen langs de oude irrigatiekanalen. Madeira heeft een uitgebreid net van irrigatiekanalen, “levadas” genaamd. De meeste levadas hebben op een van de zijden een wandelpad. We rijden in de richting van de Pico do Arieiro (1818m) de derde hoogste top van Madeira. Boven op de berg worden we beloond met een fantastisch zicht op bergtoppen met rode, gele en bruine rotsen. ’s Avonds nemen we deel aan een folklore avond. We rijden hiervoor naar een restaurant in de omgeving van Funchal. Tijdens het avondmaal zal een folklore groep ons laten genieten van zang en dans.De tafeldranken zijn inbegrepen.

 

Dag 7 • Funchal

Vandaag genieten we van een vrije dag in Funchal. We hebben de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan de botanische tuin met schitterend uitzicht over Funchal. De tuin is mooi aangelegd op ongeveer 200 meter boven de zeespiegel en er zijn maar liefst 2500 verschillende plantensoorten in ondergebracht. Prijs: ter plaatse met de reisleiding te regelen.

 

Dag 8 • Funchal - België

We nemen onze transfer naar de luchthaven voor onze terugvlucht naar België.

The Lince****

Ligging: op 300m van de zee, 50m van restaurants, bars en winkeltjes en 30 minuten wandelen tot het centrum van Funchal (ook met openbaar vervoer bereikbaar)

Uitrusting: vernieuwd hotel met alle comfort en dakterras met zicht op zee, met 74 kamers, 7 verdiepingen, 2 liften, openluchtzwembad op het dak (zoet water), strandstoelen, parasols en handdoeken aan het zwembad, fitness

Kamers: de gezellig ingerichte kamers beschikken over een badkamer met bad, douche en haardroger, telefoon, internetaansluiting (te betalen), safe (te betalen), tv, gratis koelkast, airconditioning en balkon

Maaltijden: ontbijt en avondmaal in buffetvorm

 • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
 • Bij boeking de identiteitsgegevens van alle deelnemers doorgeven
 • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen de bevoegde instanties te contacteren

 • Vluchten Funchal heen en terug
 • Transfers en uitstappen met plaatselijke autocar
 • Halfpension vanaf de 1e dag het avondmaal tem de 8e dag het ontbijt.
  Mits bestelling uitstappenpakket: Middagmalen tijdens de daguitstappen (2x)
 • Begeleiding door een plaatselijke Nederlandstalige begeleider 

 • Uitstappenpakket: € 150 pp
  Uitstappen en bezoeken zoals vermeld in het programma op dag 2,3,4,5,6 (te reserveren bij inschrijving)